pv-installatie

PV installatie

Wil je ook graag je steentje bijdragen aan een duurzame wereld met de aanleg van een PV installatie? BINK is dé specialist van het zuiden op het gebied van PV panelen. Onze experts adviseren je graag over wat de beste optie is in jouw situatie.

Vraag een offerte aan

Wat is een PV installatie

PV installatie is een andere term voor zonnepanelen installatie. De afkorting staat voor Photo Voltaic. Photo staat voor licht en Voltaic staat voor stroom. Het is eigenlijk de technische benaming voor zonnepanelen. Een PV installatie en een zonnepanelen installatie is dus hetzelfde: door middel van zonlicht stroom opwekken. Een PV installatie bestaat uit de volgende onderdelen:

 

pv-panelen

PV panelen

Er zijn verschillende soorten PV panelen waar je uit kan kiezen. Monokristallijne zonnepanelen zijn van silicium gemaakt en hebben in elke zonnecel kristal. Bij polykristallijne zonnepanelen zijn de kristallen willekeurig geplaatst in de zonnecellen. Amorfe zonnepanelen hebben weer een dunne film van amorf silicium. En als laatst de glas-glas zonnepanelen die geheel voorzien zijn van glas.

aansluiten

Omvormer

Een omvormer zet de opgewekte stroom om in bruikbare wisselstroom. Het is een belangrijk onderdeel van je PV installatie. Het vermogen moet goed afgestemd zijn op het vermogen van de PV panelen. Een omvormer gaat doorgaans korter mee dan de pv panelen zelf. Bij verlies van vermogen kan de omvormer worden vervangen.

monitoringssysteem

Monitoringssysteem

Met een monitoringssysteem kun je terugzien hoeveel energie je verbruikt hebt en hoeveel je PV panelen opgebracht hebben.

Vergelijk merken en types PV panelen

Je wil natuurlijk de beste PV panelen op je dak hebben liggen. Bij BINK hebben we voor ieder wat wils. Er zijn veel verschillende merken en type PV panelen. We delen hieronder graag enkele mogelijkheden met je. We kunnen ons voorstellen dat het maken van een dergelijke keuze niet eenvoudig is. We nodigen je dan ook uit in onze showroom zodat je de PV panelen met eigen ogen kan vergelijken en een advies op maat kan krijgen. We verzoeken je hiervoor een afspraak te maken.

 

Canadian Solar

Canadian Solar is één van de grootste fabrikanten van PV installaties. De PV panelen van Canadian Solar hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden zelfs 25 jaar garantie op hun All-black en Black-frame panelen, omdat zij geloven in hun goede kwaliteit. Deze kwaliteit hebben de panelen te danken aan de vele interne testen die ze moeten doorstaan. Het gehele productieproces heeft Canadian Solar in eigen beheer, waardoor ze niet afhankelijk zijn van andere leveranciers. De installaties van Canadian Solar hebben weinig rendementsverlies ten opzichte van andere merken. Ze hebben PV panelen die vanwege hun zwarte afwerking een mooie uitstraling op je dak hebben. De panelen doen het goed op schaduwrijke plekken en ook nog eens bij lage temperaturen. Wat natuurlijk handig kan zijn in een land als Nederland. Ben je op zoek naar een PV installatie met een hogere rendement dan zit je bij hen ook goed.

 

REC

REC is een van beste merken PV installaties die wij bij BINK aanbieden. Het is een betrouwbaar en bekend merk. Ze staan voor kwaliteit en duurzaamheid. BINK is een REC Trusted Installer; dit betekent dat wij onze klanten een extra lange garantieperiode mogen geven van 25 jaar. REC onderscheidt zich van andere producenten door innovatieve technieken. Het Twinpeak model is bijvoorbeeld heel geschikt voor schaduwrijke plekken en heeft een laag energieverlies na het eerste jaar. Het Alpha model is een heel krachtig paneel dat 20% meer energie oplevert. Voor een hoog rendement zit je bij REC dus goed.

Zonnepanelen laten installeren in 5 stappen

We zien steeds meer panelen op de Nederlandse daken. Het is dan ook heel eenvoudig om een zonnepanelen installatie aan te schaffen. Het enige wat je hoeft te doen is de volgende stappen te volgen:

 1. Vraag een offerte aan via het offerteformulier dat je onderaan deze pagina kan vinden
 2. Samen met een van onze adviseurs wordt jouw situatie in kaart gebracht en zetten wij al jouw wensen op een rij
 3. Na akkoord plannen we een afspraak in om de PV installatie te plaatsen
 4. Onze installateurs installeren volgens afspraak de zonnepanelen op jouw dak
 5. Bespaar jarenlang op energie!

Klant aan het woord

vroegindeweij

"Complimenten voor de zonnepanelen van BINK!"

''In februari 2013 zijn, in opdracht van de verhuurder, zonnepanelen op het dak van onze woning aangebracht. Kort daarna is de binneninstallatie met omvormer in orde gemaakt. Door de monteur werd duidelijk uitgelegd hoe het systeem werkt. De installatie verliep vlot. Ook binnenshuis werd alles snel en netjes aangebracht en werd het afval netjes opgeruimd. Echt complimenten voor de medewerkers, dat mag best wel eens gezegd worden. Nu is het nog wachten op zonnig weer, maar dat heeft niemand in de hand.''

Meer over de ervaring van Familie Vroegindeweij

Waar moet je op letten bij de aanschaf

Al meer dan 1,5 miljoen huishoudens zijn je voorgegaan. Door de hoge gasprijzen, subsidieregelingen en een kortere terugverdientijd wordt het aanschaffen van een PV installatie steeds aantrekkelijker. Maar een keuze maken tussen al die merken en verschillende types kan lastig zijn. En waar moet je precies op letten? Wij helpen je graag op weg.

 

Aantal zonnepanelen

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, hangt af van meerdere factoren. Let bijvoorbeeld op je eigen verbruik en stem daar het aantal panelen op af. Maar misschien is hier geen plek voor op je dak. Let dus ook op hoeveel panelen je er überhaupt kwijt kan. En hoe is de situering van jouw dak? Het beste plaats je namelijk panelen op het zuidwesten, zuiden of zuidoosten omdat de opbrengst anders een stuk lager is.

 

  Type paneel

Welk type paneel hangt af van jouw wensen naar het vermogen en soort paneel. Hoe meer vermogen, hoe meer opgewekte stroom. Ze zijn ook een stuk duurder. Wil je graag een fraai dak dan kiezen mensen vaak voor een volledig zwart paneel.

Welke omvormer

Bij een omvormer moet je opletten dat het vermogen goed is afgestemd op het totale vermogen van de PV installatie. Ze moeten ook goed aansluiten bij de zonnepanelen die gekozen zijn. Heb je veel schaduw op je dak? Dan kan je kiezen voor micro-omvormers die je bij de panelen gebruikt. Op die manier heeft ieder paneel zijn eigen omvormer.

  Erkende installateur

Natuurlijk wil jij je PV systeem kopen bij een betrouwbare installateur. Als er iets niet goed blijkt te zijn kunnen zij je helpen het op te lossen. BINK heeft al ruim 13 jaar ervaring in het aanleggen van PV systemen. We beschikken over de juiste certificeringen en zijn een van de weinige REC Trusted Installers.

energie opslag

Batterij voor energieopslag

Breid eventueel je PV installatie uit met een batterij voor energie-opslag. Met een batterij kan je ook op momenten waarop de zon niet schijnt gebruik maken van jouw zelf opgewekte stroom. De batterij laadt op als de zon schijnt. De zonne-energie wordt vervolgens opgeslagen om op een later tijdstip te worden gebruikt zoals in de avond, nacht of op regenachtige dagen. Je maakt op deze manier op een effectieve manier gebruik van de opgewekte elektriciteit.

Wat is de gemiddelde prijs?

We snappen dat je graag wil weten wat de kosten van een PV installatie zullen zijn. Hier kunnen we helaas geen eenduidig antwoord op geven, omdat dit geheel afhangt van jouw wensen. Een groter gezin heeft een grotere energiebehoefte en wil dus wellicht ook meer panelen. Ook verschillen de kosten per merk, type paneel, het vermogen, materiaal en afmeting. Duurdere panelen hebben ook een hoger rendement. Kijk dus niet alleen naar de kosten, maar ook zeker naar de opbrengsten. Maak jouw wensen kenbaar bij een van onze adviseurs en wij maken graag een advies en offerte op maat voor je.

Waarom BINK inschakelen?

 • Vakmensen
  We hebben ruime ervaring in pv installaties. Onze installateurs beschikken over de juiste certificeringen.
 • Betrouwbaar
  We komen onze afspraken na. We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen!
 • Kwaliteit
  We werken alleen met kwalitatief hoogwaardige producten om de beste resultaten voor onze klanten te behalen.

Aangesloten volgens de NEN 1010 normen

Onze PV installaties voldoen aan de NEN 1010 normen. Dit betekent dat iedere installatie beschermd moet zijn tegen elektrische schokken, tegen brand en tegen overspanning door de installatie zelf.

Keuren van de PV installatie

Een SCIOS Scope 12 keuring is belangrijk om de veiligheid van de PV installatie te waarborgen en om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Soms is het ook een eis vanuit de verzekeringsmaatschappij, bij een zakelijke installatie vanaf 15kWp. Informeer bij je verzekeraar.

Tijdens de keuring worden onder andere de elektrotechnische veiligheid, de aarding en de werking van de zonnepanelen en de omvormer gecontroleerd. Het is aan te raden om regelmatig een keuring te laten uitvoeren om te zorgen voor een veilige en betrouwbare werking van de zonnepaneleninstallatie en om mogelijke risico's op storingen en brand te verkleinen. BINK is een gecertificeerd bedrijf dat deze keuring voor jou kan uitvoeren.

Wij staan voor je klaar

Ben je nog aan het oriënteren of wil jij graag een van onze merken PV panelen op jouw dak? We beantwoorden graag al jouw vragen en geven een passend advies op maat. Vraag via onderstaand formulier een offerte aan of neemt direct contact met ons op.

Waar kunnen wij jou nog meer mee helpen?

Scope 12

Wil je weten of jouw zonnepaneleninstallatie zowel elektrisch als wat betreft brandveiligheid in orde is, dan kan BINK dat via de Scope 12 voor je achterhalen.

Lees verder

Batterij voor zonnepanelen

Met een batterij voor de zonnepanelen kan ook op momenten waarop de zon niet schijnt gebruik worden gemaakt van de zelf opgewekte zonne-energie. Met een batterij voor je zonnepanelen maak je dus effectiever gebruik van de opgewekte energie.

Lees verder

Terugverdientijd berekenen

Gezien de stijgende energieprijzen heb je je zonnepanelen installatie al snel terugverdient. Ben je benieuwd in welk tijdsbestek je de zonnepanelen installatie al hebt terugverdient? Lees hier verder.

Lees verder

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK