scios scope 7a keuring

SCIOS Scope 7a keuring

Ben jij op zoek naar een professionele partij voor het uitvoeren van de SCIOS Scope 7a keuring voor jouw gasinstallatie? Dan ben je bij BINK aan het juiste adres. Onze deskundige inspecteurs voeren deze inspectie uit volgens de geldende normen en wet- en regelgeving. Met onze jarenlange ervaring en expertise in het vakgebied, zorgen wij voor een veilige en betrouwbare gasinstallatie die voldoet aan de gestelde eisen.

Vraag een offerte aan

Wat houdt een SCIOS Scope 7a keuring in

Deze keuring is van toepassing op gebouwgebonden gasleidingen met een ontwerpdruk lager dan 500 mbar. De keuring kent verschillende uitvoeringen, namelijk EBI en PI. EBI staat voor "Eerste Bijzondere Inspectie" en PI voor "Periodieke Inspectie". De EBI inspectie wordt uitgevoerd bij de oplevering van een nieuwe gasinstallatie of bij een grote verbouwing.

De periodieke inspectie (PI) wordt vervolgens om een bepaalde tijd uitgevoerd om de veiligheid en technische staat van de gasinstallatie te controleren en eventuele gebreken te identificeren. De frequentie van deze inspectie hangt af van het type gasinstallatie en het gebruik ervan. BINK is gecertificeerd om deze periodieke inspectie uit te voeren.

Wat we controleren bij een Periodieke Inspectie (PI)

 • Functioneren van afsluiters
 • Controle op oxidatie, beschadiging en aantasting van de leiding
 • Dichtheid van de leiding
 • Drukverlies bij maximale afname
 • Sluitdruk en geregelde druk van gasdrukregelaar
 • Ondersteuning en bevestiging van de leiding
 • Ventilatievoorziening van koker en meterkast
 • Beschermingsleiding en aardingsvoorziening

Een onderhoudscontract voor jouw brandstofleidingen

Bij BINK bieden wij onze klanten de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten voor het onderhoud van de gebouwgebonden gasinstallatie. Met een dergelijk contract wordt de veiligheid en de technische staat van de gasinstallatie gewaarborgd en kunnen eventuele gebreken snel worden opgespoord en verholpen. Onze deskundige en ervaren monteurs voeren periodieke inspecties uit volgens de geldende richtlijnen en voorschriften. Daarnaast kan je 24/7 een storing melden. Kortom, met een onderhoudscontract bij BINK ben je verzekerd van een veilige en betrouwbare gasinstallatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze onderhoudscontracten.

Klant aan het woord

logoqnp

"BINK kent eenzelfde DNA als wij: kwalitatief, klantgericht en persoonlijk"

QNP, dé ICT-partner in West-Brabant opende begin dit jaar een gloednieuw vooruitstrevend bedrijfspand in Breda. Eén van de belangrijkste doelstelling van de QNP-nieuwbouw was een zo energiezuinig mogelijk pand te realiseren. Aan ons de eer om de elektrotechniek, beveiliging en zonne-energie te verzorgen. Henry de Bruijn, Algemeen directeur QNP: "BINK kent eenzelfde DNA als wij: kwalitatief, klantgericht en persoonlijk."

Meer over de ervaring van Henry de Bruijn

Wettelijk verplicht

De SCIOS scope 7a keuring is verplicht voor gebouwgebonden gasleidingen met een ontwerpdruk van minder dan 500 bar. Deze keuring dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerd inspectiebedrijf, zoals BINK. De omgevingsdienst houdt in opdracht van de gemeenten en provincies toezicht op de naleving van de keuringsplicht en kan boetes opleggen aan eigenaren van stooktoestellen die niet aan de verplichte keuring hebben voldaan. Het is dus belangrijk om de keuring tijdig uit te laten voeren.

Frequentie van de keuring

De frequentie van de keuring is afhankelijk van het type toestel en de installatie waarin het is opgenomen. Voor toestellen met een vermogen van meer dan 100 kW is de keuringsfrequentie eens per 4 jaar. Voor toestellen met een vermogen van minder dan 100 kW is de keuringsfrequentie eens per 2 jaar.

contact Wilco

Snel en makkelijk geregeld

 1. Vraag een vrijblijvende offerte aan
 2. Een adviseur neemt contact op om jouw situatie te bespreken
 3. Ontvang de offerte op maat
 4. Bij akkoord, plannen we een afspraak in
 5. Een inspecteur komt langs om de brandstofleidingen te inspecteren
 6. Je ontvangt na de inspectie een rapport met de eventuele verbeterpunten

BINK staat voor je klaar

BINK is een ervaren en SCIOS gecertificeerd bedrijf. Wij staan klaar om jouw brandstofleidingen te inspecteren en te zorgen voor een veilige en betrouwbare werking. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken of voor meer informatie. Jouw installatie is onze prioriteit.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK