keuring elektrische installaties

Keuring elektrische installaties

Aan de keuring van elektrische installaties zitten specifieke eisen en normen verbonden, zoals SCIOS en NEN. Wil je een inspectie laten uitvoeren die is gericht op het signaleren van brandrisico’s? In dat geval voeren wij graag een Scope 10 keuring voor jou uit. Maar ook voor het uitvoeren van de NEN 3140 (SCIOS Scope 8) en NEN 1010 inspectie ben je ook bij ons aan het juiste adres.

Inspecties die wij aanbieden

BINK neemt inspecties aan elektrotechnische installaties graag uit handen. De afdeling Service en Onderhoud voert de inspecties uit. In het voortraject wordt er samen met de opdrachtgever gekeken naar wat de verzekeraar vraagt en welke inspecties daarbij aansluiten. Wij beschikken over de juiste papieren en ervaringen voor het grondig en compleet uitvoeren van de volgende SCIOS keuringen en NEN inspecties:

inspectie

NEN 3140 & SCIOS scope 8

De Nederlandse wet stelt dat elektrische installaties en apparaten veilig moeten zijn en dat werkzaamheden met of aan deze installaties veilig moeten worden uitgevoerd. Als eigenaar ben je verplicht een periodieke inspectie uit te laten voeren van je elektrische installaties, volgens de NEN 3140 of SCIOS Scope 8. De SCIOS Scope 8 is de gecertificeerde vorm van de NEN3140. Lees hier meer over NEN 3140 en SCIOS Scope 8.

arbeidsmiddelen

NEN 3140 arbeidsmiddelen, verplicht door de ARBO

Als een bedrijf gebruik maakt van elektrische arbeidsmiddelen is het verplicht deze periodiek te laten keuren, om de veiligheid voor de gebruikers en omgeving te waarborgen. Door het gebruik van de arbeidsmiddelen ontstaat er namelijk slijtage en veroudering. Het gevolg daarvan is mogelijk een ongeluk. Om dit te voorkomen is periodieke controle verplicht. In het Arbobesluit is minimaal één keuring per jaar als standaard aangegeven.

scios keuring

NTA 8220 & SCIOS scope 10

Wij van BINK bieden ook de NTA 8220 inspectie aan. Een inspectie specifiek gericht op het signaleren van brandrisico’s veroorzaakt door de elektrische installaties. De SCIOS Scope 10 is de gecertificeerde vorm van deze perodieke keuring. Beide vormen kunnen worden geëist door verzekeraars. Lees hier alles over de SCIOS Scope 10.

meterkast

KEURING ELEKTRISCHE INSTALLATIES NEN 1010

Ga je binnenkort een nieuwe elektrische installatie aanschaffen? In dat geval is het verplicht om een NEN 1010 keuring te laten uitvoeren. De NEN 1010 keuring wordt eenmalig uitgevoerd waardoor je er van verzekerd bent dat deze verantwoord en veilig gebruikt kan worden. Hiermee voldoe je aan de eisen in het Bouwbesluit en kom je tevens tegemoet aan de eisen van de Arbowet.

Klant aan het woord

bink lorenzobas baslogistics 02

"Een volledige ontzorging van elektrotechniek"

Voor het logistieke bedrijf Bas Group BV zetten wij vier jaar geleden het technische aspect van het nieuwbouwproject neer. Dat doen wij nu ook voor de uitbreiding. Van zonnepanelen, tot beveiliging en elektrotechniek; wij verzorgen het gehele pakket. Lorenzo Bas, CEO Bas Group BV: “BINK ontzorgt ons volledig.”

Meer over de ervaring van Lorenzo Bas

Wat bevat een inspectie?

Wij zijn een SCIOS gecertificeerd installatiebedrijf en voeren de inspecties aan de elektrische installaties uit conform de kwaliteitseisen en normen die zijn opgesteld vanuit SCIOS. Al onze inspecteurs hebben hiervoor een erkende opleiding afgerond. De inspecties die wij aanbieden bevatten onder andere:

  • Visuele inspecties van risicovolle ruimten, machines en schakel- en verdeelinrichtingen.
  • Infraroodopnamen van schakel- en verdeelinrichtingen om de temperatuur te controleren.
  • Metingen en beproevingen waar noodzakelijk.
  • Keuringsrapport met onze bevindingen en een verbeteradvies op maat.

Is een keuring verplicht?

In de Arbowet staat beschreven dat het de taak van de werkgever is om er voor te zorgen dat elektrische installaties, apparaten en toestellen veilig te gebruiken zijn. Regelmatige inspectie van de installatie is daarom noodzakelijk.

Daarnaast verschilt de verplichting bij het type keuring. Zo is de NEN 1010 norm wettelijk verplicht bij de aansluiting van nieuwe elektrische installaties. Dit staat beschreven in het Bouwbesluit. Na een inspectie ontvang je een inspectierapport.

Veel verzekeringsmaatschappijen die brandverzekeringen aanbieden voor particulieren en bedrijven maken gebruik van clausules waarin een periodieke keuring van de elektrische installaties verplicht wordt gesteld. Vaak wordt er door verzekeringsmaatschappijen gekozen voor de SCIOS Scope 10. Deze keuring richt zich op de brandrisico’s bij elektrotechnische installaties.

Een keuring van de elektrische installaties kan dus op verschillende wijze verplicht zijn.

Keuringsrapport

Hoe verloopt het keuren van een elektrische installatie? Nadat onze SCIOS-gecertificeerde inspecteur heeft gecontroleerd of jouw elektrische installatie voldoet aan de gestelde kwaliteitsstandaard, krijg je een keuringsrapport met of zonder een herstelverklaring. Voldoet je elektrische installatie aan alle normen? Dan krijg je een keuringsrapport dat je kan voorleggen aan de partijen die er om vragen. Wanneer er gebreken zijn geconstateerd tijdens het keuren van de elektrische installaties, krijg je een herstelverklaring waarin staat omschreven hoe je wel aan de normen van SCIOS kunt voldoen. Tezamen met het keuringsrapport kun je deze delen met de verzekering of voorleggen bij een controle van de brandweer. 

BINK staat voor je klaar

Wil je verzekerd zijn van een veilige werkplek waar alle elektrische installaties naar behoren werken? Als SCIOS-gecertificeerd bedrijf staat BINK voor jou klaar om een vakkundige elektrische keuring uit de voeren. Wij beschikken namelijk over alle benodigde certificaten om de keuringen veilig en correct uit te voeren. Neem direct contact op om een inspectie of keuring aan te vragen. Op basis van je wensen maken onze adviseurs vervolgens vrijblijvend een offerte op. Bel voor direct contact naar 076 599 1700 of vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier. Onze adviseurs komen dan zo snel mogelijk bij je terug.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
team