Totaalinstallatie met uitstraling voor het Dongemond College

Dongemond College

20210210 binkgroep dongemondcollege raamsdonksveer spotcompanion 0405
maxresdefault

Projectinformatie

  • Elektro
  • Beveiliging 
  • Zonnepanelen
  • Werktuigbouwkunde

Het Dongemond College kiest voor BINK als totaalinstallateur voor hun nieuwbouw in Raamsdonksveer. Het Dongemond College heeft al twee bestaande onderwijsgebouwen voor vmbo, havo en vwo. Het nieuwe lesgebouw vervangt het oude brugklasgebouw en de tijdelijke noodunits. Het 2.200 m2 nieuwe schoolgebouw is een comfortabel en veilig gebouw met een gezond binnenklimaat.

Slimmer bouwen door samenwerking

In 2019 startten de Gemeente Geertruidenberg en het schoolbestuur het aanbestedingstraject. De opdracht voor de bouw is gegund aan Breda Bouw. Voor de installaties was het schoolbestuur op zoek naar een totaalinstallateur voor elektra, beveiliging, zonnepanelen en werktuigbouwkunde. Om ook de w-installaties aan te kunnen bieden hebben wij de handen ineengeslagen met KIN Installatietechniek*. Op die manier konden wij een totaalpakket aan installaties aanbieden.

Daarnaast hebben wij slimmere innovaties voorgesteld. Guus de Graauw, accountmanager van BINK legt uit wat dat opleverde: “Tijdens onze gesprekken kregen we in de gaten dat het schoolbestuur echt iets bijzonders wilde: een gebouw met uitstraling, dat voldoet om onderwijs te geven in de toekomst. Wij hebben slimme installaties voorgesteld die bij deze visie pasten.”

“BINK bracht ons goed op de hoogte van de mogelijkheden”, vertelt directeur Martin van den Kieboom. Zo hebben zij enkele besparingen m.b.t. de luchtkanalen aangedragen en een andere opstelling voor de zonnepanelen voorgesteld, welke zowel qua vermogen als investering gunstiger was. Dat was voor ons doorslaggevend om voor het bouwteam BINK & KIN te kiezen.”

*KIN Installatietechniek is in 2022 overgenomen door BINK. Samen gaan wij verder onder de naam BINK. 

20210210 binkgroep dongemondcollege raamsdonksveer spotcompanion 0419

BENG schoolgebouw

Het nieuwe onderwijsgebouw is uitgevoerd als een Bijna Energie Neutraal gebouw (BENG). Dit toont aan dat het schoolgebouw aan door de overheid vastgestelde BENG-eisen voldoet en energiezuinig is ontworpen. Zo produceren de 180 zonnepanelen 65.700 Wp aan groene stroom. Genoeg om het verbruik van de complete w-installatie te compenseren, welke bestaat uit een warmtepomp en luchtbehandelingskast. Bovendien is de SDE+ subsidie aangevraagd en toegekend. “Wij ontvangen de komende 15 jaar subsidie voor onze zonnepanelen”, vertelt Martin van den Kieboom.

20210210 binkgroep dongemondcollege raamsdonksveer spotcompanion 1943

Een veilig gebouw met een gezond binnenklimaat

Het schoolbestuur stelde hoge eisen aan de veiligheid van het nieuwe schoolgebouw. Wij zorgden ervoor dat de brandveiligheid en inbraakbeveiliging aan alle regels voldoen. Het schoolgebouw is voorzien van de nieuwste technieken. Zo is er inbraaksignalering die samenwerkt met de verlichting in het pand. Martin legt uit: “Als we het alarm inschakelen, dan wordt de verlichting uitgeschakeld. En bij een inbraakalarm wordt alle verlichting juist ingeschakeld.”

Door goed beheersbare luchtkwaliteit, temperatuur, licht en geluid heeft het nieuwe onderwijsgebouw een laag energieverbruik en gezond binnenklimaat. Dit laatste heeft een positieve invloed op de leerprestaties van de leerlingen. Elke verdubbeling van de toevoer van frisse lucht, leidt tot zo’n 15% betere leerprestaties! Om een goede beheersbare luchtkwaliteit en temperatuur te garanderen heeft KIN een luchtbehandelingsinstallatie geïnstalleerd die regelt op CO2  en temperatuur. Hierdoor voldoet het nieuwe gebouw aan het label ‘Frisse scholen B’.

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK