omvormer zonnepanelen

De beste zonnepanelen omvormer voor jouw situatie

Omvormers van zonnepanelen zorgen ervoor dat jouw opgewekte elektriciteit daadwerkelijke gebruikt kan worden. Bij BINK werken we uitsluitend met de beste merken omvormers, die de hoogste kwaliteit en maximale efficiency hebben, in combinatie met onze zonnepanelen. Wil je meer weten over omvormers van zonnepanelen? Laat je informeren door BINK over welk vermogen en welk type aansluiting het beste bij jouw situatie past. Dit alles natuurlijk tegen de beste prijs.

Vraag een offerte aan

Wat is een omvormer zonnepanelen?

Een omvormer is een elektronisch apparaat dat de invoerspanning naar een andere spanning omvormt of elektrische energie omvormt in energie van een andere frequentie. Doorgaans worden de zonnepanelen aangesloten op het lichtnet, dat een constante wisselspanning van 230 volt levert. Om hierop te worden aangesloten moet de gelijkspanning van de zonnepanelen worden omgezet in een constante wisselspanning van 230 volt. Dit alles gebeurt in een omvormer. De omvormer is daarmee de kern de zonnepaneleninstallatie en zorgt ervoor dat de opgewekte energie gebruikt of teruggeleverd kan worden aan het elektriciteitsnet. Zonder een omvormer bij je zonnepanelen zou de opgewekte stroom niet bruikbaar zijn.

A-merken van BINK

BINK installeert enkel en alleen kwalitatief hoogwaardige omvormers in combinatie met zonnepanelen. Uit het grote aanbod van soorten en merken hebben we een zorgvuldige keuze gemaakt uit de beste omvormers voor jouw zonnepanelen. Zo bieden wij jou de zekerheid die je zoekt. Onze keuzes zijn gebaseerd op kwaliteit, prijs, garanties en de perfecte combinatie met onze zonnepanelen. De nieuwste ontwikkelingen op de markt houden wij scherp in de gaten, zodat je altijd verzekerd bent van de juiste productkeuze. 

sunny tripower

SMA

SMA heeft een breed scala aan omvormers die geschikt zijn voor alle type zonnepanelen voor woningen en bedrijven. SMA heeft OptiTrac Global Peak, een software schaduw management systeem, wat ervoor zorgt dat het verlies vanwege schaduw minimaal blijft. Bij BINK hebben we verschillende type omvormers van SMA in ons assortiment. Deze zijn geschikt voor installaties van uiteenlopende omvang.

hd-wave

SolarEdge

SolarEdge heeft diverse type omvormers die geschikt zijn voor meerdere soorten installaties. Zij hebben oplossingen voor omvormers die op basis van power optimizers werken. Dat wil zeggen dat ieder zonnepaneel een eigen optimizer krijgt, waardoor het paneel in elke omstandigheid de hoogste energieopbrengst oplevert. Effecten zoals schaduw, onregelmatigheden, verouderde zonnepanelen, of panelen die vies zijn, hebben geen invloed op andere panelen die in dezelfde installatie zitten.

SMT serisi

GoodWe

De GoodWe omvormers worden gemaakt door een onderdeel van moederbedrijf JXT Group. JXT Group is één van de grootste fabrikanten op het gebied van omvormers in China. Ze hebben veel expertise en ervaring. Doordat de omvormers van GoodWe op grote schaal worden geproduceerd is er sprake van een betrouwbare product. In Nederland is GoodWe nog niet algemeen bekend en wordt daarom gezien als relatief jonge speler. Garanties worden aangeboden door JXT Group, waardoor het product weinig risico kent. Een goede keuze dus!

micro omvormer

Enphase

Enphase produceert de meest geavanceerde micro omvormers voor zonnepanelen ter wereld. Zij combineren innovaties op het gebied van vermogenselektronica, netwerken en op internet gebaseerde software om zonnepanelen installaties niet alleen slimmer te maken, maar ook efficiënter. De Enphase micro omvormers bieden vooral een uitkomst op verschuivend schaduwrijke plekken.

Welke types zijn er?

Er zijn vele type omvormers met ieder zijn voor- en nadelen. Het kiezen van het juiste type is voor jouw installatie essentieel. Bij BINK denken we graag met je mee en geven je advies op maat.

 

String omvormer

String omvormers zijn de meest gebruikte omvormers voor zonnepanelen. Hierbij zijn de zonnepanelen in één of meerdere strings aangesloten op een centrale omvormer. De hoeveelheid strings hangt af van de hoeveelheid zonnepanelen op je dak. Je kan hierbij denken aan drie strings van ieder zes zonnepanelen. String omvormers gebruik je vooral als je zonnepanelen allemaal dezelfde oriëntatie hebben en er geen schaduwval is.

 

 

Hybride omvormer

Een hybride omvormer voor zonnepanelen zorgt ervoor dat jouw opgewekte stroom opgeslagen wordt in een thuisaccu. Zonnepanelen wekken overdag veel stroom op, maar overdag ben je het vaakst weg van huis. Met een hybride omvormer kan je in de avond energie verbruiken die overdag is opgeslagen in de accu. Je hoeft dan niet gebruik te maken van het elektriciteitsnet. Ideaal dus om optimaal van je eigen stroom gebruik te maken.

 

Micro omvormer

Micro omvormers zijn kleine omvormers met een kleiner vermogen. Een micro omvormer dekt het vermogen van 1 of 2 zonnepanelen. Zo weet je zeker dat elk paneel een optimale opbrengst heeft zonder dat andere zonnepanelen daar een negatieve invloed op hebben. Bij een installatie met meerdere micro omvormers heb je geen centrale string omvormer nodig. Micro omvormers zijn voor jou de juiste keuze als de zonnepanelen op verschillende posities zijn geplaatst en er schaduw valt op een deel van je zonnepanelen.

 

Power optimizer

Een power optimizer heeft overeenkomsten met een micro omvormer. Het is een klein apparaat dat onder ieder paneel aangebracht wordt. Het zorgt ervoor dat het rendement van elk paneel optimaal is. Bovendien monitort het de opbrengst van elk paneel. Een power optimizer zorgt echter niet voor omzetting naar wisselstroom. Dit is het belangrijkste verschil met een micro omvormer. Met powers optimizers heb je nog wel een centrale string omvormer nodig. Power optimizers zijn een goede keuze als je een grotere opbrengst uit je installatie wil halen en de prestatie van elk zonnepaneel wil bijhouden.

Levensduur

Omvormers van zonnepanelen gaan niet zo lang mee als de zonnepanelen zelf. De gemiddelde levensduur van een omvormer is ongeveer tien tot vijftien jaar. Gaat jouw omvormer na tien jaar kapot, dan heb je al minimaal vier jaar kunnen verdienen aan jouw zonnepanelen. Om de zonnepanelen te laten werken moet de omvormer wel vervangen worden. Het kan zijn dat dit buiten de garantie valt en je dus zelf een nieuwe moet aanschaffen. Binnen een of twee jaar heb je deze nieuwe omvormer alweer terugverdiend. Het is natuurlijk jammer dat je dan een of twee jaar geen ‘gratis’ stroom hebt. Je kan wel een garantieverlenging aanvragen voor jouw omvormer. Dit zal extra kosten met zich meebrengen, afhankelijk van de duur van de verlenging en de vermogensklasse van de omvormer. Bij BINK leggen we je uit waar je op moet letten en geven je een persoonlijk advies.

Garantie en service

Kies je voor een omvormer via BINK dan kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. Alle omvormers zijn met zorg gekozen door ons team en wij hebben vertrouwen in deze producten. Daarom bieden wij standaard een systeemgarantie van 5 jaar. Daarnaast biedt ieder merk een andere fabrieksgarantie. Zo heeft bijvoorbeeld SolarEdge lange standaard garantieperiodes, vanaf 12 jaar. Laat je door BINK hierover informeren.

Klant aan het woord

kwekerij en imkerij den hill

"Aanleg zonnepanelen is keurig verlopen!"

Henk Boot, 2016: ''We zijn al jaren bezig met zoeken naar de juiste leverancier van zonnepanelen, en uiteindelijk zijn we bij BINK terecht gekomen. Duurzaamheid is echt de toekomst en daar willen we zeker aan meedoen. Daarnaast willen we natuurlijk ook besparen, want de centjes tellen ook mee. De installatie ziet er heel netjes uit en alles is goed verlopen!'' De heer Boot bespaart jaarlijks ruim €1.000,- met zijn installatie bestaande uit 21 Full Black Canadian Solar panelen.

Meer over de ervaring van Henk Boot

Wat is de beste keuze voor jou?

Wat voor jou de juiste omvormer is, is afhankelijk van meerdere factoren:

 

Vermogen

Het is erg belangrijk dat het vermogen van je omvormer goed afgestemd is op het totale vermogen van jouw installatie. Let dus goed op of jij een omvormer voor zonnepanelen nodig hebt van 5.000 Wp of dat je al genoeg hebt aan een omvormer van 3.000 of 4.000 Wp. Je haalt het maximale uit je zonnepanelen als het vermogen van je omvormer 10% kleiner tot 10% groter is dan het vermogen van de zonnepanelen in Wattpiek.

 

 

Waar te plaatsen

Waar moeten de omvormers voor zonnepanelen geplaatst worden? Wil je micro omvormers aanschaffen dan hoef je geen keuze te maken. Deze worden namelijk geplaatst bij de zonnepanelen zelf. Maar bij andere omvormers zoals string omvormers kan dit bijvoorbeeld een onverwarmde zolder zijn, de schuur of garage, bij de CV ketel of zelfs buiten. Als de omvormers maar hun warmte kwijt kunnen.

 

Schaduw op de panelen

Ook moet je goed kijken naar de hoeveelheid schaduw op je panelen. De ene omvormer kan hier beter mee omgaan dan de ander. Heb jij een schaduwrijk dak dan is een string omvormer geen goed idee. Kies dan liever voor bijvoorbeeld een micro omvormer, die ervoor zorgt dat elk paneel een eigen opbrengst heeft.

 

 

Aansluiting elektriciteitsnet

Bij de keuze van een omvormer moet je ook rekening houden met het elektriciteitsnet. In Nederland kan de hoofdaansluiting gezekerd zijn met 25A, 35A of 40A. Je moet er rekening mee houden dat een groep een factor 1,6 lager moet zijn dan de hoofdaansluiting. Is jouw hoofdaansluiting 40A, dan mag er maximaal 25A op aangesloten worden (40/1,6). Qua vermogen is dit 5.750 Watt (25A*230V).

 

Prijs

De exacte prijs van een omvormer hangt af van het vermogen, het type en merk. Schaf je nieuwe zonnepanelen aan? Dan zitten de kosten van een omvormer vaak inbegrepen in de totaalprijs op je factuur. Wil je graag weten aan welke prijs jij moet denken? Bij BINK kan je een offerte op maat aanvragen.

   

Zonnepanelen met omvormer

BINK levert geen losse omvormers, maar installeert alleen gehele pv-systemen. Onder gehele pv-systemen verstaan we; zonnepanelen, omvormer(s), bevestigingsmateriaal, bekabeling en installatie. Op deze manier is alles goed op elkaar afgestemd en kun jij genieten van een optimale opbrengst van je zonnepanelen.

Levering

Helaas zijn er op dit moment leveringsproblemen omtrent de omvormers. We hopen dat dit probleem snel wordt opgelost. Informeer hier naar bij ons.

Het NOS Journaal heeft een item gemaakt over het tekort aan omvormers. Hiervoor is onze directeur zonne-energie, Niek Bink, geïnterviewd op locatie bij een klant in Klein-Zundert. Bekijk hier de uitzending, vanaf 14:50.

BINK staat voor je klaar

Wil je graag meer informatie over onze omvormers? BINK staat voor je klaar. Onze adviseurs maken graag een advies op maat die is afgestemd op jouw wensen en situatie. Neem direct contact met ons op door te bellen naar 076 599 1700 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het onderstaand formulier. Onze adviseurs komen dan zo snel mogelijk bij je terug.

sma

SMA omvormers

SMA heeft verschillende type omvormers voor verschillende omvang van installaties. Zo zijn de omvormers geschikt voor zowel particulieren als bedrijven.

Lees verder
fase 1

SolarEdge Omvormers

SolarEdge biedt omvormer-oplossing op basis van power optimizers. Dat houdt in dat elk zonnepaneel een eigen optimizer krijgt zodat het in ieder omstandigheid de hoogste energieopbrengst kan bewerkstelligen.

Lees verder

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
aansluiten