meet en regeltechniek

Meet- en regeltechniek

Meet- en regeltechniek voor bedrijven helpt jouw bedrijf of instelling energie en kosten te besparen en biedt daarnaast comfort en bedrijfszekerheid. Airconditioning aan terwijl de verwarming brandt? Dat zou je thuis nooit doen, maar toch is dit bij veel bedrijven wel aan de orde. Door het gebruik van meet- en regeltechniek kan onnodig gebruik van installaties worden voorkomen. BINK maakt maatwerk, toegespitst op jouw wensen. Hierbij houden wij rekening met de meest efficiënte en veilige oplossing.

Vraag een offerte aan

Wat is meet- en regeltechniek

Meet en regeltechniek is een systeem waarbij dynamische systemen aangestuurd worden (regeltechniek) en door een terugkoppeling (meettechniek) bijgestuurd worden om het gewenste resultaat te realiseren. Op voorhand wordt er een waarde bepaald, waarmee de meting wordt vergeleken. Aan de hand daarvan kan er bijgestuurd worden om het juiste resultaat te verkrijgen.

Meet-en regeltechniek bestaat uit een combinatie van sensoren, een processor of computer en een actuator. Signalen die binnenkomen uit de sensor worden door de processor verwerkt en in de actuator (in de vorm van een motor, klep of verwarmingselement) uitgevoerd. Deze elektronische signaalverwerking wordt complexer als het systeem nauwkeuriger moet worden of sneller moet reageren op veranderingen in het gebouw of de ruimte. Een goed en simpel voorbeeld hiervan is een thermostaat. De meeste mensen stellen de temperatuur op 21 graden in, de verwarming gaat vervolgens aan en wanneer het 21 graden is gaat de verwarming weer uit. Als het kouder wordt dan 21 graden springt de verwarming weer aan tot het weer 21 graden is. Dit blijft zich herhalen totdat  de verwarming helemaal uitgezet wordt.

meet en regel techniek voordelen

De voordelen

 • Lager energieverbruik
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Lagere energiekosten
 • Verhoging van het comfort wat resulteert in een hogere productiviteit
 • Storingen worden eenvoudig gelokaliseerd
 • 24/7 monitoren en regelen

Maatwerk regeltechnische installaties

Willen we de temperatuur in een gebouw regelen dan moeten we met meer rekening houden dan alleen de temperatuur die gemeten wordt op dat moment. Door meerdere factoren wordt het meet- en regeltechniek voor bedrijven steeds complexer. Er zijn namelijk meerdere processen die van invloed zijn en elkaar beïnvloeden. Als we een constante temperatuur van 21 graden willen, dan moeten we onder andere rekening houden met:

 • Verwarming
 • Koeling
 
 • Luchtbehandeling
 • Ventilatie
 
 • Verlichting
 • Zonwering

In een kantoorgebouw is elk kantoor of vergaderruimte anders. Elke situatie vraagt om een eigen oplossing op het gebied van meet-en regeltechniek. BINK maakt maatwerk, toegespitst op jouw wensen. Hierbij houden wij rekening met de meest efficiënte en veilige oplossingen. Wij adviseren over installaties en systemen die daarvoor nodig zijn op basis van gedegen vakkennis. 

Geschikt voor diverse bedrijven en instellingen

Meet- en regeltechniek kom je tegen in vrijwel alle industriële processen en activiteiten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn zwembadtechniek, productie, oppervlaktewater bemaling, gezondheidszorg, procesindustrie, voedingsmiddelenindustrie, staalindustrie, scholen, distributie en overheidsinstellingen.

BINK is actief in verschillende marktsegmenten, heeft veel verschillende type klanten en heeft ervaring met alle soorten gebouwen en kantoren. Voor onderwijs is bijvoorbeeld het binnenklimaat een belangrijk aspect. Voor de zorg zijn beveiligingsinstallaties en toegangscontroles van belang, terwijl de horeca meer gaat voor klantbeleving; met een druk op de knop middels een domoticasysteem regel je de sfeerverlichting, de muziek en raamdecoratie. We creëren totaaloplossingen voor verschillende organisaties en houden hierbij rekening met de omstandigheden, wensen en eisen vanuit de werknemers en/of werkgevers.

Klant aan het woord

logoqnp

"BINK kent eenzelfde DNA als wij: kwalitatief, klantgericht en persoonlijk"

QNP, dé ICT-partner in West-Brabant opende begin dit jaar een gloednieuw vooruitstrevend bedrijfspand in Breda. Eén van de belangrijkste doelstelling van de QNP-nieuwbouw was een zo energiezuinig mogelijk pand te realiseren. Aan ons de eer om de elektrotechniek, beveiliging en zonne-energie te verzorgen. Henry de Bruijn, Algemeen directeur QNP: "BINK kent eenzelfde DNA als wij: kwalitatief, klantgericht en persoonlijk."

Meer over de ervaring van Henry de Bruijn

Automatisering is de toekomst

De machine-industrie/procesindustrie en meet- en regeltechniek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is van groot belang voor de toekomst. Vanwege nieuwe inzichten, nieuwe wetgeving en verduurzaming moet de industrie en installatietechniek innoveren. Efficiëntie, energieverbruik verminderen, steeds slimmere systemen en veiligheid maken het noodzakelijk om te blijven vernieuwen. Verduurzaming is wereldwijd een uitdaging, wat ervoor zorgt dat in de toekomst veel geïnvesteerd wordt in automatisering. Meet- en regeltechniek en automatisering komen wij veel tegen in verschillende industrieën zoals machine industrie, procesindustrie en installatietechniek.

Engineer met ervaring

Meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van installatietechniek, dat kan niet iedereen zeggen. Met trots zijn wij een echte expert. We vinden het belangrijk om innovatief te zijn, zodat een installatie duurzaam, energiebesparend en toekomstbestendig is. Met onze gespecialiseerde medewerkers zorgen wij ervoor dat installaties op de juiste manier zijn geïnstalleerd en op elkaar zijn afgestemd. Of het nu gaat om een woningbouwproject, zorginstelling, overheidsinstelling, onderwijsgebouwen of horeca. Onze medewerkers staan 24/7 voor je klaar. We onderhouden, monitoren en beheren de installaties op locatie of desgewenst op afstand.

In 4 stappen geregeld

 1. Vraag een offerte aan voor meet- en regeltechniek
 2. Een adviseur van BINK bekijkt samen met jou naar jouw wensen en geeft de mogelijkheden aan.
 3. Dan is het tijd om het installeren van het systeem in te plannen.
 4. Zodra de meet- en regeltechniek is geregeld voor jouw bedrijf kun jij genieten van lagere kosten en meer comfort!

Adviseurs en monteurs van BINK staan voor je klaar

Meet- en regeltechniek helpt bedrijven of instellingen energie en kosten te besparen en biedt daarnaast comfort en bedrijfszekerheid. Wil jij graag een advies op maat? Onze adviseurs staan voor je klaar om alle vragen te beantwoorden en je te helpen met een concreet plan voor jouw pand. Neem contact op door te bellen naar 076 599 1700 of vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier en wij komen zo snel mogelijk bij je terug. Ook als je graag een monteur langs wil laten komen kun je ons benaderen.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK