Een mega(watt) project voor BINK!

Circular Plastics Factory

20220223 putte binksolar spotcompanion 0632

BINK heeft in opdracht van recyclebedrijf Circular Plastics Factory 2.566 zonnepanelen geïnstalleerd. Dit is één van de grootste projecten uit de geschiedenis van BINK. “Dit project is een mijlpaal voor ons als je kijkt naar het vermogen en de grootte. We hebben nog niet eerder een project met een vermogen van 1 megawatt geïnstalleerd”, verklaart Niek Bink, verkoopmanager afdeling solar.

Samen leveren de panelen 840.000 kWh aan groene stroom per jaar. Genoeg om het verbruik van 210 huishoudens te compenseren.

Slimme panelen

Het pv-systeem is uitgerust met zeven 3-fase Synergy omvormers van het merk SolarEdge en 1283 optimizers. Bijzonder aan het systeem is dat de presentaties van iedere twee panelen via een uitgebreide rapportage uit te lezen zijn in een online monitoringsplatform. Hierdoor worden defecten direct opgespoord en kunnen ze makkelijk verholpen worden. Daarbij heeft een defect in één paneel geen effect op de prestaties van de andere panelen. Dit systeem maximaliseert de energieproductie en verlaagt de onderhoudskosten. “Met dit systeem veranderen zonnepanelen in slimme panelen”, aldus Niek.

Tevens is het systeem uitgerust met een brandweerschakelaar. Dit betekent dat de brandweer met één handeling de gehele PV-installatie kan uitschakelen.

Over Circular Plastics Factory

Circular Plastics Factory is een bedrijf wat gebruikte materialen van plastic recyclet tot een nieuw product. Het wil op deze manier de plastic voetafdruk verkleinen. Door het gebruik van vele spuitgietmachines heeft het recyclingbedrijf een enorm energieverbruik van wel 2 tot 3 miljoen kWh per jaar. Met behulp van de pv-installatie wordt voorzien in een aanzienlijk deel van de energiebehoefte. BINK is daar trots op. Niek legt uit: “Onze zonnepanelen dragen bij aan de verdere verduurzaming van Circular Plastics Factory. En daar zijn we blij mee. Wij werken graag samen met opdrachtgevers die dezelfde duurzame visie hebben”.

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK