Neem contact op voor jouw project

Neem contact op voor jouw project

werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkunde

In ieder gebouw zitten werktuigbouwkundige installaties. De afgelopen jaren zijn deze installaties steeds uitgebreider en complexer geworden. Naast alle wet- en regelgeving speelt ook het welzijn van gebruikers een steeds belangrijkere rol. Voor BINK is dit geen enkel probleem. Als expert in werktuigbouwkundige installaties bieden wij totaaloplossingen voor ontwerp, montage en onderhoud van installaties.

Kies voor ervaring

BINK is een toonaangevende en veelzijdige installateur voor kantoren, gezondheidszorg, overheidsgebouwen, onderwijspanden, industriële gebouwen en projectmatige woningbouw. We creëren totaaloplossingen toegesneden op jouw organisatie, werknemers, wensen en omstandigheden. Bij ons staat besparing, ontzorging en duurzaamheid centraal.

Met welke werktuigbouwkundige installaties kunnen wij jou helpen?

Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in werktuigbouwkunde en hebben ervaring in een scala aan verschillende technieken en technologieën. Een ruime greep uit onze specialisaties zijn onder andere:

HVAC installatie

Een HVAC installatie kan warme, koude of verse lucht de ruimte in pompen.

Lees verder

Gebouwbeheersysteem

Een gebouwbeheersysteem is één centrale regeling voor alle verschillende installaties binnen een gebouw. Het gaat hierbij vooral om elektrische en werktuigbouwkundige installaties, zoals bijvoorbeeld de beveiliging, klimaatinstallaties en verlichting.

Lees verder

Klimaatinstallaties

BINK biedt duurzame klimaatinstallaties aan voor een aangenaam en gezond binnenklimaat.

Lees verder

BRL 6010/legionella keuringen

BINK verzorgt ook de keuringen voor legionella. Legionellapreventie is verplicht en voorkomt dat mensen ziek worden door het drinken van besmet water.

Lees verder

Meet- en regeltechniek

Meet- en regeltechniek helpt bedrijven en instellingen energie en kosten te besparen en biedt daarnaast comfort en bedrijfszekerheid.

Lees verder

WKO installatie

Een warmte-koude-opslaginstallatie is een systeem dat gebruik maakt van bodemenergie om gebouwen te verwarmen of te koelen.

Lees verder

Luchtverwarming

Via luchtverwarming kan je niet alleen verwarmen, maar ook ventileren en koelen. Zo zorg je voor een zuivere lucht én een aangename temperatuur in jouw bedrijfshal, winkel of kantoorpand.

Lees verder

VRF-systeem

Verwarm of koel verschillende zones onafhankelijk van elkaar met een VRF-systeem.

Lees verder

Installaties die voldoen aan PvE Frisse scholen

Installatiewerk vernieuwen en aanpassen conform de normen van een “Frisse School”.

Passie voor werktuigbouw

Met meer dan 40 jaar ervaring is BINK dé projectpartner op het gebied van werktuigbouw. We begeleiden projecten tot in de puntjes van a tot z. Of het nu gaat om een zorginstelling, overheidsinstelling, onderwijsgebouwen, horeca of woningbouwproject. Onze installateurs beheersen beide installatietechnieken, zowel E als W, waardoor installaties altijd goed op elkaar kunnen worden afgestemd. Dit is handig omdat je dan maar één aanspreekpunt hebt en de lijnen blijven kort.

Klimaatinstallaties

Bij het ontwerpen en realiseren van jouw binnenklimaat houden wij rekening met een gezonde en energiezuinige oplossing. Verwarming, luchtbehandeling en ventilaties zijn installaties die wij probleemloos voor je kunnen aanleggen. Een schoon en zuiver binnenklimaat is belangrijk. Wanneer dit niet op orde is kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid omdat bacteriën en virussen zich makkelijker verspreiden en dat heeft effect op de productiviteit.

Sanitairtechniek

Goede sanitaire installaties dragen bij aan een hoge mate van hygiëne en comfort in een pand. Wil jij een nieuw kantoorgebouw laten bouwen of een oud gebouw laten renoveren? Wij beheersen het hele traject tot en met de nazorg voor riolering, waterinstallaties, sanitair en hemelwaterafvoer. We houden rekening met de ruimte die nodig is voor andere installaties.

Meet- en regeltechniek

Goede meet- en regeltechniek is essentieel voor goed werkende werktuigbouwkundige installatie. Meet- en regeltechniek helpt jouw bedrijf of instelling energie en kosten te besparen en biedt daarnaast comfort en bedrijfszekerheid. BINK levert enkel maatwerk, toegespitst op jouw wensen. Hierbij houden wij rekening met de meest efficiënte en veilige oplossingen. Ook jouw kunnen we jouw e- en w-installaties koppelen, zodat jouw systemen effectief samenwerken.

werktuigbouwkundige installaties

Service en onderhoud

BINK is een zeer betrouwbare partner op het gebied van service en onderhoud. We vinden het belangrijk om kwaliteit te leveren, zodat de levensduur en conditie van de w-installaties zo lang mogelijk in optimale staat blijven. We leveren niet alleen kwalitatieve producten maar ook goede service aan onze klanten. Vaak wordt periodiek onderhoud verplicht door de Arbowet of vanuit de verzekeraar, maar ook voor bedrijfszekerheid is het regelmatig onderhouden verstandig. Door een onderhoudscontract bij ons af te sluiten kunnen wij dit voor je borgen. We voeren dan periodiek onderhoud uit zodat je verzekerd bent van een veilige werkomgeving.

Keuringen en inspecties

BINK verzorgt niet alleen de montage van jouw werktuigkundige installaties, maar we voeren ook keuringen en inspecties uit. We bekijken samen met jou welke eisen worden gesteld door je verzekeraar of vanuit de overheid. Aan de hand van dit lijstje bepalen wij welke inspecties uitgevoerd moeten worden om aan de eisen te voldoen. BINK is een erkend werktuigbouw installatiebedrijf met de juiste papieren en met veel ervaring. We voeren verschillende SCIOS Scope keuringen uit zoals SCIOS PI Scope 1, SCIOS EBI Scope 1&2 en zijn daarnaast BRL6010 gecertificeerd voor legionella risicoanalyses. Wil je meer weten over alle keuringen en inspecties die wij aanbieden? Lees dan hier meer over de keuringen.

Installaties voor bedrijven, utiliteitsgebouwen en woonwijken

BINK is een toonaangevend bedrijf in E- en W-installaties. We zijn een veelzijdige installateur en hebben ervaring met verschillende klanten, branches en gebouwen. Hierbij kan je denken aan kantoren, distributiecentra, onderwijspanden, overheidsgebouwen, industriële panden en complete woonwijken. Bij iedere aanvraag kijken we naar de wettelijke verplichtingen, wensen en omstandigheden en creëren op basis daarvan een totaaloplossing.

Wij staan voor je klaar

Ben jij op zoek naar een expert op het gebied van werktuigbouwkundige installaties? BINK biedt totaaloplossingen voor ontwerp, montage en onderhoud van machines en apparaten. Zorg voor een veilige en hygiënische werkomgeving en laat een van onze experts met je meekijken. Ze maken geheel vrijblijvend een plan op maat, afgestemd op jouw behoeften en eisen. Neem contact op door te bellen naar 076 599 1700 of vul het contactformulier in en wij nemen contact op met jou.  

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK