"Eigenlijk ben ik elke dag aan het puzzelen"

Rick van Abeelen

Vijftien jaar oud, op zoek naar een stage adres en geen brommertje om grote afstanden af te leggen. Het waren de ingrediënten van de zoektocht waardoor Rick van Abeelen in 2016 solliciteerde bij KIN Installatietechniek. Aangenomen, gebleven en tot de dag van vandaag met plezier aan het werk.

rickvanabeelen

“Ik ben begonnen in de utiliteitsbouw. Installaties maken, nieuwbouw en mooie grote klussen, meters maken en gaan”, vertelt Rick over de start van zijn carrière in het vak. De wereld van de installatietechniek binnenstappen berustte overigens niet geheel op toeval. Ook zijn vader werkte ooit bij KIN.

Vrijheid en puzzelen

Na een paar jaar in de utiliteitsbouw en met het diploma van ‘eerste monteur utiliteit’ op zak, kreeg hij de kans de switch te maken naar de afdeling Service & Onderhoud. En daar werkt hij inmiddels als leerling service monteur.  Een avond per week studerend aan het ROC in Tilburg.

“Wat me het aantrekt aan deze kant van het vak, is de vrijheid. Deze krijg ik binnen KIN en dat is prettig. Problemen oplossen? Leuk! De diepte in, eigenlijk ben ik elke dag aan het puzzelen. Bij ons bij KIN doet iedereen alles op het gebied van installatiewerk. En daarbinnen mag ik alles leren”. Elke storing daagt hem uit te kijken, te denken en te doen.

Mijn collega’s maken altijd tijd

Als leerling monteur werkt Rick zowel zelfstandig als samen met ervaren collega’s. “Ik loop met iedereen mee, mooi dat ik op al mijn collega’s een beroep kan doen. Kom ik er niet uit en ben ik alleen aan het werk, bel ik een van hen. Even videobellen is soms al genoeg om weer verder te kunnen. Ik kan op elk moment op ze terugvallen, ze maken altijd tijd! ”

Er voor elkaar zijn

“We zijn er voor elkaar, dat is typerend voor de samenwerking binnen ons team. Wanneer ik als leerling monteur op werkgebied hulp nodig heb, zijn ze er. En ik weet dat als er thuis iets zou gebeuren, ik bij ze terecht kan. We bespreken alles en stemmen op een directe manier zaken af. Dit zie je bijvoorbeeld ook terug tijdens onze vergaderingen”.

Verloop van de dag

Er valt een seconde stilte na de vraag: Hoe ziet jouw werkdag er uit?
“Dat kan ik je niet vertellen. Geen dag is hetzelfde. Ik kom overal. Zo zit ik bij een gezondheidscentrum en even later stap ik binnen bij een basisschool. Ben ik bezig met het onderhoud van een koeling of word ik gebeld om even tussendoor een storing in een verwarmingsinstallatie op te lossen. Ik kom bij zakelijke klanten en bij particulieren. We werken door heel Nederland en ik rijd dan ook door heel Nederland”.

Blijven leren en blijven doen

“Als je echt iets leuk vindt, voelt het niet als werk”, maakt Rick ons duidelijk. En dat blijven leren het nog leuker maakt, is zowel voor zijn eigen ontwikkeling als voor KIN als werkgever een prettig gegeven. Het een combinatie tussen kansen geven en kansen nemen.

Klantencontact

“Met onze klanten bouw ik een band op. Voorbeeld? Van de week meldde ik mezelf bij de conciërge van een school waar ik vaker kom: “Leuk dat je er bent, koffie?”.

Tot slot Rick zijn tip aan toekomstige collega’s:
“Alles valt te leren, je moet willen. En je best doen om het te bereiken”.

Meer collega's aan het woord

edwinvanmook

"In 10 jaar tijd gegroeid naar team van 24 medewerkers "

Edwin

Op 1 maart 2022 bestaat het bedrijfsonderdeel beveiligingstechniek van BINK tien jaar. BINK, een familiebedrijf dat sinds 1979 is uitgegroeid van een eenmanszaak naar een betrouwbare dienstverlener met vier disciplines: elektrotechniek, beveiligingstechniek, zonnepanelen en installatietechniek. Bedrijfsonderdeel beveiligingstechniek startte klein, met Edwin van Mook aan het hoofd. Directeur beveiligingstechniek Van Mook vertelt over het begin, de groei en de ambities binnen deze discipline van BINK. 

Bekijk het verhaal van Edwin

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK