hoog risico beveiliging

Hoog risico beveiliging

Hoog risico beveiliging, ook wel bekend onder de Engelse term high-risk protection, verwijst naar een gespecialiseerd vakgebied binnen beveiliging dat zich richt op het beschermen van eigendommen en informatie die blootgesteld zijn aan aanzienlijke en directe bedreigingen. In situaties waarin de dreiging van geweld, criminaliteit of sabotage reëel aanwezig zijn of waar de gevolgschade een immense impact heeft, kunnen onze high-risk beveiligingsexperts jou adviseren bij het nemen van de juiste preventieve maatregelen en systemen ontwerpen die de gevolgen voor jouw organisatie minimaliseren.  

Vraag een offerte aan

Wanneer spreken we over hoog risico?

Het label hoog risico wordt toegepast als er sprake is van verhoogde dreiging. Er zijn een aantal factoren die van belang zijn om te bepalen of er sprake is van hoog risico. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar:

  • Strategische waarde: Sectoren zoals energievoorziening, waterzuivering, telecommunicatie en transport zijn van cruciaal belang voor de samenleving en hebben daardoor verhoogde dreiging op aanslagen. Een verstoring in deze sectoren kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de openbare veiligheid en het welzijn.
  • Gevoelige informatie: ligt er ergens gevoelige informatie opgeslagen, dan valt dit ook onder een hoog risico locatie. Hierbij kan je denken aan overheidsarchieven en datacenters. Deze informatie kan veel schade veroorzaken als het in verkeerde handen terechtkomt.
  • Financiële waarde eigendommen: Bedrijven met een hoge financiële waarde aan eigendommen, zoals juweliers en musea met kunst, lopen eveneens een hoog risico.
  • Eerdere incidenten: als ergens al eerder aanvallen of inbraken zijn geweest kan de locatie onder een hoog risico vallen. Of dit het geval is, bepaalt uiteindelijk de verzekeraar of de VKRI.
20211122 binkgroep dhgmaasvlakte spotcompanion 0296

Hoog risico panden

  • Overheidsgebouwen zoals gemeentehuizen en gevangenissen
  • Financiële instellingen
  • Commerciële bedrijven zoals juweliers
  • Musea
  • Winkels en distributiecentra met een hoge waarde aan attractieve goederen
  • Woonhuizen van vermogende personen

Op maat gemaakt beveiligingsplan

BINK is expert in hoog risico beveiliging en kan ervoor zorgen dat jouw locatie perfect beveiligd is. Allereerst wordt er een risicoanalyse gemaakt van het object. Wij zorgen ervoor dat alle kwetsbare plekken in kaart worden gebracht. Natuurlijk wordt er ook aandachtig geluisterd naar jouw wensen en wordt er gekeken naar de gestelde eisen vanuit andere partijen, zoals de verzekering. Op basis hiervan maken we een plan op maat.

Een greep uit onze systemen

We hebben een breed scala aan systemen die jou kunnen helpen bij de high risk beveiliging.

Inbraakbeveiliging | Camerabeveiliging | ToegangscontroleTerreinbeveiliging

preventie

Inbraakbeveiliging

Een inbraakdetectie systeem gaat af wanneer het een verdachte activiteit detecteert die wijst op een mogelijke inbraakpoging of ongeautoriseerde toegang tot een beveiligde locatie.  Het systeem kan een geluidsalarm activeren en beveiligingspersoneel of autoriteiten waarschuwen. Verschillende soorten detectoren kunnen hiervoor worden gebruikt, waaronder: deur-/raamdetectie, bewegingsdetectie, glasbreukdetectie, trillingsdetectie, infrarooddetectie en drukmat detectie.

objecten bewaken

Camerabeveiliging

Bij camerabeveiliging kun jij via de camera zien wie zich waar bevindt op jouw terrein. Je kan de beelden live bekijken, maar je kan de beelden ook terugkijken. Camerabeveiliging heeft als voordeel dat het ongewenste gasten afschrikt. Bovendien is het mogelijk om via de camerabeveiliging een signaal te geven aan het alarmsysteem wanneer de camera iemand of iets signaleert.

high risk protection

Toegangscontrole

Een toegangscontrole is veelzijdig. Je kan hiermee de toegang regelen rondom jouw bedrijf. Je kan op deze manier ook eenvoudig zorgen dat ongewenste gasten geen toegang krijgen. Daarnaast kan je met een toegangscontrole bezoekers registreren en bijhouden welke medewerkers waar en wanneer aanwezig zijn. Je kan toegang verkrijgen door middel van bijvoorbeeld een kaart, tag, code of biometrie (gezichtsherkenning, vingerprint- of handpalmdetectie). Een combinatie is ook mogelijk bij een hoger risico niveau.

detectie

Terreinbeveiliging

Ieder terrein heeft een andere indeling, daarom moet er goed gekeken worden naar wat de juiste techniek is om jouw terrein zo optimaal mogelijk te beveiligen. BINK heeft meerdere systemen, zoals gronddetectie, radar detectie, hekwerkdetectie, schrikdraad en thermische camera’s met Video analytics.

Klant aan het woord

logorabengroup

"Met BINK schakelen we snel en persoonlijk, de lijntjes zijn kort"

Voor het logistieke bedrijf Bas Group BV (onderdeel van Raben Group) heeft BINK vier jaar geleden het technische aspect van het nieuwbouwproject neergezet. Dat doen wij nu ook voor uitbreiding. Van zonnepanelen, tot beveiliging en elektrotechniek; wij verzorgen het gehele pakket. Lorenzo Bas, CEO Bas Group BV: "BINK ontzorgt ons volledig."

Meer over de ervaring van Lorenzo Bas

Doormelding naar de meldkamer

Een belangrijkse stap in het versterken van de beveiliging is de koppeling van de diverse systemen waardoor er geen zwakke schakel meer is en er snel geschakeld kan worden. Het integreren van een doormeldsysteem naar een meldkamer is een essentieel onderdeel van deze versterking, zeker voor bedrijven en gebouwen met een hoog risico. Een doormeldsysteem zorgt ervoor dat wanneer een beveiligingsincident wordt gedetecteerd, zoals inbraak, brand of andere noodsituaties, de relevante informatie direct wordt doorgestuurd naar een meldkamer waar gespecialiseerde professionals snel en adequaat kunnen reageren.

keurmerk

BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf

BINK is een BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Hiermee voldoen wij aan de hoge normen voor inbraakbeveiliging. Door onze mooie collectie aan beveiligingsinstallaties kunnen wij optimale bescherming bieden voor hoog risico locaties. Het BORG certificaat geeft aan dat wij kwaliteit belangrijk vinden.

Beheer en onderhoud

Bij hoog risico beveiliging is het extra belangrijk dat de locatie continu beveiligd blijft. Dit vraagt om beheer en onderhoud. Het team van BINK zorgt ervoor dat updates netjes op tijd worden gedaan, inspecties plaatsvinden en reparaties worden uitgevoerd. Door goed onderhoud en beheer blijft het systeem probleemloos werken en bovendien zorgt het ook voor een langere levensduur van je installaties.

High risk beveiliging voor jouw pand

Ben jij in het bezit van een object waar een hoog risico aan vast zit of ben je zelf een een high profile persoon, waar extra beveiligingsmaatregelen voor getroffen moeten worden? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze experts. Op basis van jouw wensen en een inspectie van het object maken wij een plan op maat. Samen zorgen we ervoor dat jouw high risk locatie volledig beveiligd is.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK