Zonnepark De Banakker gerealiseerd door BINK!

Postcoderoosproject De Banakker

20220223 zwembadetten leur bink spotcompanion 0716

BINK heeft in 2021 de opdracht ontvangen om het postcoderoosproject De Banakker volledig te realiseren. Dit project bestond uit het plaatsen van 194 zonnepanelen en twee omvormers op het dak van het zwembad De Banakker in Etten-Leur. De installatie is in Q4 2021 gerealiseerd. De zonnepanelen zullen een verwachte totaalhoeveelheid van 68.000 kWh per jaar aan groene stroom opleveren. De panelen zijn aangesloten op een aansluiting van Enexis. Via deze aansluiting wordt alleen terug geleverd.

Postcoderoosproject

Met een postcoderoosregeling krijgen lokale bewoners de mogelijkheid gezamenlijk in een coöperatie te investeren in duurzame energie. 

Inwoners en bedrijven konden deelnemen aan het zonnepark. De gemeente Etten-Leur stelde het dak van het zwembad beschikbaar en DuurSaam Etten-Leur zorgde voor aanleg, onderhoud en exploitatie. De gemeente stimuleert inwoners en bedrijven met dit project om schone energie op te wekken. Ook al is hun eigen dak mogelijk niet geschikt voor het installeren van zonnepanelen. 

Klant aan het woord

roselaar

"BINK kwam als beste uit de bus met hun zonnepanelen , zowel qua techniek, prijs als service"

Patrick van Oostrum, 2015 - “Op het winkelcentrum De Roselaar in Roosendaal heeft BINK begin 2015 een installatie met 318 zonnepanelen geplaatst naar onze volle tevredenheid. Wij hebben gekozen voor zonnepanelen omdat we er naar streven om in het geval van nieuwbouw minimaal 15% van het berekende energieverbruik op te wekken uit duurzame energiebronnen. In het geval van Winkelcentrum Roselaar was het installeren van zonnepanelen de meest voor de hand liggende oplossing. We hebben er in 2015 voor gekozen om het energieverbruik drastisch te verlagen."

Meer over de ervaring van Patrick van Oostrum

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK