bink   solar   09

SDE++ subsidie

De subsidie voor grootverbruikers

De Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) geeft subsidie aan bedrijven en non-profitorganisaties die grootschalig hernieuwbare energie opwekken of de CO2-uitstoot verminderen. Deze subsidie wordt onder andere gegeven aan zonnepaneleninstallaties.

De SDE++ is een exploitatiesubsidie. Dat betekent dat je subsidie ontvangt gedurende de periode dat je de installatie in gebruik hebt (de exploitatieperiode). De hoogte van deze subsidie hangt voor zonnepanelen af van de marktprijs en de werkelijke hoeveelheid hernieuwbare energie die je opwekt. Je ontvangt deze subsidie over een periode van 15 jaar.

Informeer mij over de mogelijkheden

De voorwaarden

Met SDE is het mogelijk om gedurende 15 jaar subsidie te ontvangen per geproduceerd kWh. De regeling is bedoeld voor grootverbruikers, oftewel een netaansluiting die groter is dan 3x80 ampère en installaties met een vermogen van meer dan 15 kWp. Dit zijn minimaal 50 zonnepanelen. De subsidie wordt gefaseerd opengesteld. Daarnaast is er een subsidieplafond. Met andere woorden: op-is-op en wie het eerst komt wie het eerst maalt!

De voordelen

Een groot voordeel van de SDE subsidie voor bedrijfsvastgoedeigenaren is de looptijd. Je kan namelijk gedurende 15 jaar subsidie ontvangen voor jouw zonnepanelen! Daarnaast is deze regeling zoals gemeld allen van toepassing voor grootverbruikers.

Vul hieronder je gegevens in

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK