HVAC systeem

HVAC systeem

Voor sommige bedrijven is een HVAC systeem een must, maar eigenlijk is het voor elk bedrijf van formaat van belang. Dit systeem zorg namelijk voor een comfortabel binnenklimaat, wat op zijn beurt zorgt voor een prettige werkomgeving. Wil jij een HVAC systeem voor een optimale klimaatbeheersing in jouw bedrijf? BINK is een ervaren HVAC installateur en voorziet jou graag van advies op maat en regelt de installatie tot in de puntjes.

Vraag een offerte aan

Wat is een HVAC systeem?

HVAC is een Engelse afkorting die staat voor: Heating, Ventilation en Air Conditioning. In het Nederlands betekent dit: verwarming, ventilatie en airconditioning. Een HVAC systeem regelt het hele jaar door de warmteafgifte, ventilatie en ook de koeling van de lucht in een gebouw. HVAC installaties houden daarbij rekening met de buitentemperatuur. Is het bijvoorbeeld erg warm buiten dan stuurt het systeem koele lucht het gebouw in via de airconditioning totdat de juiste temperatuur is bereikt. Wanneer het koud is, dan gebeurt juist het tegenovergestelde. Het systeem zorgt er dan voor dat het binnen aangenaam warm wordt.

technieken

Hoe werkt een HVAC systeem?

Het aansturen van de koele en warme lucht door een HVAC systeem gebeurt door middel van sensoren die weer aangestuurd worden door een gebouwbeheersysteem (GBS). Een gebouwbeheersysteem kan lokaal, maar ook integraal ingericht worden. Een HVAC systeem kan aangestuurd worden door een volledig geïntegreerd en geautomatiseerd gebouwbeheersysteem dat alle systemen binnen in een gebouw met elkaar verbindt. De aansturing via een GBS kan eenvoudig bediend worden via een smartphone, tablet en laptop. Daar hoef je niet technisch voor opgeleid te zijn.

De voordelen

Gezondheid: Zoals eerder gezegd zorgt een HVAC systeem voor een fijne verblijfsomgeving. Een juist werkklimaat draagt bij aan de productiviteit en een prettige werkomgeving. Het heeft zelfs een positief effect op het ziekteverzuim. Medewerkers worden minder snel ziek en voelen zich fitter, omdat de ventilatie goed geregeld is. Gezonde medewerkers functioneren ook beter. 

Duurzaamheid: In het klimaatakkoord van 2019 is opgenomen dat 1 miljoen gebouwen in 2050 moeten voldoen aan een duurzame energieopwekking. HVAC installaties dragen hieraan bij. Met een HVAC installatie bespaar je energie door het configureren van bestaande componenten of systeemonderdelen. Hierdoor wordt het HVAC systeem efficiënter en stoot het gebouw minder CO2 uit.

Besparing: Als een HVAC systeem efficiënt werkt, bespaar je op je energiekosten en verlaag je de CO2 uitstoot van het gebouw. Ramen hoeven niet meer open en er stroomt continu frisse lucht de ruimte in met de juiste temperatuur. Dit verhoogt de werkproductiviteit, er worden kosten bespaard en het heeft een positieve impact op de CO2 uitstoot.

In 4 stappen een optimaal binnenklimaat

  1. Vraag via onderstaand formulier een offerte aan
  2. BINK voorziet jou van een offerte op maat, afgestemd op jouw wensen en situatie
  3. HVAC installateurs komt het systeem vakkundig installeren
  4. Geniet van een optimaal binnenklimaat!

Klant aan het woord

20210616 binkgroep bredeschooltholen spotcompanion 0650

"Als ik zie hoe perfect alle kabels en leidingen zijn aangebracht, dan is het mij duidelijk: er is hier met liefde voor het vak gewerkt! "

Wij hebben de Brede School in Tholen geïnstalleerd. Het gehele bouwproces werd begeleid door JK Bouwconsult in opdracht van de Gemeente Tholen. Johan Koedood, namens JK Bouwconsult; “BINK mag trots zijn op dit project. Als ik zie hoe perfect alle kabels en leidingen zijn aangebracht, dan is het mij duidelijk: er is hier met liefde voor het vak gewerkt! Door heel het team van BINK is er hoogstaand kwalitatief werk geleverd!”

Meer over de ervaring van Johan Koedood

Voor wie is een HVAC installatie geschikt

Een HVAC-installatie is geschikt voor verschillende soorten gebouwen en toepassingen, waaronder:

Commerciële gebouwen
HVAC-systemen zijn een essentieel onderdeel van de meeste commerciële gebouwen, zoals kantoren, winkels en restaurants. Ze helpen bij het handhaven van een comfortabele omgeving voor werknemers en klanten, en dragen bij aan de productiviteit en klanttevredenheid.

Industriële faciliteiten 
HVAC-systemen worden gebruikt in productieomgevingen, magazijnen en andere industriële faciliteiten om de temperatuur en luchtvochtigheid te regelen, de luchtkwaliteit te verbeteren en productieprocessen te optimaliseren.

Utiliteitsgebouwen
Om diezelfde redenen worden HVAC-systemen toegepast in scholen, bibliotheken en overheidsgebouwen. Essentieel zijn ze in ziekenhuizen en zorginstellingen om een gezonde en veilige omgeving voor patiënten en medewerkers te creëren.

Kortom, een HVAC-installatie is geschikt voor elke omgeving waar de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit van belang zijn voor het comfort, productie, houdbaarheid, gezondheid en veiligheid van mensen.

gecertificeerd installateur

Gecertificeerd installateur

Als jij een HVAC installatie wil laten installeren wil je natuurlijk gaan voor een betrouwbaar bedrijf, waarvan je zeker weet dat ze kwaliteit leveren. BINK is een gecertificeerd technisch installatie bedrijf met vele jaren ervaring. We hebben verschillende keurmerken en onze HVAC installateurs beschikken over de juiste certificaten. Onze medewerkers hebben passie voor techniek en liefde voor het vak. Bij BINK zit je zeker goed. Ben je benieuwd over welke certificeringen wij allemaal beschikken? 

Is deze techniek iets voor jouw bedrijf?

Wil jij genieten van frisse lucht en een gezond binnenklimaat in jouw bedrijf en wil je tegelijkertijd energie besparen? BINK is een ervaren installateur en voorziet jou graag van advies op maat en regelt de installatie tot in de puntjes. Vul hieronder het offerteformulier in of neem direct contact met ons op.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK