bink   solar   09

Subsidie Zonnepanelen

Al een lange tijd geleden is BINK gegroeid tot dé specialist in zonnepanelen voor Zuid-Nederland. Wij adviseren en leveren zonnepanelen bij zowel instellingen, bedrijven als particulieren. Wist je dat de terugverdientijd van een zonnepaneleninstallatie kan afnemen door gebruik te maken van subsidie op de zonnepanelen? Dit maakt de investering nog aantrekkelijker voor grootverbruikers. Door onze jarenlange ervaring in deze branche kunnen wij je correct informeren over de mogelijkheden tot het krijgen van subsidie voor de zonnepanelen.

Vraag een brochure aan

Verschillende soorten subsidies

Voor de aanschaf van zonnepanelen heeft de overheid meerdere subsidiesoorten in het leven geroepen ter stimulering van de opwekking van duurzame energie. Bekijk op deze pagina een kort overzicht van de verschillende subsidies. 

Wil je meer weten over de voordelen en voorwaarden van de subsidies voor het zakelijk gebruik van zonnepanelen? Download dan onze brochure via bovenstaand formulier! Hierin staat een duidelijk overzicht en geven wij tips voor de aanschaf van zonnepanelen. 

sde subsidie

De SDE: Stimulering Duurzame Energie

De subsidieregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+) stimuleert de productie van duurzame energie. De investering in zonnepanelen is voor grootverbruikers erg aantrekkelijk.

Met SDE+ is het mogelijk om gedurende 15 jaar subsidie te ontvangen per geproduceerd kWh. De regeling is bedoeld voor grootverbruikers, oftewel een netaansluiting die groter is dan 3x80 ampère en installaties met een vermogen van meer dan 15 kWp. Dit zijn minimaal 50 zonnepanelen. De subsidie is gefaseerd opengesteld in zowel maart als september. Er zijn 3 fasen in beide maanden. Hoe later je in de betreffende maand aanvraagt, hoe meer je krijgt, maar hoe kleiner de kans dat er nog subsidie beschikbaar is. 

eia kia

EIA/KIA Subsidie

Sinds dit jaar is de ondergrens van de EIA-regeling verlaagd naar 15 kilowattpiek, in 2019 lag deze ondergrens nog op 25 kilowattpiek. Dit betekent dat de kleinere systemen ook in aanmerking komen voor deze regeling. De overheid ondersteunt bedrijven met deze fiscale regeling bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Men kan door middel van de EIA-regeling 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaal je als bedrijf minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Deze regeling is verlengd tot 2024.

over bink solar

De ISDE: Investeringssubsidie duurzame energie

Met de ISDE kun je zonnepanelen (PV-installaties) subsidiëren die zijn aangesloten op een kleinverbruikersaansluiting en een opwekvermogen hebben tussen de 15 kWp en 100 kWp. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal kWp (gezamenlijk) opwekvermogen.

Deze subsidie geldt voor meerdere apparaten. Zo kun je subsidie aanvragen voor een warmtepomp en een zonneboiler, maar ook voor zonnepanelen! De subsidie is voor bedrijven tot en met 31 december 2023 beschikbaar.

Vergelijkbare PV-installaties kunnen ook gesubsidieerd worden binnen de Energieinvesteringsaftrek (EIA). Maar je mag de ISDE en de EIA niet stapelen! Daarom helpen wij je uitzoeken welke subsidieregeling het best bij jouw investering of project past. 

Naast de subsidie op zonnepanelen ook veel service

Als specialist op het gebied van zonnepanelen helpen wij je gedurende het volledige traject met de zonnepanelen. Dit houd dus niet op na de aankoop en installatie. Zo worden de zonnepanelen continu gemonitord en zal er wanneer het nodig is onderhoud uitgevoerd worden. Dit kan in de vorm van kleine controles, extra verzekeringen of service contracten.

brochure subsidies zakelijk bink solar 2021

Download onze brochure

Wil je meer weten over de verschillende subsidies? Wij hebben de voordelen en voorwaarden voor je op een rijtje gezet in een overzichtelijke brochure. Zo kun je makkelijker een keuze maken voor de regeling die voor jouw bedrijf geschikt is! Download de brochure over subsidies voor zakelijke zonnepanelen gratis in het formulier bovenaan deze pagina. 

Klant aan het woord

multimate

"Multimate Zundert verduurzaamt met zonnepanelen"

Piet Oomen, sinds 2018 eigenaar PV-installatie - "Van mezelf ben ik groen ingesteld. Hierdoor kwam het idee om zonnepanelen te laten leggen. Daarnaast willen wij op termijn geld gaan besparen. Wij zijn bij BINK uitgekomen, omdat het bedrijf uit de regio is. Het proces is goed verlopen. Dit geldt ook voor de communicatie met zowel de monteurs als de verkoper. Ook ben ik tevreden over de opbrengst. Door mijn positieve ervaring met BINK zijn ze zeker aan te raden!"

Meer over de ervaring van Piet Oomen

Subsidie op zonnepanelen met onze producten

De producten die wij gebruiken hebben een lange levensduur en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Een zonnepaneleninstallatie bestaat bij ons uit de volgende onderdelen:

  • Zonnepanelen
  • Omvormer
  • Bevestigingsmaterialen
  • Solarbekabeling
  • Elektrische materialen voor het aansluiten van de installatie


We werken, als het gaat om zonnepanelen, met verschillende gerenommeerde A-merken en hierdoor kunnen we voor iedere situatie een passende oplossing vinden.

Vraag een brochure aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
bink groep 03