Geschiedenis BINK

Het ontstaan en de groei van ons Brabantse familiebedrijf

bink 17

Elektrotechniek met de paplepel ingegoten

Op 1 juni 1979 startte Erik Bink zijn bedrijf in Achtmaal, toen al gericht op elektronische werkzaamheden. In de bijbehorende winkel werden voornamelijk huishoudelijke apparaten, bruin- en witgoed verkocht.

Vanaf 1995 kwam zijn zoon, Ralph Bink, in het bedrijf. Hij richtte zich volledig op de installatie tak. In 1998 nam Ralph het bedrijf over. Het installatiebedrijf groeide hard en in 2005 verhuisden we naar Zundert.

bink 21

Groei in capaciteit en kwaliteit

In 2009 hebben we Duurstroom B.V. opgericht, inmiddels bekend als het bedrijfsonderdeel solar bij BINK, wat zich richt op duurzame energie, opgewekt uit zonnepanelen. Met deze uitbreiding werd ons pand te klein. In 2010 breidden we daarom grootschalig uit.

Begin 2010 namen wij de activiteiten van Mens-Janssen Electro uit Roosendaal over. Dat betekende voor ons een grote expansie van werkgebied. Na deze overname telde ons personeelsbestand ruim 50 medewerkers.

bink woningbouw 07

Drie specialismen onder één dak

In 2012 splitsten we de beveiligingsactiviteiten af uit het installatiebedrijf. De oprichting van BINK Beveiliging, inmiddels bekend als het bedrijfsonderdeel beveiligingstechniek, was daarmee een feit. Door deze splitsing konden we onze activiteiten op het gebied van inbraak-, brand- en camerasystemen verder uitbouwen.

5983 bink   02

Verhuizing naar Sprundel!

In 2018 groeiden we echt uit ons jasje. Goede uitbreidingsmogelijkheden van het pand zagen we niet meer en er start een zoektocht naar een geschiktere locatie. Deze werd gevonden in een bestaand kantoorpand in Sprundel. Na een korte verbouwingsperiode verhuisden we op 30 maart 2018 naar het nieuwe kantoor.

 

20220602 binkgroep uitzicht vlaardingen spotcompanion 5688

Overname KIN Installatietechniek

In januari 2022 namen wij KIN Installatietechniek over. Met bestaande vestigingen in Rijen en Alphen aan Den Rijn groeiden ons werkgebied en personeelsbestand. Na deze overname kwam de teller van ons personeelsbestand op ruim 220 medewerkers te staan. 

De vestiging van KIN Installatietechniek in het centrum van Rijen was al een tijdje voorbestemd voor herontwikkeling. In de loop van 2022 is KIN Installatietechniek verhuisd naar Kaatsheuvel.

 

opendagbinkkaatsheuvel[2]

Naamswijziging

Met de overname van KIN Installatietechniek is er een sterke organisatie ontstaan die het complete dienstenpakket voor de bouw en het beheer van gebouwgebonden installaties aanbiedt.

De verschillende merknamen in de markt hebben geleid tot een sterke positie voor alle bedrijfsonderdelen, maar eind 2022 werd het tijd om de krachten nog meer te bundelen. Vanzelfsprekend dat we onze diensten voortaan aanbieden onder één naam: BINK.

Eind 2022 herzagen we onze complete huisstijl, met een nieuw logo en een nieuwe naam.

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK