duurzame installaties

Duurzame installaties en technieken

Duurzame installaties en technieken zijn tegenwoordig erg in trek om gebouwen duurzamer te maken. Dat komt omdat je met duurzame installaties flink wat geld kan besparen en je draagt bij aan een schoner milieu. Duurzame installaties en duurzame energie zijn de specialiteit van BINK. Wil je hier meer over weten? Onze adviseurs geven je graag advies op maat. Moeder natuur en je portemonnee zullen je dankbaar zijn!

Vraag een offerte aan

Onze duurzame installaties

Duurzaamheid wordt voor steeds meer bedrijven belangrijk. Niet alleen om bepaalde bedrijfsdoelstellingen te behalen, maar ook vanuit de intrinsieke waarde. Duurzame installaties kunnen hier een steentje aan bijdragen. Onze experts zijn gespecialiseerd in het aanleggen van verschillende duurzame installaties.

groene energie

Zonnepanelen en -collectoren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op, bespaar je op je energierekening en lever je zichtbaar een bijdrage aan een beter milieu! BINK is gespecialiseerd in het realiseren van turnkey zonnepanelen installaties voor bedrijven, particulieren en instellingen. Sinds 2009 plaatst BINK PV-installaties op daken van kantoorgebouwen, huizen en fabriekshallen. Als je daarbij ook een batterij voor zonnepanelen aanlegt zorg je ervoor dat je je opgewekte energie kan gebruiken op een moment dat de zon niet schijnt. De batterij laadt op als de zon schijnt en slaat de zonne energie op, zodat je deze later kan gebruiken. Wordt er veel warm water gebruikt in jouw bedrijf dan kan het interessant zijn om na te denken over zonnecollectoren.

afbeelding2

Elektrische laadpalen

Het rijden met een hybride of volledige elektrische auto wordt steeds normaler. Met behulp van een laadpaal laad je jouw auto veel sneller op dan met een gewoon stopcontact. BINK biedt volledige ontzorging voor elektrisch laden: van planning en voorbereidende elektrische werkzaamheden tot plaatsing, onderhoud en service van laadpalen. Voor iedere situatie hebben wij een oplossing. Of je nu een laadpaal wil voor op je eigen oprit, voor op de parkeerplaats van jouw bedrijf of snellaadpalen voor een hotel, bij BINK ben je aan het juiste adres!

bink

Domotica systemen

Een duurzame domotica installatie laat verschillende apparaten en installaties in het gebouw met elkaar communiceren. Op deze manier werken ze niet meer afzonderlijk van elkaar, maar kunnen ze centraal en overzichtelijk beheerd worden. Hierdoor kan je op een slimme manier omgaan met energie. Alle gekoppelde installaties kun je eenvoudig bedienen via een app op je telefoon, laptop of tablet. Je kan een dag en nachtprogramma instellen, waardoor bijvoorbeeld verlichting, zonwering, beeldschermen, alarmsystemen en speakers doen wat jij wil op een bepaald moment van de dag. Zo wordt er geen energie verspild. Klinkt dit goed? BINK geeft je graag een advies op maat.

lampen

Led verlichting

Je lampen vervangen voor LED lampen zorgt al snel voor een stroombesparing van 90% op je verlichting. LED verlichting verovert in rap tempo Nederland. Dat is te danken aan de energiezuinigheid, het ontbreken van milieuschadelijke stoffen en een lange levensduur. Wanneer je een LED lamp gemiddeld zes uur per dag aan hebt, zou de lamp na ongeveer 15 jaar vervangen moeten worden. Terwijl dit met hetzelfde verbruik bij een gloeilamp al na een half jaar is. Wil je besparen op je energierekening maar ook de warme kleur van een gloeilamp ervaren? Dat kan. Wij helpen je graag bij de keuze voor energiezuinige en sfeervolle verlichting.

afbeelding1

Warmtepompen

Een gebouw verwarmen zonder aardgas, maar door middel van de buitenlucht, bodem of grondwater? Dat kan met een duurzame installatie als een warmtepomp. Met deze elektrische verwarming belast je het milieu een stuk minder. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of grondwater en daar maakt hij een bruikbare temperatuur van. Dat doet een warmtepomp op een efficiënte manier. Ondanks dat een warmtepomp stroom verbruikt is dit een veel duurzamere optie dan een CV ketel. Je stroomverbruik zal toenemen, maar de besparing op gas is hoger. BINK geeft je graag advies over een geschikte waterpomp.

dak

Wtw installaties

Wtw installatie staat voor warmte terugwin installatie. Een duurzame installatietechniek die vervuilde lucht afvoert uit een ruimte of gebouw en vervangt voor schone lucht. Een wtw installatie haalt de lucht van buitenaf en brengt dit naar binnen, maar de lucht wordt eerst gefilterd en aangepast naar de gewenste binnentemperatuur. De installatie zorgt ervoor dat overal in het gebouw voldoende gezonde lucht aanwezig is. Door de warmtewisselaar hoeft de verwarming minder aan in de winter en hoeft de airco minder hard zijn best te doen in de zomer. Dit maakt een warmte terugwin installatie klimaatvriendelijk en duurzaam. BINK legt graag een wtw installatie voor je aan.

Klant aan het woord

bink   henri de bruijn   qnp   04

"Vooruitstrevende en energiezuinige techniek"

QNP, dé ICT-partner in West-Brabant, opende begin dit jaar een gloednieuw vooruitstrevend bedrijfspand in Breda. Eén van de belangrijkste doelstellingen van de QNP-nieuwbouw was een zo energiezuinig mogelijk pand te realiseren. Aan ons de eer om de elektrotechniek, beveiliging en zonne-energie te verzorgen. Henry de Bruijn, Algemeen directeur QNP: “BINK kent eenzelfde DNA als wij: kwalitatief, klantgericht en persoonlijk.”

Meer over de ervaring van Henry de Bruijn

Energieneutraal bouwen

Door energieneutraal bouwen zorg je ervoor dat een gebouw of nieuwbouwwijk geen of hele lage energiekosten heeft. Een energieneutraal gebouw tocht niet en heeft altijd verse lucht zonder dat hiervoor een raam open hoeft. Energieneutraal bouwen is goed voor de portemonnee en zorgt voor een schoner milieu. BINK is een expert op het gebied van energieneutraal bouwen volgens de BENG eisen. Wij zorgen niet enkel voor één installatie, maar fungeren als partner voor duurzame (ver)bouwprojecten.

utiliteitsbouw

Duurzame technieken voor bedrijfspanden, utiliteitsbouw en woningbouw

Bij BINK kun je terecht voor al je duurzame installaties. We vinden het belangrijk dat onze klanten kunnen besparen, verduurzamen en worden ontzorgd. BINK biedt duurzame installaties aan voor onder andere bedrijfspanden, utiliteitsbouw, onderwijsgebouwen en complete woonwijkprojecten.

Energielabel C voor kantoren

Vanaf 2023 is het wettelijk verplicht dat kantoorpanden die groter zijn dan 100m2 minimaal energielabel C hebben. Heb je een kantoorpand dat groter is dan 100m2 dan is het verstandig om te onderzoeken of je hieraan voldoet. Door het aanleggen van duurzame installaties verlaag je je energiebehoefte en kun je jouw energielabel verbeteren. Onze experts geven graag advies hoe je dit kan bereiken.

Subsidiemogelijkheden

Duurzaamheid is iets wat de overheid sterk stimuleert. Daarom zijn er ook fiscale voordelen en subsidieregelingen mogelijk voor het aanschaffen van duurzame installaties:

  • ISDE subsidieregeling

de Investerings Subsidie Duurzame Energie geldt voor duurzame investeringen. Denk hierbij aan een duurzame installatie zoals warmtepomp en zonnepanelen.

  • EIA regeling

De overheid ondersteunt bedrijven met de EIA regeling. Deze is bestemd voor energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Door deze regeling kan een ondernemer 45% van de investeringskosten van duurzame installaties aftrekken van de fiscale winst.

  • MIA en Vamil

 Door deze regeling kun je profiteren van investeringsaftrek, bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Lees meer over de MIA en Vamil regeling.

Vraag een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
duurzame technieken