bink   solar   09

Subsidie Zonnepanelen

Al een lange tijd geleden is BINK gegroeid tot dé specialist in zonnepanelen voor Zuid-Nederland. Wij adviseren en leveren zonnepanelen bij zowel instellingen, bedrijven als particulieren. Wist je dat de terugverdientijd van een zonnepaneleninstallatie kan afnemen door gebruik te maken van subsidie op de zonnepanelen? Dit maakt de investering nog aantrekkelijker voor grootverbruikers. Door onze jarenlange ervaring in deze branche kunnen wij je correct informeren over de mogelijkheden tot het krijgen van subsidie voor de zonnepanelen.

Vraag een brochure aan

Verschillende soorten subsidies

Voor de aanschaf van zonnepanelen heeft de overheid meerdere subsidiesoorten in het leven geroepen ter stimulering van de opwekking van duurzame energie. Bekijk op deze pagina een kort overzicht van de verschillende subsidies. Op zoek naar diepgaandere informatie, download onze brochure! 

sde subsidie

De SDE: Stimulering Duurzame Energie

De subsidieregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+) stimuleert de productie van duurzame energie. De investering in zonnepanelen is voor grootverbruikers erg aantrekkelijk.

Met SDE+ is het mogelijk om gedurende 15 jaar subsidie te ontvangen per geproduceerd kWh. De regeling is bedoeld voor grootverbruikers, oftewel een netaansluiting die groter is dan 3x80 ampère en installaties met een vermogen van meer dan 15 kWp. Dit zijn minimaal 50 zonnepanelen. 

eia kia

EIA/KIA Subsidie

Sinds 2020 is de ondergrens van de EIA-regeling verlaagd naar 15 kilowattpiek. Dit betekent dat de kleinere systemen ook in aanmerking komen voor deze regeling. De overheid ondersteunt bedrijven met deze fiscale regeling bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Men kan door middel van de EIA-regeling 45,5%* van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaal je als bedrijf minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. 

*Vanaf 1 januari 2024 wordt het percentage van de energie-investeringsaftrek verlaagd van 45,5% naar 40%. Om optimaal gebruik te maken van de regeling doe je dus het beste de investering nog in 2023. Informeer naar de mogelijkheden bij BINK. 

brochuresolar

Download onze brochure

Wil je meer weten over de verschillende subsidies? Wij hebben de voordelen en voorwaarden voor je op een rijtje gezet in een overzichtelijke brochure. Zo kun je makkelijker een keuze maken voor de regeling die voor jouw bedrijf geschikt is! Download de brochure over subsidies voor zakelijke zonnepanelen gratis in het formulier bovenaan deze pagina. 

Klant aan het woord

multimate

"Multimate Zundert verduurzaamt met zonnepanelen"

Piet Oomen - "Van mezelf ben ik groen ingesteld. Hierdoor kwam het idee om zonnepanelen te laten leggen. Daarnaast willen wij op termijn geld gaan besparen. Wij zijn bij BINK uitgekomen, omdat het bedrijf uit de regio is. Het proces is goed verlopen. Dit geldt ook voor de communicatie met zowel de monteurs als de verkoper. Ook ben ik tevreden over de opbrengst. Door mijn positieve ervaring met BINK zijn ze zeker aan te raden!"

Meer over de ervaring van Piet Oomen

Vraag een brochure aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK