sma omvormer

SMA omvormer

Wil jij een SMA omvormer aanschaffen en laten installeren? BINK is SMA Solar Partner. SMA biedt een van de beste omvormers wereldwijd. Via een SMA omvormer app houd je je opbrengsten eenvoudig in de gaten, geniet je van een hoog rendement en een lange levensduur. Laat BINK met je meekijken voor een zonnepanelen installatie inclusief omvormer.

Vraag een offerte aan

SMA Solar Technology

SMA Solar Technology AG ontwikkelt, produceert en verkoopt omvormers en monitoringssystemen voor zonnepanelen installaties. SMA Solar Technology is in 1981 opgericht en is wereldwijd marktleider op het gebied van omvormers. Al vele jaren ontwikkelen zij technologische toonaangevende oplossingen en stimuleren zij toekomstgerichte concepten zoals smarthome concepten en energieopslagsystemen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Vanuit Mechelen opereren ze voor de Benelux en wordt de service verleend voor hun klanten. SMA heeft 21 internationale vestigingen in vier werelddelen. De SMA omvormers hebben een rendement van 99% (hoogste score wereldwijd) en een verwachte levensduur van minimaal 20 jaar. Daarnaast heeft SMA een CO2 neutrale productie.

BINK is SMA Solar Partner. Dit betekent dat BINK altijd als eerste op de hoogte is van nieuwe ontwikkelingen en voorrang heeft bij technische ondersteuning.

SMA Omvormers

Omvormers zorgen ervoor dat opgewekte gelijkstroom door zonnepanelen wordt omgezet in bruikbare wisselstroom. SMA biedt omvormers voor alle type zonnepanelen, zowel voor woningen als bedrijven. Verbruik je veel of weinig energie? De omvormers van SMA zijn uitgevoerd met ShadeFix. Dit is een software schaduw management systeem wat ervoor zorgt dat het verlies vanwege schaduw beperkt blijft. SMA heeft verschillende type omvormers voor verschillende omvang van installaties. Goed om te weten is dat BINK enkel omvormers levert en installeerd in combinatie met zonnepanelen. We adviseren je hierin graag. 

sunny boy

Sunny boy

De Sunny Boy omvormers zijn vooral geschikt voor kleine zonnestroominstallaties. Het zorgt onder andere voor een toename van de eigen consumptie van de opgewekte zonne energie, maakt veelzijdig gebruik mogelijk en is zeer eenvoudig te integreren in het thuisnetwerk. De Sunny Boy omvormer is compact en licht, waardoor hij eenvoudig op te hangen is. Daarnaast neemt de omvormer weinig ruimte in beslag. Via een de omvormers apps kan je vanaf je smartphone, tablet of computer de systeemgegevens controleren.

3 fase omvormer

Sunny Tripower voor woningen

De Sunny Tripower is een omvormer voor krachtige zonnestroominstallaties die geschikt zijn voor woningen. Deze SMA omvormer levert uitstekende prestaties en staat bekend om het gemak en comfort voor gebruikers. Hij functioneert goed op schaduwrijke plekken. Ook is de Sunny Tripower gemakkelijk door één persoon te monteren vanwege zijn lichte gewicht. Wil je uitbreiden? Dat kan gemakkelijk met intelligent energiebeheer en opslagoplossingen.

sunny tripower

Sunny Tripower voor bedrijven

De Sunny Tripower is geschikt voor commerciële bedrijven. Deze SMA omvormers beschikken over meer vermogen en kunnen geplaatst worden op dak- en grondgebonden zonnestroominstallaties en overdekte parkings. Ze staan bekend om lage variabele lasten, maar een uitstekend rendement. Daarnaast beschikken de Sunny Tripower omvormers over vlamboogdetectie en IV-curve diagnose voor snelle monitoring van de gezondheid van de installatie.

Monitor je opbrengsten in de app

Door de SMA omvormer app heb je altijd zicht op je zonnestroominstallatie. Je kan je energiegebruik en opbrengst inzien alsook de status van je batterij opslagsysteem. Je kan energiestromen optimaliseren en aansturen. Je ontvangt via de app aanbevelingen voor optimaal energieverbruik en hiermee kun je je netafname verminderen en besparen op stroomkosten. Ook kun je je elektrisch voertuig op een slimme manier laten opladen. Zo kan je instellen dat je wil opladen tegen minimale laadkosten of alleen met zelf gegenereerde stroom.

Klant aan het woord

5778 referentie familie van dorst

"Zonnepanelen geplaatst met het oog op duurzaamheid "

Familie Van Dorst - "Wij wilden destijds graag ons steentje bijdragen wat betreft het milieu. Daarom hebben wij door BINK zonnepanelen laten plaatsen. Wij zijn via de goede verhalen en ervaringen van familie en vrienden bij BINK terecht gekomen. Toch hebben we verschillende bedrijven vergeleken, maar uiteindelijk gaf de verkoper van BINK de doorslag. Hij kwam met goede uitleg en luisterde naar onze wensen. Vorig jaar hebben onze zonnepanelen 400 kWh meer opgebracht dan de vooraf berekende opbrengst!"

Meer over de ervaring van Familie van Dorst

De voordelen van SMA omvormers

  • Uitstekend rendement

Omvormers van SMA zetten efficiënt de gelijkstroom om naar bruikbare wisselstroom. De laatste serie SMA Sunny Boy omvormers hebben een rendement van 98,5%.

 
  • Support in de Benelux

Een groot kantoor in de Benelux betekent ook uitstekende support dichtbij huis. SMA Benelux biedt opleidingen en workshops aan erkende installateurs. Heb je te maken met een technisch probleem dan kan je rekenen op een snelle en grondige storingsanalyse van je toestel.

  • Schaduwbeheer + optimizers

Door de SMA Shade Fix zorgen omvormers van SMA toch voor een goed rendement op schaduwrijke plekken.

 
  • Goede beschermingsklasse

Een SMA omvormer beschikt over de IP65 beschermingsklasse. Dat wil zeggen dat deze omvormer volledig stof- en waterdicht is. Een omvormer van SMA kan je dus zelfs buiten plaatsen.

  • Monitoring op maat

SMA is gespecialiseerd in mobiele monitoring en controle van je zonnepanelen installatie. SMA omvormers kan je verbinden aan de SMA omvormer app (Sunny portal, SMA Energy). Via de app kun je eenvoudig bijhouden hoeveel je zonnepanelen dagelijks opbrengen.

 
  • Groot en betrouwbaar bedrijf

SMA is een groot bedrijf met meer dan 3.300 werknemers wereldwijd. In 2020 realiseerde het bedrijf een omzet van meer dan 1 miljard euro. SMA is één van de grootste fabrikanten van omvormers. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat ze betrouwbaar zijn en op lange termijn nog omvormers zullen produceren.

Wat is de prijs?

De prijs van een SMA omvormer hangt af van het model dat je kiest. Een Sunny Boy omvormer met een kleiner vermogen is goedkoper dan een Sunny Tripower met een groter vermogen. Afhankelijk van jouw wensen en behoeften kan een prijs worden bepaald. Ben je benieuwd naar de richtprijs van een SMA omvormer voor jouw situatie? Vraag dan advies aan bij een van onze specialisten. Zij helpen je graag met een offerte op maat.

Garantie en service

Kies je voor een SMA omvormer dan kies voor kwaliteit en duurzaamheid. SMA heeft zelf ook veel vertrouwen in hun eigen producten en biedt daarom - naast de vijf jaar fabrieksgarantie - nog eens extra vijf jaar garantie. Om hier gebruik van te maken moet je binnen twaalf maanden na aankoop de omvormer registreren via het portaal van SMA. Daarnaast kan je de garantie verlengen tot 10, 15 of 20 jaar. Dit kan je doen voordat je garantie afloopt. Na deze periode is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van de verlengde garantie. De prijs voor garantieverlening hangt af van de duur van de verlenging, de vermogensklasse van de omvormer en de garantie formule.

sma logo

SMA Solar Partner

BINK is SMA Solar Partner. Dat houdt in dat wij het SMA opleidingsprogramma succesvol hebben doorlopen. We krijgen als eerste de meest recente productinformatie en wij hebben aantoonbaar veel ervaring met SMA omvormers. Wij kunnen onze klanten dus optimaal van dienst zijn met de meest actuele informatie.

Gehele zonnepanelen installatie

BINK levert en installeert enkel omvormers in combinatie met zonnepanelen installaties. Wij installeren al sinds 2009 zonnepanelen op de Nederlandse daken en hebben dus veel ervaring. Op deze manier is alles perfect op elkaar afgestemd en heb je een optimale opbrengst.

BINK staat voor je klaar

Wil je graag meer informatie over onze omvormers? BINK staat voor je klaar. Onze adviseurs maken graag een advies op maat die is afgestemd op jouw wensen en situatie. Neem direct contact met ons op door te bellen naar 076 599 1700 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het onderstaand formulier. Onze adviseurs komen dan zo snel mogelijk bij je terug.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
installateurs