beste merk zonnepanelen

Beste merk zonnepanelen

Als je zonnepanelen op je dak wil laten leggen, ga je natuurlijk voor het beste merk zonnepanelen. Er is genoeg keuze en voor ieder wat wils. Er bestaan veel verschillende merken zonnepanelen en duizenden verschillende typen. We kunnen ons voorstellen dat een keuze maken niet eenvoudig is. We geven je graag advies over de beste zonnepanelen merken, die wij voor je kunnen installeren.

Vraag een offerte aan

Keuze uit de beste merken zonnepanelen

Een keuze maken uit al die verschillende typen en merken zonnepanelen is niet makkelijk, er zijn zoveel fabrikanten die zonnepanelen produceren. Daarom willen we jou daar graag bij helpen. BINK installeert alleen zonnepanelen die van een hoogwaardige kwaliteit zijn. Uit het grote aanbod aan soorten, typen en merken zonnepanelen hebben wij een zorgvuldige keuze gemaakt van de beste zonnepanelen. Deze keuze is gebaseerd op kwaliteit, prijs, leverbetrouwbaarheid en garanties.

REC

REC is een van de beste merken zonnepanelen die wij bij BINK installeren. REC is een bekend en betrouwbaar merk en staat voor kwaliteit en duurzaamheid. BINK is een REC Trusted Installer, wat betekent dat wij een extra lange garantieperiode geven, namelijk 25 jaar. REC is één van de grootste en beste merken op het gebied van zonnepanelen. Dat komt door de kwalitatieve panelen die ze blijven innoveren.

Verschillende types

REC onderscheidt zich door innovatieve technieken. Zo hebben ze de polykristallijne zonnepanelen ontwikkeld, die een hoog rendement en een mooi design opleveren. De zonnepanelen van REC zijn zowel geschikt voor privégebruik als voor bedrijven. De Twinpeak modellen staan er om bekend goed te presteren op schaduwrijke plekken. Daarnaast hebben ze slechts een energieverlies van 3% tot 2,5% na het eerste levensjaar. De REC Alpha zijn krachtige panelen die 20% meer energie leveren. Ben je dus op zoek naar een hoog rendement, dan zijn de REC Alpha panelen iets voor jou. Deze panelen zijn ook nog eens uitgerust met de Twinpeak technologie waardoor ze ook goed functioneren op schaduwrijke plekken. Ben je op zoek naar een krachtig paneel, dat goed werkt op schaduwrijke plekken én geen vermogen verliest nadat het in aanraking met de zon komt? Dan is de REC N-peak geschikt.

a merken

De voordelen

 • Betrouwbaar en duurzame producten die lang meegaan
 • Gemiddeld 20% meer vermogen ten opzichte van andere merken
 • Minimaal stroomverlies van 0,7% per jaar
 • 25 jaar garantie op de zonnepanelen, als deze via ons zijn aangelegd
 • Arbeidsgarantie via een REC Trusted Installer

Canadian Solar

Net als REC is Canadian Solar één van de grootste fabrikanten van zonnepanelen. Het bedrijf is meer dan elf jaar geleden opgericht in Canada. De zonnepanelen staan bekend om hun goede prijs en hoge kwaliteit. Canadian Solar is een van de weinige leveranciers die 25 jaar garantie biedt op hun producten. De hoge kwaliteit is te danken aan de vele interne testen die worden gedaan op de panelen. Daarnaast hebben zij het volledige productieproces in eigen beheer. Hierdoor zijn ze niet afhankelijk van andere leveranciers van onderdelen en dit komt de kwaliteit ten goede.

Verschillende types

Canadian Solar panelen staan bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze maken verschillende typen die zowel voor particulieren als voor bedrijven geschikt zijn. De panelen hebben weinig rendementsverlies ten opzichte van andere merken zonnepanelen. De Full Black is een paneel dat jij graag op je dak wilt hebben. Het paneel is volledig zwart afgewerkt waardoor het een mooie strakke uitstraling heeft. Daarnaast doen de zonnepanelen van dit merk het goed op schaduwrijke plekken en bij lage temperaturen. Als je op zoek bent naar zonnepanelen met een hoger rendement dan zijn daar ook opties voor. De zonnepanelen leveren gemiddeld 26% meer energie dan andere zonnepanelen. Ook zijn de kosten voor het opwekken van energie goedkoper ten opzichte van andere fabrikanten.

verschillende types

De voordelen

 • Erg interessant merk vanwege de prijs-kwaliteitverhouding
 • 25 certificaten van internationale statuten
 • 25 jaar garantie op het vermogen, mits ze door ons zijn geïnstalleerd
 • 12 jaar lang productgarantie
 • Een hoog rendement

Trina Solar

Trina Solar is een toonaangevend merk in zonnepanelen, waarvan wij met trots de glas glas zonnepanelen aanbieden bij BINK. Trina Solar staat bekend om haar betrouwbaarheid en kwalitatief goede zonnepanelen. Het merk mag zich terecht een van de beste zonnepanelen merken noemen. Bovendien biedt Trina Solar een uitstekende vermogensgarantie van 25 jaar, waardoor je verzekerd bent van een langdurige en efficiënte energieopwekking. Deze fabrikant is voortdurend bezig met innovatie en ontwikkeling om de beste zonnepanelen op de markt te brengen.

chinese zonnepanelen

De voordelen

 • De dubbele glaslaag beschermt beter tegen weerinvloeden
 • Hogere energieopbrengst door lager degradatiepercentage
 • Mogelijkheid voor bifacial ontwerp
 • Verzekeringsvoordelen of -eisen vanwege brandveiligheid
 • Lineaire vermogensgarantie van 25 jaar

Klant aan het woord

foto van opdorp

"Zonnepanelen? Een goede investering!"

Familie Van Opdorp, sinds 2016 eigenaar PV-installatie - "In 2016 namen wij de beslissing om zonnepanelen te plaatsen, we vonden namelijk dat ons geld op de bank maar weinig opbracht en wilde daarom gaan investeren in duurzame energie. Natuurlijk is het ook prettig om te zien dat de energierekening naar beneden gaat. BINK was destijds al een bekend bedrijf in de omgeving en voor ons was de keuze snel gemaakt. Tot nu toe doen de zonnepanelen goed hun werk, we zitten namelijk al een aantal jaar constant boven de verwachte opbrengst!"

Meer over de ervaring van Familie Van Opdorp

Laat je adviseren

Wil je graag de zonnepanelen met eigen ogen zien? Kom dan eens langs in onze showroom in Sprundel of Kaatsheuvel. Tijdens jouw bezoek aan onze showroom zullen we aan de hand van jouw wensen kijken naar wat het beste zonnepaneel is voor jouw situatie. Onze adviseurs zullen de terugverdientijd berekenen en eventueel informatie geven over eventuele subsidieregelingen. De showrooms zijn open op afspraak en een bezoek is geheel vrijblijvend.

Waar moet je opletten als je leveranciers en fabrikanten vergelijkt?

Natuurlijk wil jij alleen de beste zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen vergelijken met elkaar is geen eenvoudige klus. Er zijn een aantal dingen waar je bij je zoektocht op moet letten. Het energieverbruik is belangrijk. Afhankelijk daarvan weet je niet alleen hoeveel panelen je op het dak moet leggen, maar kun je er ook het vermogen van het paneel op afstemmen. Een zonnepaneel met meer vermogen, levert ook meer zonne energie op. Vaak zijn zonnepanelen met een groter vermogen duurder.

Een ander aspect waar je op moet letten is het soort paneel. Vaak zijn de zonnepanelen donkerblauw of zwart. Voor de kosten maakt het niet altijd uit welke kleur je pakt, dus kijk ook naar wat jij mooi vindt. Verder zijn de specificaties van het zonnepaneel belangrijk. Let hierbij op de garantie, maar daarnaast kunnen de afmetingen voor jou van belang zijn. Wellicht vind jij het belangrijk dat jouw zonnepaneel stroom én warmte opwekt; een hybride zonnepaneel. Natuurlijk is het ook van belang dat je de panelen door een erkend installateur laat installeren. BINK is erkend installateur en helpt jou graag de juiste keuze te maken.

A-merk zonnepanelen van BINK op jouw dak?

Wil jij graag het beste merk zonnepanelen op jouw dak? Als ervaren zonnepanelen installateur beantwoorden we graag al je vragen en denken met je mee. Neem contact op met een van onze experts door te bellen naar 076 599 1700 of vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier. De adviseurs van BINK nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
leverancier