"Geen elektrische auto en toch elke avond aan de lader"

Wilco Mol

Creativiteit is een van Wilco’s sleutelwoorden in zijn vak als service technicus. “Vroeger haalde ik altijd alles al uit elkaar”, omschrijft hij de oorsprong waarom hij in dit vak terecht is gekomen. Hij is duidelijk: “Ik verveel me nooit in dit vak. En op het werk kijken ze naar de mens, wat wil je”. En dat past prima bij deze duizendpoot, zo blijkt als we hem spreken.

Blijven leren en blijven doen. Op een manier die bij je past. “Ik doe eigenlijk altijd alles out of the box. Altijd bezig zijn en altijd blijven leren”. Dit out of the box denken en leven, past simpelweg bij hem. “Wanneer mensen in hokjes gaan denken, dan sta je stil”.

Variatie

“Eigenlijk heb ik in mijn werk altijd alles gedaan. Wel altijd in de utiliteit, toch werk ik op een werkdag nooit aan dezelfde installatie en heb ik veel variatie in mijn werk”. Omdat hij het belangrijk vindt te blijven groeien, brengt ons dit op de vraag: Waar zit jouw uitdaging in? “Deze branche staat nooit stil. Daar zorgen nieuwe technieken en nieuwe ontwikkelingen voor”. Nieuwsgierig vragen we wat hij zoal doet?  Zijn antwoord: “Alles!”. Gevolgd door de uitleg dat hij de kans krijgt alles te doen bij BINK.

Creatief

Gedurende de werkdag treft hij veel verschillende installaties. “Van antiek tot modern. We onderhouden ook oude installaties, dit vereist creativiteit. Iets wat je niet kunt, dat kan je leren”.

Een van zijn collega’s omschrijft hem als de meest creatieve onder hen:
“Wilco heeft geen elektrische auto en toch legt hij hem elke avond aan de lader”.
En we worden met een grote glimlach meegenomen in het verhaal waaruit blijkt dat hij een accu heeft ingebouwd in de kofferbak. Welke hij elke avond oplaadt, deze is verbonden aan zijn koelbox. Zo heeft hij de hele dag koud eten en koud drinken.

Tijdloos in een familiebedrijf

Medio april start hij met de opleiding PI (preventieve inspectie). Je hebt alle opleidingen binnen de utiliteit afgerond en veel ervaring, heeft dit iets te maken met je leeftijd? “Nee, ik ben tijdloos. Voor mij zegt leeftijd niets, je bent zo oud als dat je jezelf voelt”.

Sinds 2022 is KIN Installatietechniek onderdeel van BINK. “Ik zie twee bedrijven die hetzelfde zijn, qua sfeer en samenwerking zijn we echte familiebedrijven. Vandaag kwam Ralph Bink (directeur-eigenaar) even binnen tijdens ons overleg in Sprundel. Als ik zijn enthousiasme ervaar, hoe hij dingen vertelt over bijvoorbeeld zijn nieuwe auto. Dan zie ik een soort van kinderlijke enthousiasme wat past bij mensenmensen. En dan weet ik: Het zit goed met die samenwerking”.

Ik ga naar mijn hobby

Wanneer hij tegen zijn vriendinnetje vertelt dat hij naar zijn hobby gaat, reageert ze verbaasd in de veronderstelling dat hij met deze uitspraak bedoelt dat hij een dagje vrij is. “Mijn werk is mijn hobby, ik heb plezier in mijn werk en doe wat ik leuk vind. En natuurlijk is er overal altijd weleens wat. Is er iets, dan praten we hier over. Ik vind ook dat als je geen plezier meer hebt in je werk, dan moet je gaan”.  Over dit gaan in de vorm van ooit stoppen met werken, daar moet hij nog even niet aan denken!

 

Welke eigenschappen waardeert Wilco in een nieuwe collega:
Doen wat je zegt. Ambitie en de juiste wil. Alles zeggen en elkaar helpen.

Meer collega's aan het woord

edwinvanmook

"In 10 jaar tijd gegroeid naar team van 24 medewerkers "

Edwin

Op 1 maart 2022 bestaat het bedrijfsonderdeel beveiligingstechniek van BINK tien jaar. BINK, een familiebedrijf dat sinds 1979 is uitgegroeid van een eenmanszaak naar een betrouwbare dienstverlener met vier disciplines: elektrotechniek, beveiligingstechniek, zonnepanelen en installatietechniek. Bedrijfsonderdeel beveiligingstechniek startte klein, met Edwin van Mook aan het hoofd. Directeur beveiligingstechniek Van Mook vertelt over het begin, de groei en de ambities binnen deze discipline van BINK. 

Bekijk het verhaal van Edwin

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK