energiemonitoring

Energiemonitoring

Inzicht krijgen in je energieverbruik doe je met energiemonitoring. Door een energiemonitor stuur je op energiebesparende maatregelen en kan je de kosten verlagen. Voor sommige bedrijven is het een verplichting om aan te tonen dat installaties geen energie verspillen. Met energiemonitoring is dit eenvoudig aan te tonen en zie je hoe het verbruik gedurende de dag eruit ziet. BINK kan het monitoren van energie voor jou doen zodat je aan de wettelijke verplichting voldoet.

Vraag een offerte aan

Wat is energiemonitoring?

Met energiemonitoring creëer je inzicht in het energieverbruik van jouw bedrijf. Wat gebruik je nu aan energie en waar liggen kansen voor een lager energieverbruik om daarmee de kosten te reduceren. Door het toepassen van energiemonitoring bespaar je gemiddeld 20 tot 30 procent op je energieverbruik. Een interessante investering om naar te kijken.

Via een energiemonitoringsysteem krijg je inzicht in het stroom- en gasverbruik binnen jouw bedrijf. Als eerst wordt er een nulmeting gedaan, waaruit het huidige energielevel blijkt. Dit wordt geanalyseerd door een van onze specialisten en daarna volgen de eerste besparingsmogelijkheden. Vaak gaat het dan om gedragsmaatregelen zoals apparaten die ‘s nachts aan blijven staan, verlichting die onnodig brandt en apparaten die beter afgesteld moeten worden.

Hoe werkt het?

In een woning of bedrijfpand gebruiken diverse apparaten energie. Denk bijvoorbeeld aan de verwarming, verlichting en beveiliging. De energie die hierbij wordt verbruikt kan afkomstig zijn van verschillende energiebronnen, zoals zonnepanelen,  fossiele bronnen, windenergie et cetera. Bij energiemonitoring meet je de energiestromen van en naar de energieverbruikende apparaten/installaties, middels spanningmeters, stroommeters en stroomsensoren die tussen tussen de bron en de elektrische installaties worden geplaatst.

maxresdefault

Socomec is onze betrouwbare leverancier van energiemonitoringsystemen. De systemen verzamelen data die op afstand kunnen worden geanalyseerd en beheerd door middel van de software. Ook is het mogelijk om apparaten en installaties op basis van de data gelijk aanpassingen te laten doen om energie te bespraren. Om er zeker van te zijn dat de data correct is, is het verstandig om het systeem door een ervaren installateur te laten installeren.

De voordelen van een energiemonitoringsysteem

  • Continue energie monitoren zorgt voor goede 0-meting en vervolgmetingen.
  • Door energiemonitoring meet je realtime het energieverbruik van je bedrijf.
  • Door monitoring van het actuele gebruik en het verbruik in het verleden kun je aansluitwaarden toetsen.
  • Een energiemonitor geeft inzicht in piekbelasting inclusief kwartier- en uurwaarden.
  • Door energiemonitoring is er een optimale afstemming tussen piekbelasting en het gecontracteerd vermogen.
  • Met energiemonitoring is bij teruglevering meteen inzichtelijk wat het oplevert.
  • Inzicht in je verbruik, waardoor je kan bijsturen en daarmee energiebesparingen kan realiseren.

Klant aan het woord

bink   henri de bruijn   qnp   04

"Vooruitstrevende en energiezuinige techniek"

QNP, dé ICT-partner in West-Brabant, opende begin dit jaar een gloednieuw vooruitstrevend bedrijfspand in Breda. Eén van de belangrijkste doelstellingen van de QNP-nieuwbouw was een zo energiezuinig mogelijk pand te realiseren. Aan ons de eer om de elektrotechniek, beveiliging en zonne-energie te verzorgen. Henry de Bruijn, Algemeen directeur QNP: “BINK kent eenzelfde DNA als wij: kwalitatief, klantgericht en persoonlijk.”

Meer over de ervaring van Henry de Bruijn

Energiebesparende maatregelen

Ontdek door energiemonitoring mogelijkheden om te besparen op je energieverbruik. Energiebesparende maatregelen naar aanleiding van energie monitoren kunnen zijn:

Gebouwbeheersysteem

Met een gebouwbeheersysteem, ook wel domotica systeem genoemd, zijn installaties vanaf afstand bestuurbaar. Installaties zijn door een gebouwbeheersysteem zo op elkaar af te stemmen dat ruimtes die niet gebruikt worden ook niet verlicht en verwarmd worden. Of dat printers uitschakelen wanneer het alarm wordt ingesteld. Enorm gebruiksvriendelijk en duurzaam!

 

 

Led verlichting

Led lampen zijn energiezuinig, hebben geen milieuschadelijke stoffen en hebben een langere levensduur. Graag besparen op je energierekening, maar wil je ook de warme kleur van een traditionele lamp behouden? Dat kan.

Zonnepanelen

Door je energie te monitoren krijg je inzicht in je verbruik. Hierdoor weet je gerichter hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en welke batterij/accu voor jou geschikt is. Door het installeren van zonnepanelen wek je groene energie op. Hiermee bespaar je op je energierekening en lever je ook nog eens een bijdrage aan een schoner milieu.

 

Onderhoud/vervanging van machines en apparaten

Onderhoud en vervanging van machines en apparaten zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt bij besparen op energie. Door goed onderhoud en indien nodig het vervangen van installaties voorkom je slijtage en storingen, waardoor je op je energierekening bespaart. Als een installatie versleten is, verbruikt deze meer energie om hetzelfde gewenste effect te krijgen.

Wil jij jouw energieverbruik monitoren met BINK?

Wil jij graag jouw energieverbruik monitoren, zodat je kan sturen op energiebesparingen? Of moet jij aan een wettelijke verplichting voldoen? Neem contact op met een van onze adviseurs via 076 599 1700 of vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier. Onze adviseurs kijken graag met je mee wat de beste manier van energiemonitoring voor jou is. BINK staat voor je klaar.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
realtime energieverbruik