rec zonnepanelen

REC zonnepanelen

REC is een bekend en geliefd merk op de markt van zonnepanelen. Dit komt door hun zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast kunnen wij als REC Trusted Installer een uitzonderlijk lange garantieperiode van maar liefst 25 jaar geven. REC Group, die de zonnepanelen produceert, is een van de grootste spelers op het gebied van zonnepanelen. Wil jij ook graag REC zonnepanelen op het dak van jouw woning of bedrijfspand? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Vraag een offerte aan

Wie is de REC Group?

REC staat voor Renewable Energy Corporation, de naam waaronder het bedrijf in 1996 in Noorwegen begonnen is. Tegenwoordig zijn ze bekend onder de naam REC Group of enkel REC. Het operationele centrum, met de fabriek waar de panelen worden gemaakt, is gevestigd in Singapore. Onlangs is de onderneming overgenomen door de Reliance Industries.

REC is een internationaal bedrijf in zonne-energie dat zich erop toelegt woningeigenaren en bedrijven van schone, betaalbare zonne-energie te voorzien. REC is een betrouwbare naam, die staat voor productkwaliteit en duurzaamheid.

certified solar professional

Erkend installateur

Wij zijn een van de weinige REC Trusted Installers in Nederland. Dit houdt in dat wij 25 jaar productgarantie mogen geven, in plaats van 20 jaar, en 25 jaar arbeidsgarantie (onder de 25kW). Andere partijen, die geen REC Trusted Installer zijn, mogen die arbeidsgarantie niet geven.

De arbeidsgarantie houdt in dat mocht er over 20 jaar iets met een paneel gebeuren, waardoor het vervangen dient te worden, dit altijd wordt gedaan. Ook als BINK niet meer werkzaam is in de branche. Je kan dan contact opnemen met REC en zij zorgen ervoor dat een gelijkwaardig bedrijf als BINK (een andere REC Trusted Installer) kosteloos het paneel vervangt. Doordat wij REC Trusted Installer zijn, hebben wij ook het voordeel direct in te kopen bij REC waardoor de lijnen naar de klant toe korter zijn.

Wil jij advies van een van onze ervaren adviseurs? Dat kan! Neem vrijblijvend contact op en wij informeren je graag over de verschillende modellen en beantwoorden al je vragen over REC zonnepanelen.

De voordelen van dit merk

REC gaat uit van de volgende kwaliteiten:

  • Betrouwbare en duurzame producten die jarenlang meegaan
  • Gemiddeld 20% meer vermogen in vergelijking tot de concurrentie
  • Minimaal stroomverlies van slechts 0,7% op jaarbasis
  • 25 jaar garantie op het vermogen van een zonnepaneel, als deze via ons wordt aangeschaft
  • Arbeidsgarantie via een REC Trusted Installer

REC zonnepanelen

REC zonnepanelen onderscheiden zich van andere panelen door innovatieve technieken. Dit heeft geleid tot polykristallen zonnepanelen met een hoog rendement en mooi design. REC maakt verschillende soorten zonnepanelen die zowel privé als voor bedrijven geplaatst kunnen worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn de REC Alpha, de N-Peak en de REC Twinpeak. Hieronder vind je meer informatie over deze modellen.

twinpeak

REC Twinpeak zonnepanelen

De Twinpeak modellen leveren goede prestaties op schaduwrijke posities. Ze geven nog steeds energie als een gedeelte van de panelen in de schaduw ligt. Dat komt door het gebruik van half-cut cellen op de zonnepanelen. Het model is zeer efficiënt in zijn werking doordat per paneel zo'n 25Wp extra wordt opgewekt. Het paneel produceert tot wel 380Wp. Ook heeft het Twinpeak model een upgrade gehad waardoor het energieverlies na verloop van het eerste levensjaar is gereduceerd van 3,0% tot 2,5%. Zo worden voor deze zonnepanelen de terugverdientijd en de kosten teruggebracht. Wij van BINK zorgen ervoor dat je waar krijgt voor je geld.

rec alpha

REC Alpha

De Alpha panelen zijn een van de krachtigste 60- en 72 cell zonnepanelen. Het 60-cel paneel heeft een vermogen van 380Wp en het 72-cel paneel 450Wp. REC Alpha levert 20% meer energie waardoor de keuze eenvoudiger wordt als je bij BINK op zoek bent naar zonnepanelen met een hoog rendement. De Alpha panelen beschikken ook over de Twinpeak technologie waardoor ze betere prestaties leveren op schaduwrijke plekken. De Alpha serie heeft bovendien een versterkt frame en wordt hierdoor gecertificeerd als zeer betrouwbaar en solide.

n peak

REC N-peak

Het nieuwste REC zonnepaneel is het N-peak model. Deze heeft het versterkte frame van de Alpha series en de celtechnologie van de Twinpeak. Daarnaast heeft dit zonnepaneel geen verlies in vermogen als het voor de eerste keer in aanraking komt met zonlicht. Dit in tegenstelling tot de meeste standaard panelen. De afname van het vermogen van een standaard zonnepaneel bij de eerste aanraking met zonlicht wordt veroorzaakt door het mixen van twee stoffen die zich in een zonnepaneel bevinden: borium en zuurstof. De afname kan het eerste jaar 2,5% bedragen. Het N-peak model heeft een scheidingsmethode ontwikkeld voor de betreffende stoffen waardoor het verlies in het eerste jaar slechts 2% bedraagt. Ook de jaren daarna heeft het N-peak model een lagere jaarlijkse afname van het vermogen, namelijk 0,5% in vergelijking met een standaard paneel dat een afname van 2% heeft. Dit kan wel per paneel verschillen. Zo blijft het vermogen van het REC N-peak model na 25 jaar op 86% en het vermogen van een standaard paneel 80%.

Full Black

Vind je het aanzicht van je huis belangrijk en wil liever iets minder opvallende panelen? Kies dan voor de rec zonnepanelen full black. Zowel de Twinpeak als de N-peak en Alpha hebben een volledig zwarte uitvoering. De full black panelen hebben een aantrekkelijk zwart ontwerp en beschikken over dezelfde kwaliteiten. Daardoor zijn dit type zonnepanelen ideaal voor woonhuizen en (bedrijfs)panden.

Klant aan het woord

foto van opdorp

"Zonnepanelen? Een goede investering!"

Familie Van Opdorp, sinds 2016 eigenaar PV-installatie - "In 2016 namen wij de beslissing om zonnepanelen te plaatsen, we vonden namelijk dat ons geld op de bank maar weinig opbracht en wilde daarom gaan investeren in duurzame energie. Natuurlijk is het ook prettig om te zien dat de energierekening naar beneden gaat. BINK was destijds al een bekend bedrijf in de omgeving en voor ons was de keuze snel gemaakt. Tot nu toe doen de zonnepanelen goed hun werk, we zitten namelijk al een aantal jaar constant boven de verwachte opbrengst!"

Meer over de ervaring van Familie Van Opdorp

Wat is de prijs?

Zonnepanelen heb je in verschillende prijsklassen omdat er veel verschillende soorten zijn. Factoren als vermogen, afmetingen, gewicht en belastbaarheid hebben invloed op de prijs van een zonnepaneel. Wanneer je een grote hoeveelheid zonnepanelen afneemt zal dit een positieve invloed hebben op de prijs. Wil je zeker weten wat de prijs gaat worden voor jouw project? Neem dan contact op met een van onze adviseurs om een offerte op maat te ontvangen.

25 jaar garantie

Service en garantie

REC hanteert een gebruikelijke productgarantie van 20 jaar. Als REC Trusted Installer kunnen wij hier nog een schepje bovenop doen en een productgarantie aanbieden van 25 jaar en een arbeidsgarantie van 25 jaar. Deze garantie geldt alleen als de panelen zijn geïnstalleerd door een gecertificeerd REC Trusted Installer, zoals BINK. De lange garantieperiode geeft aan dat het bedrijf enorm veel vertrouwen heeft in haar panelen.

Bovendien geeft REC een vermogensgarantie van 25 jaar. Doordat de panelen weinig opbrengstverlies hebben, blijft de opbrengst van een REC paneel in de loop van de jaren kwantitatief hoog. Ze blijven procentueel meer energie opwekken dan andere zonnepanelen. Ben je benieuwd naar alle garanties? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Daarnaast hanteren wij zelf een systeemgarantie van 5 jaar

Het rendement

REC zonnepanelen zitten in de top 10 van de wereld als het gaat om prestaties en vermogen. In sommige segmenten bieden zij zelfs het beste zonnepaneel dat op dit moment geproduceerd wordt. Elk merk zonnepanelen verliest gemiddeld zo’n 2% vermogen op jaarbasis. REC zonnepanelen verliezen 0,5% op jaarbasis, wat aanzienlijk minder is. Over een lange periode scheelt dat erg veel en verhoogt het jouw rendement op de investering. Doordat het bedrijf één van de grootste is binnen de markt en zelf de zonnepanelen produceert, kan het zich onderscheiden door lagere prijzen aan te bieden. Daarnaast kan het aanvullende service leveren zoals een lange garantieperiode.

Kies voor de expertise van BINK

BINK is een familiebedrijf dat zich richt op duurzame relaties en betrouwbare dienstverlening. BINK is onderdeel van BINK Groep. BINK Groep investeert al sinds 1979 in het optimaliseren van hun eigen bedrijfsprocessen en het waarborgen van kwaliteit. Hierdoor kunnen wij als organisatie de beste producten voor de beste prijzen aanbieden. Weet je niet zeker welke zonnepanelen bij jouw woning of pand passen? Neem dan gerust direct contact op met één van onze adviseurs door te bellen naar 076 599 1700 of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaand formulier. Onze adviseurs komen dan zo snel mogelijk bij je terug.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
bink solar