service en onderhoud

Preventief en correctief onderhoud

Heb jij preventief of correctief onderhoud nodig voor jouw E- en/of W-installaties? Bij BINK ben je aan het juiste adres. Installaties zijn nu eenmaal onderhevig aan slijtage, waardoor defecten kunnen optreden. Door de installaties met regelmaat te laten onderhouden wordt de kans op een storing kleiner en verleng je ook nog eens de levensduur van je installaties.

Vraag een offerte aan

Periodiek preventief onderhoud

Met periodiek preventief onderhoud voorkom je dat installaties falen. Wanneer installaties falen kunnen gebruikers van het pand hier last van krijgen of zelfs gevaar lopen. Het preventief onderhoud kan worden vastgelegd in een onderhoudscontract, waardoor we structureel langskomen voor het onderhoud. Tijdens het onderhoud wordt voornamelijk de werking van de installaties gecontroleerd of verbeterd. Denk hierbij aan het uitvoeren van functionele testen, capaciteitsmetingen en reinigingswerkzaamheden. Hoe vaak het periodiek preventief onderhoud plaatsvindt, wordt in overleg afgestemd op basis van noodzaak of wetgeving, de behoefte en zal ook afhankelijk zijn van omgevingsfactoren. Na het onderhoud wordt er een rapportage opgesteld waarin eventuele constateringen en adviezen zijn opgenomen.

Soms is het verplicht vanuit de Arbo of een verzekeraar om keuringen te laten uitvoeren. Onze inspecteurs zijn goed opgeleid en hebben de juiste certificaten om SCIOS Scope keuringen, F-gassenverordering uit te voeren. BINK kan meerdere SCIOS Scope keuringen voor je uitvoeren, zodat alle installaties aan alle verplichtingen voldoen. jij aan al je verplichtingen voldoet.

Correctief onderhoud

Ondanks gedegen preventief onderhoud zijn storingen niet altijd te voorkomen. Dan komt er correctief onderhoud aan te pas. Onze monteurs staan dag en nacht voor je klaar om storingen te verhelpen. Ze hebben veel onderdelen bij zich, waardoor een storing vaak direct opgelost kan worden. Als dit niet mogelijk is dan wordt een tijdelijke maatregel uitgevoerd en wordt het herstellen van de storing nader afgestemd. Klanten met een onderhoudscontract krijgen voorrang. Wil je snel geholpen worden? Overweeg dan preventief onderhoud via een onderhoudscontract.

Voor welke installaties

BINK biedt preventief en correctief onderhoud voor al jouw installaties. Onze monteurs zijn specialisten in het onderhouden van installaties. Zij hebben ervaring met een breed scala aan verschillende installaties. Een greep hieruit vind je hieronder:

curatief

E-installaties

Elektrische installaties zijn een van de meest gebruikte installaties binnen een (bedrijfs)pand. Het gaat dan om datanetwerken, laadpalen, domotica en overige elektrische installaties en apparaten. Elektrische installaties kunnen door stroom warm worden, waardoor brand kan ontstaan. Maar ook loszittende contacten, lampen, kabels en stopcontacten kunnen voor brand zorgen. Om dit te voorkomen is het verstandig om dit regelmatig te controleren bij een periodiek onderhoud. Bij noodverlichting is een keuring zelfs verplicht volgens het Arbobesluit of de verzekeraar.

periodieke controle installatie

W-installaties

Ook voor W-installaties zoals ketels, luchtbehandelingsystemen en waterpompen kan BINK het onderhoud voor haar rekening nemen. Voor bedrijven en organisaties geldt dit ook voor energiebeheer, lucht- en warmtemetingen. Lekkages, oververhitting en stoom kunnen na verloop van tijd ontstaan. Overkomt dit je, dan kun je ons inschakelen voor correctief onderhoud. Maar je kan BINK ook al jouw installaties periodiek preventief laten onderhouden om een onaangename leef- of werkruimte te voorkomen.

correctief onderhoud

Beveiligingsinstallaties

Vaak zijn beveiligingsinstallaties zoals een brandalarm of noodverlichting verplicht om te onderhouden. Dit wordt geëist vanuit de verzekeraar en de Arbo. Het is belangrijk dat sensoren goed worden gecontroleerd en gereinigd. Werken de sirenes nog naar behoren? En de noodverlichting?

panelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen liggen buiten en hebben dus flink wat te verduren door alle weersomstandigheden. Veel vuil wordt weggespoeld door regen, maar ze kunnen ook bevuild raken door vogels. Wanneer er een laag vuil op ligt, betekent dit dat ze minder licht kunnen opvangen en dus minder renderen. Het is dus belangrijk om dit goed te onderhouden. Met ons onderhoudscontract kunnen wij jouw zonnepanelen op afstand monitoren. Als er onregelmatigheden worden vastgesteld, nemen wij contact met je op om het op te lossen. Dat kan soms op afstand of we komen langs op locatie.

Klant aan het woord

logoplussupermarkt

"Plus Gommers, 10 jaar klant bij het bedrijfsonderdeel beveiligingstechniek van BINK"

‘Tien jaar klant zijn bij het jubilerende bedrijfsonderdeel beveiligingstechniek van BINK’, voor Rob Gommers van Plus Gommers een bewuste keuze. Als klant van het eerste uur, neemt hij ons mee in de waarden binnen zijn ondernemerschap en de overeenkomsten en ervaringen met BINK. We spreken hem in zijn supermarkt in het winkelcentrum van de wijk Kortendijk in Roosendaal. Waar zesendertig camera’s preventief bijdragen aan de beveiliging van zijn bedrijf en waar de beelden worden ingezet wanneer dat nodig is.

Meer over de ervaring van Rob Gommers

In verschillende situaties verplicht

Zoals we eerder al hebben aangegeven is onderhoud niet alleen belangrijk, maar in sommige situaties zelfs verplicht. In het Bouwbesluit staan bepaalde bouwregels, maar daarnaast staan daar ook regels voor onderhoud in. Dikwijls is er vanuit de ARBO-wet een zorgplicht; medewerkers moeten veilig gebruik kunnen maken van bouwwerken. Oftewel medewerkers moeten veilig hun werk kunnen uitvoeren op hun werkplek. Het verrichten van onderhoud heeft in dit geval dus een wettelijke status. Vooral veiligheidsvoorzieningen en specifiek veiligheidsinstallaties zoals brandmeldinstallatie en noodverlichting vallen onder verplichte onderhoud. Maar ook verwarmingssystemen met een nominaal vermogen van meer dan 100 kW moet ten minste een keer per 4 jaar gekeurd worden. Daarnaast is het onderhouden van koelinstallaties met een bepaalde inhoud koelmiddel ook een verplichting vanuit de F-gassenverordening  BINK is gecertificeerd in deze keuringen en kan jou helpen aan je verplichtingen te voldoen.

Onderhoudsovereenkomst

BINK onderhoudt jouw installaties op maat. We bieden een onderhoudsovereenkomst die past bij jouw installaties. Door de installaties met regelmaat te laten onderhouden wordt de kans op een storing kleiner en verleng je ook nog eens de levensduur van je installaties. Ook nog eens duurzamer dus! Met onze onderhoudsovereenkomst wordt je installatie jaarlijks onderhouden. Alle installaties worden nagekeken en volgens de voorschriften onderhouden.

Ga voor zekerheid met BINK

Ga voor zekerheid en zorg dat je installaties periodiek preventief worden onderhouden. De monteurs van BINK staan graag voor je klaar. Ook bij storingen of gebreken kun je onze monteurs inschakelen voor correctief onderhoud. Vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier of bel voor direct contact met een van onze adviseurs naar 076 599 1700.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK