Opname KIN Installatietechniek

17-11-21

Vanaf 1 januari 2022 is KIN Installatietechniek overgenomen door BINK. Door de krachten te bundelen ontstaat een sterke organisatie die het complete dienstenpakket voor de bouw en het beheer van gebouwgebonden installaties aanbiedt.

KIN Installatietechniek is al meer dan 100 jaar een begrip in Brabant. Onder leiding van algemeen directeur Cock Bouman en operationeel directeur Jan Allewijn is de onderneming de afgelopen jaren uitgegroeid tot een professioneel en financieel sterk installatiebedrijf met meer dan 65 vaste medewerkers. De aansluiting bij een groter geheel zal KIN Installatietechniek nog verder helpen. Deze stap brengt zekerheid voor het personeel en de relaties.

BINK, gevestigd in Sprundel, is een familiebedrijf dat sinds 1979 is uitgegroeid van een eenmanszaak naar een betrouwbare technisch dienstverlener met vier disciplines: elektrotechniek, beveiligingstechniek, duurzame energie en installatietechniek.

Ralph Bink, DGA BINK: “Onze strategie voor de komende jaren omvat een grote ambitie. Door toenemende klantverwachtingen en de vraag naar kennis en slagkracht is het nodig dat we groeien en nog professioneler worden. Integratie van gespecialiseerde bedrijven is daarbij een logische stap.”

Jan Allewijn, operationeel directeur KIN Installatietechniek: “De combinatie is voor onze relaties en medewerkers niet onbekend. We groeiden de afgelopen jaren sterk naar elkaar toe. We trekken al geruime tijd samen op in de markt en werken samen aan mooie projecten. De contacten die daarbij zijn ontstaan voelen goed.”

BINK wordt eigenaar van de nieuwe combinatie en neemt 100% van de aandelen van KIN Installatietechniek B.V. over. De vestiging van KIN Installatietechniek in het centrum van Rijen was al voorbestemd voor herontwikkeling. Er werd, door de huidige directie, al langer gezocht naar een geschikte nieuwe locatie. In overleg is gekozen voor de aankoop van het pand aan de Horst 38 in Kaatsheuvel. Een centrale locatie in het werkgebied van KIN Installatietechniek en strategisch gelegen in relatie tot het werkgebied van BINK. In de loop van 2022 verhuist KIN Installatietechniek naar Kaatsheuvel.

Deze nieuwe vestiging vormt een uitvalsbasis voor het werkgebied rondom Tilburg, Waalwijk en Den Bosch. Verder omvat de nieuwe combinatie vestigingen in Sprundel en in Alphen aan den Rijn.

Na de samenvoeging ontstaat er een organisatie met circa 220 medewerkers. En verwacht de organisatie een jaaromzet te genereren van ruim 40 miljoen euro.

“Door onze krachten te bundelen kunnen we, geheel in lijn met onze visie, opdrachtgevers in Zuid-Nederland de diensten van een totaalinstallateur bieden. We worden als werkgever nog aantrekkelijker door het bieden van meer doorgroei- en opleidingsmogelijkheden,” aldus algemeen directeur Ralph Bink. “We hebben gezocht naar een installatiebedrijf dat financieel gezond, professioneel, maar ook een overeenkomende familiecultuur heeft. We zijn ervan overtuigd dat we dit in KIN Installatietechniek hebben gevonden.”

Contact

Wanneer je vragen hebt kan je contact opnemen met je contactpersoon of met onze afdeling communicatie via communicatie@binktechniek.nl.

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK