installatie vervangen

Luchtverwarming

Luchtverwarming zorgt voor zuivere lucht én een aangename temperatuur in jouw bedrijfshal, winkel of kantoorpand. Of het nou winter is of zomer, een koude dag of een warme dag. Via luchtverwarming kan je niet alleen verwarmen, maar ook ventileren en koelen. Wil jij graag een aangename temperatuur voor jouw medewerkers? Laat een van onze experts met je meekijken en ontvang een advies op maat.

Vraag een offerte aan

Verwarm of koel energiebewust jouw ruimtes

De naam zegt het al, luchtverwarming verwarmt of koelt de ruimte via de lucht. Deze gefilterde lucht komt via roosters die verwerkt zitten in de vloer of wand de ruimte in. Luchtverwarming reageert snel, biedt veel comfort en is energiezuinig. Met luchtverwarming kan je de gewenste temperatuur sneller bereiken dan met vloerverwarming of radiatoren.

Een luchtverwarmingssysteem bestaat uit drie onderdelen: een warmteopwekker, een ventilator en luchtkanalen met uitstroomroosters. De warmteopwekker kan de luchtverwarmer zelf zijn, een warmtepomp of een CV ketel. De warmte kan echter ook van buitenaf komen, zoals bij stadsverwarming. Bij de warmtepomp, een CV ketel of stadsverwarming wordt het warme water dat wordt opgewerkt toegevoegd aan de luchtverwarmer. Het warme water zorgt ervoor dat de warmtewisselaar in de luchtverwarmer wordt opgewarmd. De ventilator blaast de opgewarmde lucht door de warmtewisselaar via de luchtkanalen naar alle ruimtes in jouw pand.

Directe of indirect gestookte luchtverwarming

De wijze waarop de luchtverwarmer van warmte wordt voorzien, varieert per type en kan direct in het toestel plaatsvinden, of indirect van buitenaf. Directe luchtverwarming is een type verwarmingssysteem waarbij de lucht rechtstreeks wordt verwarmd door een brander of warmtewisselaar, en vervolgens via kanalen naar verschillende ruimtes in een gebouw wordt geblazen. Bij indirect gestookte luchtverwarmers vindt de warmteopwekking plaats buiten de luchtverwarmer, bijvoorbeeld met een CV-ketel of warmtepomp. Vanwege hun compacte formaat zijn indirect gestookte luchtverwarmers geschikt voor installatie in kleinere ruimtes.

 

Elektrische luchtverwarming

Vanwege de energietransitie wordt er steeds vaker gekozen voor een geheel elektrische verwarming. We moeten met zijn allen minder gas gaan gebruiken. Daar kun je maar beter nu mee beginnen om klaar te zijn voor de toekomst. Daarnaast kan het ook zijn dat er op een nieuw bedrijventerrein geen gas beschikbaar is. Elektrische luchtverwarming biedt dan een goede oplossing. Bij elektrische luchtverwarming blijven de beste eigenschappen van luchtverwarmers bestaan, maar wel op een manier die past bij deze tijd. Als er zonnepanelen op je dak liggen, is elektrische luchtverwarming een manier van verwarmen die erg vriendelijk voor jouw portemonnee en het milieu is.

 

Gasgestookte heaters

Gasgestookt is altijd direct gestookte luchtverwarming. Eén van de meest effectieve verwarmingsmethodes voor de industriële sector. Een bedrijfspand moet namelijk alleen verwarmd worden als er mensen aanwezig zijn in het gebouw of een ruimte. Dat is precies wat direct gestookte heaters doen. Ze gaan pas verwarmen als iemand daar om vraagt. Vloerverwarming heeft bijvoorbeeld veel meer tijd nodig om op de gewenste tijdstippen de juiste temperatuur te bereiken. Daarom is gasgestookt (direct gestookt) vaak de beste oplossing als je te maken hebt met standaard bedrijfstijden zoals bij een winkel, garage, magazijnen en hallen. Ook de aanschaf hiervan is voordelig.

elektrische luchtverwarming

In 4 stappen geregeld

Met luchtverwarming bereik jij snel de gewenste temperatuur in jouw bedrijfspand of hal. Dit is ook nog eens duurzamer. Daarnaast heb je met luchtverwarming geen lelijke radiatoren meer nodig. Genoeg redenen om luchtverwarming aan te schaffen. En laat dat nou eens heel eenvoudig zijn via BINK. Je hoeft alleen de volgende stappen te volgen:

  1. Vraag een offerte aan voor luchtverwarming via het onderstaande offerteformulier.
  2. Een van onze adviseurs zal advies op maat geven.
  3. Is het advies akkoord, dan plannen we samen een afspraak in om de luchtverwarming te installeren.
  4. Onze installateurs installeren volgens afspraak de luchtverwarming in jouw pand, zodat jij en jouw medewerkers kunnen genieten van een aangename temperatuur.

Klant aan het woord

logoqnp

"BINK kent eenzelfde DNA als wij: kwalitatief, klantgericht en persoonlijk"

QNP, dé ICT-partner in West-Brabant opende begin dit jaar een gloednieuw vooruitstrevend bedrijfspand in Breda. Eén van de belangrijkste doelstelling van de QNP-nieuwbouw was een zo energiezuinig mogelijk pand te realiseren. Aan ons de eer om de elektrotechniek, beveiliging en zonne-energie te verzorgen. Henry de Bruijn, Algemeen directeur QNP: "BINK kent eenzelfde DNA als wij: kwalitatief, klantgericht en persoonlijk."

Meer over de ervaring van Henry de Bruijn

Service en onderhoud

Met de verschillende mogelijkheden voor luchtverwarming van BINK kun jij altijd zorgen voor een gezond én prettige temperatuur voor jouw personeel. In de zomer zorg je voor koele lucht en in de winter warmt onze luchtverwarming de ruimtes snel op. Wil je dat dit proces soepel blijft verlopen, dan is het van belang dat de kanalen schoon zijn waardoor de luchtverwarming goed blijft werken. Regelmatig onderhoud is dan ook belangrijk voor een goede werking. Daarnaast verleng je hiermee ook nog eens de levensduur van het luchtverwarmingssysteem. BINK kan dit onderhoud voor jou verzorgen via een onderhoudscontract. We komen dan structureel het systeem schoonmaken en onderhouden.

Heb je in de tussentijd een probleem of een storing met je luchtverwarming? Dan staat ons team 24 uur per dag voor je klaar om dit probleem te verhelpen. Onze monteurs hebben veel standaard onderdelen in hun auto, waardoor zij direct een storing kunnen oplossen.

Huidige installatie vervangen

Het vervangen van je huidige installatie is vanwege meerdere aspecten interessant. Nieuwe en modernere varianten stoten minder CO2 uit en zijn dus beter voor het milieu. Ook je energie- en gasverbruik zal omlaag gaan, wat ook goed is voor de portemonnee. Als je je luchtverwarming vervangt kan je tot ongeveer 30% op je gasverbruik besparen. De investering in luchtverwarming zal je dus relatief snel terugverdienen. Daarnaast is het mogelijk dat de overheid wil stimuleren jouw verouderde systeem te vervangen door een nieuwe duurzamere variant. Dit doen ze door de mogelijkheid voor financiële ondersteuning door middel van de EIA-regeling.

installateur

Gecertificeerd installateur

Als je luchtverwarming wil laten installeren, dan wil je natuurlijk dat dit gebeurt door een betrouwbaar bedrijf. Je wil er zeker van zijn dat er kwaliteit geleverd wordt. BINK is een gecertificeerd bedrijf in luchtverwarming met vele jaren aan ervaring. Onze installateurs en monteurs beschikken over de juiste keurmerken en certificaten. Ze hebben passie voor het vak en zorgen ervoor dat al onze installaties tot in de perfectie geïnstalleerd worden. Kies je voor BINK dan kies je voor kwaliteit. Wil je meer weten over onze certificeringen? Klik dan op onderstaande knop.

Van schoolgebouwen tot bedrijfshallen

Onze luchtverwarmers zijn geschikt voor meerdere doeleinden.

  • Bedrijfshallen: Bedrijfshallen of magazijnen kunnen hoog, laag, klein en groot zijn. Voor iedere situatie heeft BINK wel een geschikte oplossing. Direct gasgestookte luchtverwarming is vaak de meest efficiënte verwarmingsoplossing voor grote bedrijfshallen. Gaat het om kleinere bedrijfshallen dan is het interessant om naar elektrische luchtverwarming te kijken.
  • Winkels: Wil je je winkelruimte verwarmen dan heb je bij BINK meerdere opties. Ieder type luchtverwarming is namelijk mogelijk. Afhankelijk van de mogelijkheden in jouw winkel en de situering (bijvoorbeeld tussen andere winkels of een heel hoog plafond) is direct of indirect gestookt het meest geschikt. Laat een van onze experts met je meekijken zodat we de beste oplossing kunnen aanbieden.
  • Scholen: Scholen worden nog vaak verwarmd op gas, maar gezien de energietransitie wil de overheid hier graag van af. Steeds vaker installeren we daarom elektrische luchtverwarming op scholen, in combinatie met zonnepanelen.
  • Kantoren: Op welke manier je kantoor het beste verwarmd kan worden is afhankelijk van meerdere factoren zoals onder andere de grootte van het pand of de ruimte. Wij geven je graag een advies op maat, zodat jij kan genieten van de beste oplossing.

Betrouwbaar advies

BINK adviseert je graag over het installeren van luchtverwarming. We helpen je bij het kiezen van de juiste luchtverwarmers en de accessoires die daarbij horen. We maken een offerte op maat en regelen de installatie tot in de puntjes. Neem contact op met een van onze adviseurs of vraag een offerte aan via het offerteformulier.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK