Nieuwbouwproject Kloostervelden

01-11-21

Op de uitgestrekte locatie van het voormalige houtproductiebos, gesitueerd ca. 700 meter van het Winkelhart Etten-Leur, wordt het grootschalige plan Kloostervelden gerealiseerd. Het plan omvat de realisatie van in totaal 142 wooneenheden; 25 grondgebonden rij- en hoekwoningen, 44 sociale huurappartementen, circa 44 koopappartementen en 29 vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen. Begin 2022 gaat de bouw van start.

binkelektro kloostervelden[1]
binkelektro kloostervelden[2]

Comfortabel wonen in een parkomgeving

Bestaande landschappelijke structuren worden zoveel als mogelijk en met respect voor historische elementen, in de nieuwe stedenbouwkundige opzet geïntegreerd. Hierdoor kan wonen in Kloostervelden worden omschreven als wonen in een parkomgeving. Daarnaast worden alle woningen uitgevoerd met duurzame, onderhoudsvriendelijke materialen en duurzame warmteopwekking (middels warmtepompen).

De installatie

BINK realiseert de elektrische installaties van 38 woningen en 44 koopappartementen. Denk hierbij o.a. aan de meterkast, zonnepaneleninstallatie, wandcontactdozen, lichtpunten tot hele lichtplannen op maat, zonwering en het schakelmateriaal. Maar ook in de algemene voorzieningen o.a. lift installaties, verlichting binnen en buiten, intercomsystemen en toegangscontrole systeem. Daarnaast voorzien wij de parkeergarage van het appartementencomplex van elektrische hellingbaanverwarming als veiligheidsvoorziening om twee hellingbanen, één voor auto's en één voor voetgangers en fietsers, ijsvrij te houden. 

Tot slot mogen wij het appartementencomplex voorzien van een Qcharge laadstation voor elektrische auto’s. Met Qcharge kun je dynamisch laden, een unieke technologie in de markt. Hierdoor is het mogelijk om tot 3x zoveel elektrische auto’s op te laden in vergelijking met traditionele oplossingen. Ideaal dus voor appartementencomplexen en parkeergarages.

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK