borg certificaat

BORG certificaat door een gecertificeerd beveiligingsbedrijf

Heb jij een eigen bedrijfspand? Dan is het belangrijk dat je de juiste beveiligingsmaatregelen in acht neemt om veiligheid in het gehele pand te garanderen. Dit is niet alleen belangrijk voor jouw veiligheid, maar ook die van jouw werknemers! Met een BORG certificaat kan je aantonen welke beveiligingsmaatregelen er genomen zijn in jouw bedrijfspand. Bij BINK helpen wij jou graag met het verkrijgen van een BORG certificaat. Wij zijn namelijk een gecertificeerd beveiligingsbedrijf en hebben vele jaren ervaring in de beveiligingsbranche!

Is een BORG certificaat verplicht?

In sommige gevallen kunnen verzekeraars een BORG certificaat eisen om er zeker van te zijn dat de beveiligingsinstallatie door een echte vakman is aangelegd. Het voordeel van een BORG certificaat kan ook zijn dat een aantal verzekeraars een scherpe prijs aanbiedt als je in het bezit bent van dit certificaat voor jouw pand. Dit komt omdat je beveiligingsmaatregelen hebt genomen om de kans op inbraak te verkleinen. Het kan dus verplicht worden door je verzekeringsmaatschappij of voordelen opleveren voor je verzekering.

VOOR ZOWEL WONINGEN ALS BEDRIJVEN

Een BORG certificaat is niet alleen geschikt voor bedrijven, maar ook geschikt voor jouw woonhuis. Het is ook fijn om in je eigen huis te weten dat het risico op inbraak of vernieling beperkt is door middel van een BORG certificaat. Als jouw huis over een beveiligingssysteem met BORG certificaat beschikt, kun je ook korting krijgen op je inboedelverzekering. Een echte win-win situatie dus.

keurmerk

Gecertificeerd beveiligingsbedrijf

Om aan een BORG certificaat te komen, moet je in contact komen met een erkend beveiligingsbedrijf. BINK is een BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Bij het CCV zijn de keurmerken in te zien. De certificeringen die door Kiwa zijn uitgegeven zijn voor:

 • BORG Technisch Beveiligingsbedrijf.
 • Brandmeldinstallaties; leveren.
 • Brandmeldinstallaties; onderhoud.
 • Brandmeldinstallaties; installeren.

Wij staan op het gebied van beveiliging en veiligheid graag voor je klaar!

Duidelijke video van het CCV

Om een duidelijk beeld te krijgen van het verschil tussen een BORG beveiligingsbedrijf en een niet gecertificeerd beveiligingsbedrijf kan je onderstaande video bekijken. Er wordt door beide bedrijven een opname gemaakt voor een offerte. Het is erg belangrijk om tijdens deze opname te kunnen vaststellen wat precies de waarde van jouw inboedel is. Zo kan de beveiligingsadviseur de gegevens analyseren en krijg je een op maat gemaakte offerte. Dit leidt uiteindelijk tot een BORG certificaat.

Klant aan het woord

logomixtus

"BINK staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en stabiliteit"

BINK staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en stabiliteit. En dat is waar Mixtus ook voor staat en gaat, aldus Mo vd Meer, Mixtus. BINK heeft de inbraakbeveiliging in ons kantoorpand in Zundert naar volle tevredenheid geïnstalleerd.

Meer over de ervaring van Mo vd Meer

Verschillende klassen

Om in aanmerking te komen voor een BORG certificaat zijn er vier beveiligingsmaatregelen van belang. Eén van deze vier maatregelen moet voor jouw pand zijn uitgevoerd om in aanmerking te komen voor een BORG certificaat. Het betreft de volgende maatregelen:

  • O maatregelen; dit zijn de organisatorische maatregelen. Je kan hierbij denken aan goed sleutelbeheer; wie is verantwoordelijk voor de sluitrondes.
  • BK maatregelen; bouwkundige maatregelen zoals het hang en sluitwerk en inbraak vertragend glas.
  • EL maatregelen; elektronische maatregelen of anders gezegd een alarmsysteem.
  • C/M maatregelen; compartiment en/of een kluis om waardevolle goederen in op te slaan.
  • RE maatregelen; alarmopvolging. Van wie en wat is het waarschuwingsadres of is er een (particuliere) meldkamer.

Voor elke maatregel zijn er verschillende niveaus. De eisen van de maatregelen worden bepaald aan de hand van de klasse. De niveaus bestaan van klasse 1, het laagste niveau, tot en met klasse 4, het hoogste niveau. Om te bepalen welke beveiligingsmaatregelen nodig zijn voor jouw pand of woning, kan een beveiligingsadviseur van BINK langskomen om een risicoklasse vast te stellen.

Klasse 1 BORG certificaat of opleveringsbewijs

Bij de eerste klasse horen vier verschillende beveiligingsmaatregelen, namelijk: O1+BK1+EL1+RE1. Bij RE1 geldt bijvoorbeeld dat het alarm naar waarschuwingsadressen wordt doorgezet. Bij BK1 moet er bestaand hang- en sluitwerk in en rondom jouw pand aanwezig zijn.

Klasse 2

Voor de tweede klasse zijn de volgende beveiligingsmaatregelen geëist voor een bedrijfspand: O1+BK2+EL2+RE2. Bij EL2 mag het alarmsysteem in het pand draadloos uitgevoerd worden. Zodra je bedrijf aan al deze eisen voldoet, ben je in het bezit van een BORG klasse 2 certificaat.

Klasse 3

De eisen van de derde klasse voor de beveiligingsmaatregelen zijn O2+BK2+C/M3+EL3+RE2. Bij bijvoorbeeld EL3 wordt bij bedrijven geëist dat een alarminstallatie ruimtelijke werkende anti-masking detectoren bevat.

Klasse 4

Wanneer jouw inboedel valt onder klasse 4, zijn ook hier bepaalde beveiligingsmaatregelen voor nodig. De maatregelen verschillen per situatie. Als je precies wilt weten aan welke eisen jouw bedrijfspand moet voldoen, geven wij jou bij BINK graag vrijblijvend advies!

Benieuwd aan welke klasse jouw pand moet voldoen? Bespreek het met een van onze adviseurs. 

ccv

Hoe lang is het geldig?

Als je in het bezit bent van een BORG certificaat of opleveringsbewijs is deze maximaal 5 jaar geldig in combinatie met een onderhoudscontract. Zonder onderhoudscontract is het BORG certificaat maar maximaal 1 jaar geldig. De reden hiervoor is dat je jaarlijks een controle moet laten uitvoeren door een beveiligingsbedrijf om te kijken of de huidige beveiligingsmaatregelen nog voldoen voor jouw bedrijfspand. Mocht je BORG certificaat onverhoopt verlopen zijn, dan moet je een volledig nieuw certificaat aanvragen. Onze tip is dan ook: verleng je certificaat op tijd met een onderhoudscontrole! 

Korting op je inboedelverzekering

Een mooie bijkomstigheid van een BORG certificaat is dat je tot wel 10 procent korting kan ontvangen op je inboedelverzekering. Op deze manier verdien je de investering dus ook weer gemakkelijk terug. Vergelijk online bij welke verzekeraar jij de meeste korting kunt krijgen!

Vraag direct een certificering aan bij BINK

Wil je graag vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor jouw pand en de daarbij behorende kosten? BINK helpt je als erkend beveiligingsbedrijf graag met je vragen en het verkrijgen van een BORG certificaat. We zijn bereikbaar op 076 599 1700 of vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier. Onze adviseurs nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
beveiliging