EIA-REGELING

DE AANSCHAF VAN ZONNEPANELEN IS NOG AANTREKKELIJKER DOOR DE VERLAAGDE ONDERGRENS VAN DE EIA-REGELING

Sinds dit jaar is de ondergrens van de EIA-regeling verlaagd naar 15 kilowattpiek, in 2019 lag deze ondergrens nog op 25 kilowattpiek. Dit betekend dat de kleinere systemen ook in aanmerking komen voor deze regeling. De overheid ondersteunt bedrijven met deze fiscale regeling bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Men kan door middel van de EIA-regeling 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaal je als bedrijf minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Deze regeling is verlengd tot 2024.

Vraag een offerte aan

In het jaar van aanschaf van de zonnepanelen mogen ondernemers een extra bedrag van de winst in aftrek brengen. Dhr. Hagen van De Centrale BTW Teruggave zegt hierover het volgende; ‘’De extra aftrek bedraagt voor elke kilowattpiek 45% van € 750,-. De EIA gaat bijna altijd hand in hand met de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek), die maximaal 28% van de investering bedraagt. Samen bedraagt dit dus een extra aftrek van maximaal 73%!’’

Door de extra aftrekpost in het jaar van aanschaf betaalt de ondernemer minder belasting. Volgens Hagen is de omvang hiervan afhankelijk van het belastingtarief dat de ondernemer betaalt. De EIA-regeling is voor ondernemers zonder een B.V. het meest aantrekkelijk omdat het tarief kan oplopen tot 49,5%, bij een B.V. ligt het tarief tussen 16,5 tot 25%. Omgerekend ligt de totale belastingvermindering tussen de 10 tot maximaal 30% van het aankoopbedrag. Naast het minimale PV-vermogen van 15 kWp moeten de gebouwen wel over een maximale netaansluiting van 3x80 ampère beschikken.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK