datanetwerken aanleggen

Datanetwerken aanleggen

Goede datanetwerken zijn enorm belangrijk voor een organisatie of bedrijf, anders loop je het risico dat alles stil komt te liggen. BINK zorgt ervoor dat datanetwerken goed zijn aangelegd voor vloeiende bedrijfsprocessen. We leveren betrouwbare datacommunicatie en geven vrijblijvend advies op maat.

Vraag een offerte aan

Datanetwerken aanleggen bij bedrijven

Een goed datanetwerk en de juiste netwerkinfrastructuur is essentieel voor elke onderneming waar bedrijfsprocessen afhankelijk zijn van betrouwbare informatieoverdracht. Als het netwerk niet goed is berekend op de taken en het aantal gebruikers dan raakt het overbelast en werkt het netwerk niet naar behoren. Denk hierbij aan internet. Wanneer dit niet goed aangelegd is raakt het overbelast, word je eruit gegooid en wordt de verbinding traag. Hierdoor kunnen medewerkers niet efficiënt werken. Omdat er nogal wat komt kijken bij het installeren van datanetwerken binnen organisaties, is het verstandig om dit door een specialist te laten doen. BINK is gecertificeerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van diverse universele bekabelingssystemen/datanetwerken, waardoor efficiency gegarandeerd wordt. Wij zijn gecertificeerd in zowel koper- als glasvezelbekabeling.

Koperbekabeling

Koperbekabeling wordt veel gebruikt bij bekabelingssystemen. Het wordt gebruikt om computer- en telefonienetwerken op te zetten. Ook voor het aansturen van beheersystemen en beveiligingssystemen wordt koperbekabeling gebruikt.

 

Glasvezelbekabeling

Glasvezelbekabeling zorgt voor de snelste internetverbinding die er is. Glasvezel is een oplossing voor organisaties of bedrijven die veel bandbreedte nodig hebben.

Klant aan het woord

20210616 binkgroep bredeschooltholen spotcompanion 0650

"Als ik zie hoe perfect alle kabels en leidingen zijn aangebracht, dan is het mij duidelijk: er is hier met liefde voor het vak gewerkt! "

Wij hebben de Brede School in Tholen geïnstalleerd. Het gehele bouwproces werd begeleid door JK Bouwconsult in opdracht van de Gemeente Tholen. Johan Koedood, namens JK Bouwconsult; “BINK mag trots zijn op dit project. Als ik zie hoe perfect alle kabels en leidingen zijn aangebracht, dan is het mij duidelijk: er is hier met liefde voor het vak gewerkt! Door heel het team van BINK is er hoogstaand kwalitatief werk geleverd!”

Meer over de ervaring van Johan Koedood

De werkzaamheden binnen datacommunicatie

Datacommunicatie omvat verschillende werkzaamheden. We leggen ze hier kort uit.

  • Bekabeling aanleggen

Het aanleggen van datanetwerken begint bij de bekabeling, zoals UTP, FTP, STP of glasvezelnetwerken van Cat 5, -6 of -7. Als de bekabeling niet goed is aangesloten vergroot dit de kans op storingen.

 
  • Wifi-netwerk producten installeren

Bereikbaarheid en een goede en snelle wifi-verbinding is tegenwoordig erg belangrijk. Omdat er steeds meer gebruikers zijn, zien we dat de huidige modem dit vaak niet aan kan. Hiervoor zijn verschillende uitbreidingen van het wifi- mogelijk, zoals switches, NAS en acces points.

  • Patchkasten afmonteren/herstructureren

Een patchkast is vaak het hart van de organisatie. Maar we zien vaak dat de patchkast na verloop van tijd een rommel wordt. Kabels zitten in de knoop, er zijn verschillende kleuren maar niemand weet meer welke functie ze hebben. BINK Elektro helpt je om structuur aan te brengen. Dit doen we door middel van labelen en de kabels voorzien van de juiste kleur, inclusief legenda.

 
  • Centraal antenne inrichting (CAI)

Een Centraal antenne inrichting is een kabelnetwerk voor televisieontvangst. Hierbij kun je denken aan een een sportschool waar meerdere televisies hangen, zodat iedere sporter naar een programma kan kijken wat hem/haar zint. Dit moet goed geïnstalleerd zijn, want anders kan er ruis op het beeld ontstaan. Of kan het signaal verstoord worden als er een machine ingeschakeld wordt.

  • UPS installeren (noodstroomvoorziening)

Continuïteit is van cruciaal belang binnen een organisatie of bedrijf. UPS zorgt ervoor dat er noodstroom wordt geleverd bij een storing.

   

Service en onderhoud

Naast het ontwerpen en goed aanleggen van het datanetwerk, om continuïteit binnen jouw organisatie of bedrijf te kunnen garanderen, moet het datanetwerk ook blijven werken. BINK kan jou helpen met het onderhoud hiervan. Wij weten als de beste hoe het datanetwerk is aangelegd, dus onderhouden is voor ons een eenvoudige klus. Zo zorg je ervoor dat storingen worden voorkomen en kunnen alle medewerkers zorgeloos doorwerken.

BINK; jouw netwerk installateur

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een datanetwerk binnen jouw organisatie of bedrijf? Neem contact op met een van onze adviseurs via 076 599 1700 of vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier. Zij kunnen vakkundig advies geven en je voorzien van alle gewenste informatie. BINK staat voor je klaar.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
netwerk installateur