scios keuring

SCIOS keuring laten uitvoeren

Vaak is het vanuit een verzekeraar verplicht om een SCIOS keuring uit te laten voeren. En soms is dit volgens de Arbo verplicht. Wil jij een SCIOS keuring laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf? De inspecteurs van BINK zijn hoog opgeleid en beschikken over de juiste certificaten. Ze voeren meerdere scope inspecties uit, zodat jij aan je verplichtingen voldoet.

Vraag een offerte aan

SCIOS inspecties die wij aanbieden

SCIOS is een stichting die het kwaliteitssysteem voor de inspectie en het onderhoud van technische installaties ontwikkelt en beheert. Een SCIOS certificering laat zien dat inspectie- en installatiebedrijven voldoen aan de gestelde eisen en zo erkenning krijgen voor hun vakmanschap.

Soms ben je verplicht een SCIOS inspectie te laten doen omdat een verzekeraar dit eist en soms is dit een verplichting vanuit de Arbo wet. BINK is gecertificeerd om SCIOS keuringen uit te voeren. We kunnen verschillende keuringen voor je uitvoeren: voor elektrische installaties, gasleidingen, zonnepanelen, warmwaterketels en luchtverhitters.

gecertificeerd bedrijf

Scope 1

De SCIOS Scope 1 wordt toegepast bij atmosferische verwarmingsketels en indirecte luchtverhitters. Bij de inspectie worden de installaties visueel bekeken en vinden er meting- en beproevingscontroles plaats aan de verwarmingsketels en indirecte luchtverhitters. Voor gasgestookte installaties geldt een verplichte keuring wanneer het nominaal vermogen hoger dan 100 kW is.

installatie

Scope 2

Deze Scope keuring richt zich op warmwaterketels en luchtverhitters met ventilatorbranders. Je kan hierbij denken aan luchtverwarmers in een bedrijfsruimtes en utiliteitsgebouwen. Het is een wettelijke verplichting om luchtverwarmers boven een bepaald vermogen te laten keuren. Deze keuringen zijn energiebesparend, belangrijk voor het milieu en voor de veiligheid binnen jouw bedrijf.

bink medewerker

Scope 7a en 7b

Scope 7 is een keuring van brandstoftoevoersystemen/gasleiding en is onderdeel van de keuringsverplichting voor stookinstallaties, als deze een vermogen van meer dan 100 kW heeft. De Scope is ingedeeld in drie categorieën, waarvan BINK er twee voor je kan uitvoeren. Voor gebouwgebonden gasleidingen met een ontwerpdruk van minder dan 500 mbar geldt SCIOS scope 7A. Industriële gasleidingen met meer dan 500 mbar vallen onder scope 7B.

keuren

Scope 8

Heb je een eigen kantoorpand, dan heb je waarschijnlijk ook veel elektrische installaties. Bij een SCIOS Scope 8 inspectie kijken we, aan de hand van een vast inspectieplan, al jouw elektrische installaties na. De SCIOS Scope 8 inspectie is gebaseerd op de NEN 3140 norm. Een Nederlandse norm die staat voor Bedrijfsvoering van Elektrische installaties - laagspanningen. Lees meer over SCIOS Scope 8.

inspecteur

Scope 10

Tijdens een SCIOS Scope 10 keuring wordt er gekeken naar de brandrisico’s van jouw elektronisch materieel. Deze SCIOS keuring is erg belangrijk voor de veiligheid binnen jouw bedrijf, want hiermee verlaag je de kans dat er brand uitbreekt. Met deze keuring voldoe jij aan de Arbo wet én de polisvoorwaarden van je verzekeraar. Lees meer over SCIOS Scope 10.

scope inspectie

Scope 12

Om je zonnestroominstallatie te laten inspecteren laat je een SCIOS Scope 12 keuring doen. Bij deze inspectie wordt er nauwkeurig gekeken naar de elektrische veiligheid en brandveiligheid van de zonnestroominstallatie. Vanaf de zonnepanelen tot aan het koppelpunt. Een SCIOS Scope 12 keuring is niet wettelijk verplicht, maar een verzekeraar kan dit wel eisen. Lees meer over SCIOS Scope 12.

Klant aan het woord

bink   henri de bruijn   qnp   04

"Vooruitstrevende en energiezuinige techniek"

QNP, dé ICT-partner in West-Brabant, opende begin dit jaar een gloednieuw vooruitstrevend bedrijfspand in Breda. Eén van de belangrijkste doelstellingen van de QNP-nieuwbouw was een zo energiezuinig mogelijk pand te realiseren. Aan ons de eer om de elektrotechniek, beveiliging en zonne-energie te verzorgen. Henry de Bruijn, Algemeen directeur QNP: “BINK kent eenzelfde DNA als wij: kwalitatief, klantgericht en persoonlijk.”

Meer over de ervaring van Henry de Bruijn

De werkgebieden; EBI, PI en PO

Afhankelijk van de scope die gekeurd moet worden, is het belangrijk om het werkgebied te bepalen. SCIOS heeft drie verschillende werkgebieden:

EBI, Eerste Bijzondere Inspectie

De eerste inspectie noemen we ook wel de Eerste Bijzondere Inspectie (EBI). Deze inspectie ziet er net wat anders uit dan de vervolginspecties, ook wel Periodieke Inspectie genoemd (PI). Tijdens de Eerste Bijzondere Inspectie worden de installaties in zijn geheel beoordeeld. Afhankelijk voor welke installatie de keuring is, wordt er voornamelijk gelet op brandrisico’s, elektrische veiligheid en of de installatie aan de geldende normen en voorschriften voldoet. De inspectie dient binnen zes weken na aanleg plaats te vinden en is verplicht voor installaties met een vermogen boven de 100kW.

 

PI, Periodieke Inspectie

Voor sommige installaties is er een wettelijke verplichting om een keer in de zoveel tijd een inspectie plaats te laten vinden. Het rapport wat is opgesteld aan de hand van de Eerste Bijzondere Inspectie wordt tijdens deze inspectie als uitgangspunt gebruikt. De resultaten van de Periodieke SCIOS Inspectie worden verwerkt in een rapport en deze worden afgemeld bij het SCIOS systeem. Deze moeten bij de volgende Periodieke Inspectie gecorrigeerd zijn. De interval van de PI keuring zal meestal om de 4 jaar uitgevoerd moeten worden.

 

PO, Periodiek Onderhoud

Het periodiek onderhouden van je installaties is iets wat BINK graag uit handen neemt. Dit kan eenmalig, maar dit kan ook periodiek via een onderhoudscontract. Door periodiek onderhoud voorkom je eventuele problemen en zorg je ervoor dat alle processen blijven doorgaan.

logo

Wanneer is een SCIOS keuring verplicht?

Niet elke SCIOS keuring is verplicht in Nederland, maar volgens de Arbowet moet een werkgever ervoor zorgen dat apparaten en elektrische installaties veilig te gebruiken zijn. Een regelmatige keuring laten doen is daarom belangrijk. Maar de verplichting verschilt per type keuring. Bij de aansluiting van elektrische installaties is de NEN 1010 wettelijk verplicht. Een SCIOS Scope 12 is (nog) niet verplicht als je zonnepanelen hebt laten installeren. Vanwege veiligheidsredenen raden wij aan dit wel te doen. Daarnaast zijn er veel verzekeringsmaatschappijen die brandverzekeringen aanbieden, waarbij een periodieke keuring verplicht wordt gesteld. Een keuring kan dus op verschillende manieren verplicht zijn.

BINK is een gecertificeerd bedrijf

Niet elk bedrijf kan zomaar een SCIOS keuring uitvoeren. Hiervoor moet je in het bezit zijn van een SCIOS Certificaat. Alleen deze bedrijven mogen een SCIOS keuring uitvoeren. Bedrijven of personen die geen certificaat hebben, beschikken niet over de juiste kwaliteiten. BINK is een SCIOS gecertificeerd bedrijf en kan jou dus helpen bij de inspecties.

BINK helpt je graag

Op het gebied van inspecties voor jouw elektronische installaties helpen we je graag verder. Of het nu gaat om een SCIOS Scope 8-keuring of een Scope 10-keuring, als gespecialiseerd inspectiebedrijf staan wij voor je klaar. Bij BINK staan de kernwaarden kwaliteit en veiligheid centraal. Daarom werken onze inspecteurs secuur en beschikken zij over de juiste kennis en expertise. Heb je interesse in een van onze diensten, vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier of bel voor direct contact naar 076 599 1700. Ons team staat je graag te woord.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
groepsfoto BINK