"Commanderij College investeert in zonnepanelen"

Commanderij College

In totaal zijn er 1.283 zonnepanelen van 260Wp geïnstalleerd, verdeeld over twee locaties. Deze panelen leveren per jaar ongeveer 290.000kWh op. Dit komt overeen met het gebruik van 80 gezinnen en hiermee wordt jaarlijks 164.000kg CO2 minder uitgestoten.

foto 1.31

Opdracht aanleg zonnepanelen

In opdracht van het Commanderij College zijn wij eind oktober 2015 gestart met het monteren van zonnepanelen op de locaties in Gemert en Beek en Donk. De installatie werd na een aanbestedingsprocedure aan BINK gegund. Na de start van de opdracht volgde een korte, maar goede voorbereiding, zodat de realisatie snel van start kon gaan het systeem binnen de gestelde tijdsplanning kon worden opgeleverd.

Les over zonnepanelen

Om zichtbaar te maken dat er zonnepanelen op het dak liggen en om te informeren over de prestaties, zijn info-displays geïnstalleerd. Dit draagt bij aan de bewustwording van het toepassen van duurzame energie bij de leerlingen en bezoekers van de school. Het monteren, installeren en het technisch- en financieel doorrekenen van de zonnepaneleninstallaties wordt tevens opgenomen in het lesprogramma van het Commanderij College. Op deze manier raken leerlingen op jonge leeftijd bekend met de toepassing en de techniek van duurzame energie. Een gedeelte van het hiervoor benodigde lesmateriaal werd aangeleverd door BINK.

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK