alarmsysteem bedrijf

Alarmsysteem bedrijf

Met een alarmsysteem voor je bedrijf van BINK bescherm je jouw eigendommen en verminder je het risico op inbraak aanzienlijk. Hierdoor kun jij veilig de deur achter je sluiten na een werkdag en in de ochtend met een goed gevoel weer naar het bedrijf toe. Doordat wij een erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf zijn leveren wij alarmsystemen volgens de eisen van de VRKI 2.0, dat wordt beheerd en uitgegeven door het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). Op deze manier kunnen wij je hoge kwaliteit, kennis en service garanderen. Afhankelijk van je wensen, de staat van het pand en de eventuele eisen van de verzekeraar kijken wij graag samen met jou naar welke mogelijkheden er zijn voor een alarmsysteem. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan direct contact op met een van onze beveiligingsadviseurs!

Verschillende soorten alarmen

Het aanbod alarmsystemen voor bedrijven kan nogal overweldigend zijn. Dit is de reden waarom wij graag persoonlijk met je in gesprek gaan zodat wij het alarmsysteem optimaal kunnen afstemmen op jouw situatie. Zo zullen wij een inventarisatie uitvoeren naar de waarde van de inboedel en de inbraakgevoelige punten in het pand, zoals ramen en andere mogelijkheden die ingang bieden. Daarnaast komt aan de orde waar de alarminstallatie voor je bedrijf het beste geplaatst kan worden. Jouw veiligheid en comfort vormen hierbij de bepalende pijlers. De meest gekozen alarmsystemen voor bedrijven zijn:

 • Inbraakalarm
 • Brandalarm
 • Overvalalarm 
 • Diefstalalarm
 • Terreinbeveiliging

Wanneer het niet lukt om een bedraad alarmsysteem in je bedrijfspand te installeren, kunnen wij ook een draadloos systeem plaatsen. Lees hieronder het verschil tussen deze twee soorten alarmen.

inbraakbeveiliging bedrijfspand

Bedraad alarmsysteem bedrijf

Valt jouw bedrijf in een hoge risicoklasse (vanaf klasse 2), dan is een bekabelde alarminstallatie verplicht. Inbrekers kunnen dit signaal niet zomaar blokkeren of hacken. Bovendien heb je een stuk minder risico op storing en loos alarm als je de vergelijking met een draadloos alarmsysteem maakt. Omdat er minder risico is op loos alarm is een bedraad systeem ook verplicht als je wilt doormelden naar een meldkamer. De bedrade alarmsystemen zijn uit te breiden met opties zoals toegangscontrole, brandalarm en camerabewaking. Wij kunnen tevens inbraaksystemen volgens de TAPA normen voorzien. Je bent hierdoor beter beveiligd met het oog op inbraak, brand en overvallen.

Draadloos alarm

Het is niet altijd mogelijk om een bedraad alarmsysteem in een bedrijfspand te installeren. In dat geval leggen wij graag een draadloos alarmsysteem aan. Mits de verzekeringsmaatschappij aangeeft dat een borg klasse 2 alarmsysteem voor je bedrijf voldoende is. Certificering is namelijk niet mogelijk met draadloze componenten bij een bedrijf. Met dit type systeem lopen er geen kabels meer door je bedrijf en bovendien is het qua prijs voordeliger dan een bedraad alarmsysteem. Een draadloos alarmsysteem werkt op batterijen, daarom zijn er ook geen kabelgoten en verbouwing nodig.

Doorschakelen naar de meldkamer

Wist je dat het mogelijk is om de alarminstallatie van je bedrijf meteen te laten doorschakelen naar de meldkamer? Wij regelen het graag voor je! Wanneer de beveiligingsspecialisten een melding binnen krijgen in de meldkamer ondernemen ze direct actie en wordt er gekeken naar wat er aan de hand is. Zodra er zich een verontrustende situatie voordoet, zullen zij gelijk de contactpersoon bellen. Wanneer er een inbraak of brand gaande is, kunnen zij direct contact opnemen met de politie of brandweer. Veel verzekeringen vinden het belangrijk dat je alarminstallatie wordt doorgeschakeld naar de meldkamer. Vaak is het ook een verplichting vanuit de VRKI 2.0. Wil je meer weten over deze service in combinatie met alarmsystemen voor bedrijven?

BORG en Verbeterde Risicoklassenindeling

Als BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf hebben wij alle certificaten in huis om ervoor te zorgen dat de inbraakrisico's van jouw bedrijf worden geminimaliseerd. Een inbraak kan grote financiële en mentale gevolgen hebben en daarom wil je kunnen vertrouwen op een goed werkend alarmsysteem in je bedrijfspand. Dit doen wij door eerst de risicoklasse van je bedrijf te bepalen conform de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI). Aan de hand van dit instrument bepalen wij het risico op inbraak. Er wordt daarbij gekeken naar de waarde van de inboedel en de toegangspunten van het pand. Op basis daarvan wordt er een uitgebreid beveiligingsplan opgesteld dat wordt gebruikt om een passend alarmsysteem uit te kiezen. Wij leveren, mits is voldaan aan de benodigde maatregelen, een BORG certificaat of Opleveringsbewijs Alarminstallatie, waarmee je aan de verzekering kunt aantonen dat je voldoet aan de eisen van de eerder bepaalde risicoklasse. Met dit certificaat kan je vaak ook korting krijgen op je verzekering.

Klant aan het woord

logomixtus

"BINK staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en stabiliteit"

BINK staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en stabiliteit. En dat is waar Mixtus ook voor staat en gaat, aldus Mo vd Meer, Mixtus. BINK heeft de inbraakbeveiliging in ons kantoorpand in Zundert naar volle tevredenheid geïnstalleerd.

Meer over de ervaring van Mo vd Meer

Onderhoud en beheer

Net als met andere installaties is onderhoud cruciaal voor een betrouwbare werking. Met een onderhoud- en beheercontract zorgen we ervoor dat er minder vaak een valse melding binnenkomt en dat de levensduur van je systeem wordt verlengd. Het afgegeven certificaat of opleveringsbewijs is bovendien 5 jaar geldig mits jaarlijks het systeem is onderhouden. Wij nemen graag de zorgen uit handen door het onderhoud en beheer van het alarmsystemen voor bedrijven te verzorgen. Zodra wij langskomen voor een keuring bekijken wij nauwkeurig of alle componenten adequaat werken. Daarnaast onderzoeken wij ook of er wijzigingen zijn op het gebied van veiligheidsrisico’s voor je bedrijf. Blijkt het nodig te zijn om de alarminstallatie voor je bedrijf uit te breiden? Dan adviseren wij jou graag over de verschillende mogelijkheden.

kosten

Kosten alarminstallatie

Hoe zit het met de kosten van een alarminstallatie voor je bedrijf? Hierop is niet één pasklaar antwoord mogelijk. De kosten van een alarminstallatie verschillen namelijk per situatie, jouw wensen, de alarminstallatie die je kiest en de grootte ervan. Neem contact op met één van onze beveiligingsadviseurs om een offerte op maat te laten maken.

Wil je gelijk alles in één keer goed regelen voor de alarmsystemen van je bedrijf? Sluit dan ook meteen een onderhoud- en beheer abonnement bij ons af. Door het alarmsysteem voor je bedrijf structureel te laten inspecteren, voorkom je onnodige kosten en risico op inbraak. Onze service medewerkers ontzorgen je door het uitvoeren van het onderhoud. Wil je gebruik maken van onze persoonlijke service of meer weten over alarmsystemen voor bedrijven? Bel naar: 076-599 17 00 of neem contact op.

Beveilig je bedrijfspand met meer dan een inbraakalarm

Wij kunnen je voorzien van losse installaties maar ook van een totaalpakket voor de beveiliging van je pand. Nadat wij de risicoklasse van je bedrijf volgens de VRKI-richtlijnen hebben bepaald, kunnen wij je uitgebreid en vakkundig beveiligingsadvies geven, over verschillende soorten beveiligingsinstallaties. Wij hebben namelijk alle kennis en kunde in huis om ervoor te zorgen dat je bedrijfspand optimaal beveiligd is. Naast een inbraakalarm wordt vaak gekozen voor:

 • Camerabewaking
 • Toegangscontrole
 • Brandbeveiliging
 • Ontruimingsalarminstallaties
 • Video-intercomsystemen
 • Mistgeneratoren


Om preventief inbraken tegen te gaan, verzorgen wij verschillende beveiligingsoplossingen. Als beveiligingsspecialist zorgen wij graag voor een optimale inbraakpreventie door verschillende systemen aan elkaar te koppelen. Zo installeren en beheren we naast een alarm vaak ook camerabewaking en toegangscontrole, waarmee je je bedrijfspand beveiligt tegen ongewenste bezoekers. Wij bieden op gebied van toegangscontrole verschillende innovatieve technieken aan, zoals biometrie of tags. Dit soort beveiligingssystemen zijn flexibel en praktisch omdat je de toegang van bestaande gebruikers kunt uitbreiden of juist beperken. 

inbraakalarm

Het beste alarmsysteem voor je bedrijf

Als erkend beveiligingsbedrijf werken we graag met een aantal vaste en betrouwbare partners samen om kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen. Hieronder vermelden we onze hoofdleveranciers van de alarmsystemen voor bedrijven. In sommige situaties werken we ook samen met andere leveranciers. Staat een specifiek merk waar jij naar op zoek bent er niet tussen, vraag hier dan naar, hoogstwaarschijnlijk kunnen wij dit ook leveren.

 • ADI gardiner
 • SMART SD
 • UTC Fire & Security

Wat kan BINK voor jou betekenen?

Ben je op zoek naar een specialist op het gebied van beveiligingstechniek die kan zorgen voor de aanleg, certificering én keuring van je alarmsysteem? BINK voorziet je graag van vakkundig advies en ook na de installatie van het alarmsysteem nemen wij graag alle zorgen rondom onderhoud uit handen. Wij brengen onze pijlers kwaliteit, veiligheid en service ook echt in de praktijk! Wil je direct je bedrijf beter beveiligen? Bespreek met één van onze adviseurs de mogelijkheden voor alarmsystemen. Bel naar 076 599 1700 of vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier. Onze adviseurs komen dan zo snel mogelijk bij je terug.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
alarminstallatie