installatie

Compactstation

Grote gebouwen hebben een grote energievoorziening nodig. De enige manier om dit goed aan te pakken zonder dat het te veel ruimte inneemt, is het aanschaffen van een compactstation. Een compactstation wordt altijd door onze specialisten geplaatst en kan daarnaast ook door ons worden onderhouden. Voordat je een afspraak maakt om een compactstation te laten installeren, is het goed om te weten wat een compactstation is en waarom het een goede investering voor jouw energievoorziening kan zijn.

Vraag een offerte aan

Wat is een compactstation?

Een compactstation is een klein, compleet ingericht transformatorstation dat hoogspanning om kan zetten in midden- of laagspanning en omgekeerd. Dit kan nodig zijn als je een zwaardere aansluiting nodig hebt dan die de netbeheerder standaard aanbiedt. Het station bevat de volgende onderdelen:

 • Een inkoopdeel, waar de netbeheerder een schakelinstallatie plaatst dat ervoor zorgt dat er verbinding wordt gemaakt met het openbare energienetwerk.
 • Een transformatiedeel, waarin de transformator staat die de hoogspanning omzet in laagspanning.
 • Een laagspanningsdeel, dat te maken heeft met beveiliging. Hierop wordt de installatie van jouw gebouw of de productie van energie aangesloten.

Over het algemeen hebben gebouwen een technische ruimte voor bovenstaande onderdelen. Als jouw gebouw dit niet heeft, dan is een compactstation een voordelige oplossing. Het biedt de zekerheid dat de energievoorziening niet onnodig veel ruimte inneemt en te allen tijde op een veilige plek staat.

Verschil tussen compactstation en transformatorstation

Een compactstation is een type transformatorstation. Het is een kleine ruimte waarin een transformator staat. De transformator zet hoogspanning om in laagspanning. Het verschil met andere transformatorstations zit hem in het formaat. Zoals de naam al aangeeft is een compactstation compact en dus kleiner. De installaties zijn van buitenaf bereikbaar in tegenstelling tot een inpandig of betreedbaar transformatorstation. Het ontwerp van een compactstation kan worden aangepast aan jouw wensen. Het station biedt kortom ruimte voor alle onderdelen die nodig zijn om jouw gebouw van voldoende elektriciteit te voorzien.

compactstation

Wanneer heb je een compactstion nodig?

Verbruik je meer dan 173 kVA (3x250A)? Dan heb je niet voldoende aan de gebruikelijke laagspanningsaansluiting. Voor een hoger vermogen heb je een transformatorstation nodig.

Zoals eerder beschreven kan het voorkomen dat jouw gebouw niet de technische ruimte heeft voor een inpandig station of dat het niet nodig is om een betreedbaar transformatorstation te plaatsen. Een compactstation maakt het mogelijk om deze onderdelen compact te plaatsen en netjes weg te werken.

Daarom kies je voor BINK

Denk jij dat jouw gebouw ook een compactstation kan gebruiken? Als je een er bij BINK koopt, profiteer je meteen van een aantal voordelen:

 • Compleet ingericht station
 • Hoge kwaliteit componenten
 • ISO-gecertificeerd
 • Vermogens van 250kVA tot wel 2500 kVA
 • Inspectie en onderhoud door vakmannen
 • 24/7 een storingsdienst beschikbaar
 • Betrouwbaar familiebedrijf
 • Jarenlange ervaring op het gebied van elektro installaties

Klant aan het woord

20210616 binkgroep bredeschooltholen spotcompanion 0650

"Als ik zie hoe perfect alle kabels en leidingen zijn aangebracht, dan is het mij duidelijk: er is hier met liefde voor het vak gewerkt! "

Wij hebben de Brede School in Tholen geïnstalleerd. Het gehele bouwproces werd begeleid door JK Bouwconsult in opdracht van de Gemeente Tholen. Johan Koedood, namens JK Bouwconsult; “BINK mag trots zijn op dit project. Als ik zie hoe perfect alle kabels en leidingen zijn aangebracht, dan is het mij duidelijk: er is hier met liefde voor het vak gewerkt! Door heel het team van BINK is er hoogstaand kwalitatief werk geleverd!”

Meer over de ervaring van Johan Koedood

Aansluiten bij de netbeheerder

Een compactstation is een snelle en makkelijke manier om het energieverbruik veilig aan te laten sluiten bij de netbeheerder. Een vakbekwaam specialist van BINK komt langs om het compactstation te installeren en staat altijd klaar om de installatie te onderhouden.

In 5 stappen voorzien van voldoende elektriciteit

Geen zin in gedoe om jouw gebouw te voorzien van voldoende energie? In de volgende 5 stappen is de energievoorziening al geregeld:

 • Neem contact op met BINK om een van onze adviseurs te spreken.
 • Samen met de adviseur wordt jouw energiebehoefte in kaart gebracht. Wanneer gewenst is het geen probleem voor de adviseur om langs te komen bij jouw gebouw.
 • Als de adviseurs een goed beeld hebben van de wensen en mogelijkheden zullen zij een offerte op maat maken.
 • Wanneer de offerte akkoord is, is het aan onze engineers om een energievoorziening te ontwerpen die aansluit bij jouw energiebehoefte.
 • Als het ontwerp eenmaal klaar is, plannen we een datum om jouw compactstation te realiseren.

Service en onderhoud

Als de energievoorziening is aangesloten bij de netbeheerder is het verder aan ons hier verantwoordelijkheid voor te dragen wanneer nodig. We komen periodiek langs voor een inspectie en om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan jouw installatie. Hoe vaak dit nodig is, hangt af van het soort installatie. Als tijdens de inspectie blijkt dat er toch meer werkzaamheden nodig zijn, hoor je dat meteen van ons. We plannen dan een overleg in om de werkzaamheden te bespreken en vervolgens uit te voeren.

BINK heeft enkel ervaren specialisten in dienst die jou helpen de energievoorziening veilig en makkelijk te regelen. Of je nu belt voor advies over de energievoorziening of twijfelt bij mogelijke werkzaamheden, onze vakmensen helpen je verder.

Vakmensen van BINK helpen je verder

Kan jouw energievoorziening ook een compactstation gebruiken? Met de vakmensen van BINK kost de installatie jou geen energie, maar levert het eindelijk wel voldoende energie op! Neem contact op met BINK door te bellen naar 076 599 1700 of vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier en laat je door ons adviseren in het maken van de beste keuze.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
bink elektro