klimaatinstallaties

Klimaatinstallaties

Sommige bedrijven kunnen niet zonder een klimaatinstallatie, maar eigenlijk is het voor ieder bedrijf van belang. Een klimaatinstallatie zorgt er namelijk voor dat medewerkers optimaal en op een prettige manier hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. BINK biedt duurzame klimaatinstallaties aan voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. Neem contact op met ons ervaren team voor een op maat gemaakte offerte. Wij regelen de installatie voor je tot in de puntjes.

Vraag een offerte aan

Wat is een klimaatinstallatie?

Een klimaatinstallatie zorgt ervoor dat het binnenklimaat van een pand gezond en prettig aanvoelt. Een klimaatinstallatie ventileert, reinigt de lucht, verwarmt, verkoelt, bevochtigt of ontvochtigt en  regelt op deze manier de luchtkwaliteit. Het kan dus een verwarming zijn of een airconditioning, maar we zien steeds vaker dat het een systeem is dat de totale beheersing voor haar rekening neemt. Een dergelijk systeem zorgt er automatisch voor dat de temperatuur binnen aangenaam is. Als het buiten warm is dan stuurt het systeem koele lucht de ruimte in via de airconditioning. Als het koud is, wordt er juist warme lucht via de verwarming in de ruimte gebracht.

verwarmen

Verwarmen

Een goede temperatuur om prettig in te werken ligt tussen de 20 en 25 graden. Het fijnste voor medewerkers is als de temperatuur constant is. Zo weten zij hoe ze zich moeten kleden. In sommige omstandigheden moet de temperatuur juist laag zijn, zoals bij sommige productieprocessen. Een goede klimaatinstallatie houdt de temperatuur altijd op hetzelfde niveau en zorgt dat deze niet schommelt.

verkoelen

Verkoelen

Een hoge temperatuur is niet prettig om in te werken. Is het bijvoorbeeld erg warm buiten dan stuurt de klimaatinstallatie koele lucht het gebouw in via de airconditioning totdat de juiste temperatuur is bereikt. Door de juiste koele temperatuur blijven de medewerkers geconcentreerd en de productiviteit op peil. Je voorkomt dat jouw personeel klachten krijgt zoals hoofdpijn en vermoeidheid.

klimaatsysteem

Ventileren

Naast het regelen van de temperatuur, is de luchtkwaliteit ook van groot belang. Er moet voldoende zuurstof aanwezig zijn, zodat medewerkers optimaal hun werk kunnen doen. Door voldoende zuurstof blijft men scherp en actief. Een klimaatinstallatie voert vervuilde lucht af en zorgt dat er voldoende aanvoer is van verse, gefilterde lucht.

Het belang van een goed binnenklimaat

Naast dat een klimaatinstallatie zorgt voor een prettige werkomgeving, heeft het ook nog andere voordelen:

 • Gezondheid: door een goed werkende klimaatinstallatie voelen mensen zich prettig. Een goed binnenklimaat heeft een positief effect op het ziekteverzuim. Als de ventilatie goed op orde is, worden medewerkers minder snel verkouden. Zijn je medewerkers gezond, dan zitten ze goed in hun vel en zullen ze ook beter functioneren.
 • Duurzaamheid: in het klimaatakkoord is opgenomen dat we moeten werken aan minder CO2-uitstoot. Met een klimaatinstallatie kun jij je steentje hieraan bijdragen. Je kan namelijk instellen dat de verwarming tussen bepaalde tijden niet aan hoeft. Denk hierbij aan de weekenden of in de avonduren. Op deze manier bespaar je op energie en creëer je minder CO2-uitstoot.
 • Besparing: als jouw klimaatinstallatie efficiënt werkt, bespaar je op de energiekosten en verlaag je tegelijkertijd je CO2-uitstoot. Stel de kantooruren in zodat je klimaatinstallatie hier rekening mee kan houden. Hiermee voorkom je onnodig energieverbruik.

Voor kantoren en andere bedrijfsruimtes

Onze klimaatinstallaties zijn geschikt voor verschillende ruimtes en panden. Denk hierbij aan het verwarmen van commerciële ruimtes zoals winkels en restaurants. Een aangename temperatuur zorgt voor een fijne werkomgeving van het personeel, maar draagt ook bij aan de klanttevredenheid. We installeren ook in productiefaciliteiten en magazijnen waarbij de luchtvochtigheid en luchtkwaliteit belangrijk zijn. Of zorgcomplexen waarbij een zuivere lucht natuurlijk van essentieel belang is. BINK heeft veel ervaring in verschillende markten, waardoor wij op basis hiervan altijd een passend advies kunnen geven.

Klimaatbeheersing door BINK

 • Advies op maat
 • Korte lijntjes en persoonlijk contact
 • VCA** en STEK gecertificeerd
 • Vakkundige installatie
 • Onderhoud en inspecties

 

Klant aan het woord

bink  architect ad schoenmakers  03

"Een slim en duurzaam ontwerp"

Onze samenwerking met Ad Schoenmakers, eigenaar van Architecten bureau Schoenmakers, staat vanaf het eerste moment. Ad Schoenmakers; ''Toen Ralph het bedrijf overnam zo'n twintig jaar geleden begon ik ook voor mezelf. Samen pakten we steeds grotere projecten op. Vandaag de dag kijken we verder, en maken we ons klaar voor de toekomst''

Meer over de ervaring van Ad Schoenmakers

Duurzame klimaatsystemen

Overal waar gewerkt wordt, zijn klimaatinstallaties erg belangrijk. Welke type klimaatinstallatie jij nodig hebt, hangt af van het bedrijf, de mogelijkheden en jouw wensen. BINK heeft verschillende klimaatinstallaties en geeft graag advies op maat voor jouw situatie.

Warmte- en koudeopslag (WKO)

Een WKO systeem slaat warmte en koude op in de bodem. Tijdens de zomer wordt het koele grondwater gebruikt om gebouwen te koelen. En andersom wordt warm water, wat is opgeslagen in de bodem, in de winter gebruikt voor het verwarmen van het gebouw. Je kan hiermee veel energie besparen; tot ongeveer 80% op koeling en tot 60% op verwarming.

 

 

Klimaatplafond

Deze klimaatinstallatie bestaat uit een metalen plafond met watervoerende elementen. Het koude of warme water stroomt door deze elementen, waardoor het hele plafond warmte of juist verkoeling afgeeft. Ongeveer 90% van de warmte van het water wordt door de straling aan de lucht afgegeven. De overige 10% van de warmteoverdracht verspreidt zich via convectie.

 

Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt stroom om warmte uit de lucht te halen. Hiermee kan je van het aardgas af. Wanneer je een volledig elektrische warmtepomp aanschaft, daalt de CO2-uitstoot voor de verwarming met 40 tot 55%. Ook je energierekening gaat hiermee omlaag, zeker als je zonnepanelen hebt geïnstalleerd.

 

Warmte terugwin installatie

Met deze klimaatinstallatie kun je warmte uit afgevoerde ventilatielucht halen. Die warmte wordt weer gebruikt om toevoerlucht te verwarmen. Dit kan op verschillende manieren. Vaak gebeurt dit met een warmtewiel, een kruisstroomwisselaar of een twee-elementensysteem.

contact Wilco

In 4 stappen geregeld

 1. Via onderstaand formulier vraag jij eenvoudig een offerte op maat aan
 2. BINK neemt samen met jou je wensen door en bekijkt de situatie
 3. Ben je tevreden met de offerte? Dan plannen we een afspraak in om de klimaatinstallaties te installeren
 4. Op de afgesproken datum worden de klimaatinstallaties geïnstalleerd en kun jij genieten van het gemak dat de installaties met zich meebrengen!

Onderhoud en inspecties

Wil jij blijvend genieten van een goed binnenklimaat, zodat jouw personeel optimaal kan functioneren? Dan is het noodzakelijk om de klimaatinstallaties periodiek te laten onderhouden. Bij BINK kun je een onderhoudscontract afsluiten, waardoor wij standaard periodiek langskomen voor onderhoud. Door periodiek onderhoud gaan jouw klimaatinstallaties langer mee en kunnen storingen voorkomen worden.

BINK staat voor je klaar

Wil jij graag een gezond binnenklimaat? Of wil jij juist op energie besparen? Kies dan voor een goede klimaatinstallatie van BINK. Voor vragen staan onze experts graag voor je klaar. Ze voorzien jou van een plan op maat. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK