Vraag gratis een offerte aan

bartverkerke(1)

Bart Verkerke

Technisch adviseur elektrotechniek
bartverkerke(1)

Vraag gratis een offerte aan

keuring elektrische installaties

Keuringen

Wil jij graag je E- en W-installaties laten keuren door een gecertificeerd bedrijf? Dan ben je bij BINK aan het goede adres. Onze vakkundige inspecteurs zorgen ervoor dat jij aan al je verplichtingen voldoet.

Continuïteit en veiligheid

Keuringen zijn van belang zodat medewerkers op een veilige manier hun werk kunnen uitvoeren en bedrijfsprocessen ongestoord door kunnen gaan. Dit komt de continuïteit ten goede, omdat gebreken op tijd voorkomen worden. Daarnaast is het in sommige situaties een verplichting vanuit de wetgeving of stelt de verzekeraar bepaalde eisen aan een keuring.

Waar kunnen wij jou mee helpen?

BINK verzorgt keuringen voor elektrische installaties (elektrische apparaten, verbindingen, aansluitingen, brandmeldinstallaties en zonnepanelen) en werktuigbouwkundige installaties (water en gas). Zoek jij een gecertificeerd bedrijf dan zit je bij ons goed.

Scope 1

Voor atmosferische verwarmingsketels en indirecte luchtverhitters passen wij de SCIOS Scope 1 toe. In sommige gevallen is deze keuring zelfs verplicht.

Scope 2

De SCIOS Scope 2 is bedoeld voor warmwaterketels en luchtverhitters met ventilatorbranders. Boven een bepaald vermogen is het verplicht luchtverwarmers te laten keuren.

SCIOS Scope 7a

Een keuring van brandstoftoevoersystemen en gasleidingen. Deze Scope is verplicht voor gebouwgebonden gasleidingen met een ontwerpdruk lager dan 500 mbar.

Lees verder

Scope 8/NEN 3140

Heb je een eigen kantoorpand met elektrische installaties dan kunnen wij deze voor je keuren volgens de Scope 8 norm.

Lees verder

Scope 10/NTA 8220

Met de Scope 10 krijg je inzicht in brandrisico’s van jouw elektrische installaties. Met deze Scope voldoe je aan verzekeringseisen en de ARBO-wet.

Lees verder

Scope 12

Wil je weten of jouw zonnepaneleninstallatie zowel elektrisch als wat betreft brandveiligheid in orde is, dan kan BINK dat via de Scope 12 voor je achterhalen.

Lees verder

NEN 3140 arbeidsmiddelen

Maakt jouw bedrijf gebruik van elektrische arbeidsmiddelen dan ben je verplicht om ze periodiek te laten keuren om ongelukken te voorkomen.

NEN 1006

NEN 1006 is de norm voor veilige waterinstallaties. Vanuit het Bouwbesluit ben je verplicht om hier aan te voldoen.

NEN 1010

Wil je elektrische installaties aanschaffen dan ben je verplicht de NEN 1010 uit te laten voeren. Door deze keuring ben je verzekerd van een verantwoord en veilig gebruik.

Inspectie brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie moet je periodiek door een onafhankelijk inspecteur laten keuren. BINK kan dit voor je regelen.

Lees verder

BRL 6000-21

Installatieprofessionals die ontwerpen, installeren en technische installaties beheren van het bovengrondse gedeelte van een bodemenergiesysteem moeten een BRL 600-21 certificering hebben.

BRL 6010/legionella keuringen

BINK verzorgt ook de keuringen voor legionella. Legionellapreventie is verplicht en voorkomt dat mensen ziek worden door het drinken van besmet water.

Lees verder

BRL 100 F-gassen

Installatiebedrijven die onderhouds- en inspectiewerkzaamheden uitvoeren aan airco’s, koelapparatuur of warmtepompen moeten verplicht beschikken over een BRL 100 certificering.

Gecertificeerde inspecteurs

Je wil natuurlijk graag weten of je met een inspecteur in zee gaat die betrouwbaar is en kwaliteit levert. BINK beschikt over meerdere keurmerken en certificaten zoals VCA, ISO 9001, kwaliteitskeurmerk BRL 600, SCIOS, BORG en nog meer.

Keuringen door BINK

  • Snelle en vakkundige keuringen
  • Gecertificeerde inspecteurs
  • Persoonlijk contact vinden wij erg belangrijk
  • We komen altijd onze afspraken na

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK