Nieuw en duurzaam schoolgebouw voor Yuverta

Slokker Bouwgroep

In opdracht van Slokker Bouwgroep hebben wij het moderne en duurzame schoolgebouw van Yuverta Dordrecht voorzien van een totaalinstallatie. Het is een school met een bijzonder interieur; alle installaties zijn zichtwerk. Een zorgvuldige afstemming van functionaliteit en esthetiek is daarom noodzakelijk. Met Slokker als bouwbedrijf en BINK als totaalinstallateur is de realisatie van het schoolgebouw van start gegaan in maart 2023.

totaalinstallateur voor nieuw en duurzaam schoolgebouw [1]

Groene duurzame school

Yuverta mbo Dordrecht is een praktijkgerichte school met de focus op het modern groen onderwijs. Studenten worden hier opgeleid tot hovenier, dierenverzorger of bloemstylist. Het is dan ook niet gek dat het nieuwe schoolgebouw gebouwd is met duurzame (groene) materialen. Zo zijn bijvoorbeeld de gevels van het gebouw bekleed met gerecycled hout.

1697115384 3d953108ddf98b3051f4fd59d57c4b9dad04682f0268e20f384c6ed373eab641 d 640

Totaalinstallatie volledig in beeld

Als totaalinstallateur voorzien we zowel de elektrotechnische als werktuigbouwkundige installaties van het schoolgebouw, bestaande uit:

  • Elektrotechnisch: licht- en krachtinstallatie, data installatie, verlichting, noodverlichting, hoofdstroomvoorzieningen, brandmeldinstallatie en een pv-installatie.
  • Werktuigbouwkundig: warmtepomp, luchtbehandelingskast en bijbehorende meet- en regeltechniek.

In het architectonisch ontwerp zijn de systeemplafonds in het gehele gebouw achterwege gelaten, wat resulteert in een unieke zichtbaarheid van de installaties. Zo is de verlichting gependeld en zijn de kabelgoten, luchtkanalen en koelleidingen prominent in beeld.

We laten je de zichtinstallaties graag zien! Kijk je mee?

Een aangenaam klimaat voor mens & dier

Naast de (praktijk)leslokalen in het schoolgebouw, dienen verschillende ruimten ook als verblijfplaats voor dieren. Om een optimaal en aangenaam binnenklimaat voor zowel mens als dier te garanderen is het schoolgebouw voorzien van een luchtbehandelingskast, warmtepompen en de bijbehorende meet- en regeltechniek. Daarnaast zijn ook de lichtinstallaties afgestemd op de verblijven van de dieren. Meerdere tijdschakelaars zorgen dat het licht ‘s ochtends aan en ‘s avonds uit gaat. Het nabootsen van het daglicht voorkomt schommelingen in het licht en onrustigheid bij de dieren. 

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK