VRKI 2.0 als norm voor je beveiliging
Een bedrijfsinbraak of een inbraak in je woning is wel het laatste waar je op zit te wachten. Helaas behoren inbraken tot de orde van de dag en zie je zulke berichten regelmatig voorbij komen in de krant. Door het inbraakrisico van je woning of bedrijfspand te laten vaststellen met behulp van de vernieuwde VRKI 2.0, heb je duidelijk inzichtelijk welke preventieve beveiligingsmaatregelen je kan nemen. Aan de hand van de vastgestelde risicoklasse op de VRKI-kaart zullen wij jou een passend beveiligingsadvies geven. Wil je meer weten hoe je de VRKI 2.0 kunt gebruiken om je bedrijfspand of woning minder inbraakgevoelig te maken? Bespreek dit met één van onze adviseurs door te bellen naar 076-599 17 00 of het contactformulier in te vullen.
Wat is VRKI 2.0?
- Instrument om inbraakrisico te bepalen.
- Op basis van de VRKI kunnen passende beveiligingsmaatregelen worden aanbevolen.
VRKI staat voor Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) en wordt gebruikt als instrument om het inbraakrisico van een woning of bedrijfspand te bepalen. Op basis daarvan wordt er gekeken in welke risicoklasse het pand valt, zoals te zien is op de VRKI kaart. Bij iedere risicoklasse horen specifieke beveiligingsmaatregelen die kunnen worden ingevoerd om het inbraakrisico te verlagen. Als gecertificeerd beveiligingsbedrijf helpen we je graag, door met de VRKI te inventariseren welke gevoelige punten er op jouw werkplek zijn op het gebied van veiligheid. Professioneel advies over beveiliging en VRKI gaan dus hand in hand.
Een nieuwe naam voor de VRKI kaart
De VRKI kaart waarin alle risicoklassen en beveiligingsmaatregelen terug te vinden zijn, wordt sinds kort samenvatting VRKI 2.0 genoemd. Om de risicoklasse te bepalen voor een woning onderzoeken wij de inbraakgevoeligheid door de waarde van je inboedel te bepalen. Deze verschillende onderdelen tellen wij bij elkaar op en daar koppelen wij een risicoklasse aan. Bij een bedrijfspand kijken wij voor het bepalen van de risicoklasse naar de waarde van de goederen en inventaris. Daarnaast wordt de context meegenomen. Zo kijken we of de goederen in het magazijn of in de showroom staan. De inhoud van de VRKI 2.0 is dus in grote lijnen gelijk aan de VRKI kaart. Geregeld is er nog wel een update van de attractiviteitenlijst, te vinden op de website van het CCV.
Is het verplicht?
Het gebruik van VRKI 2.0 is niet verplicht vanuit de overheid maar de VRKI richtlijnen zorgen er wel voor dat je gegrond advies krijgt over hoe je jouw woning of bedrijf kunt beveiligen. Wel kan het een eis zijn van je verzekeraar. Voor hen is het een handige basis voor het afsluiten van een verzekering. Je kunt dan namelijk een bepaald object tegen bepaalde voorwaarden in dekking nemen op basis van de uitkomsten van de VRKI 2.0. Zo stimuleert Het Verbond van Verzekeraars de toepassing van de VRKI. Omdat wij BORG gecertificeerd zijn, passen wij altijd de nieuwste versie van de VRKI 2.0 toe, die aansluit op de laatste ontwikkelingen. Dit is in de kwaliteitseis van het BORG certificaat opgenomen. Voor ons is het dus wel verplicht om hiermee te werken.
Klant aan het woord
"BINK staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en stabiliteit"
BINK staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en stabiliteit. En dat is waar Mixtus ook voor staat en gaat, aldus Mo vd Meer, Mixtus. BINK heeft de inbraakbeveiliging in ons kantoorpand in Zundert naar volle tevredenheid geïnstalleerd.
Meer over de ervaring van Mo vd MeerVoor particulieren
Heb je elektrische apparatuur, sieraden of een hoog bedrag aan contant geld in huis? Of andere waardevolle bezittingen? Dan ligt er een risico op inbraak op de loer en dat kan grote (financiële) gevolgen hebben. Door de waarde van je inboedel te laten vaststellen met de VRKI wordt op de samenvatting VRKI 2.0 (VRKI kaart) zichtbaar welke beveiligingsmaatregelingen van toepassing zijn. Hierbij geldt het principe: hoe hoger de waarde van de inboedel, hoe zwaarder de beveiligingsmaatregelingen zijn die hier tegenover staan. Laat ons je helpen met een veilig thuis en geef inbrekers geen kans.
Voor bedrijven
Als bedrijf wil je inbraak en winkeldiefstal natuurlijk voorkomen, zodat waardevolle goederen en bedrijfsgegevens veilig zijn. VRKI is voor bedrijven dus zeker relevant. Op basis van de VRKI-risicoklassen stellen wij verschillende maatregelen op om inbraak te voorkomen. We bepalen welk deel van het pand het meest risicovol is en welke maatregelen dus prioriteit hebben. Het is mogelijk dat andere delen van het gebouw een andere risicoklasse hebben op de VRKI-kaart, waardoor er andere beveiligingsmaatregelen van toepassingen zijn. Wil je jouw bezittingen beschermen tegen diefstal en inbraak? Wij geven jou de zekerheid dat dit goed geregeld is!
Borg gecertificeerd beveiligingsbedrijf
BINK is een Borg gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Bij het CCV zijn al onze keurmerken in te zien, waaronder het keurmerk ‘BORG Technisch Beveiligingsbedrijf’. Dit betekent dat wij beveiligingsadvies uitbrengen wat conform de VRKI richtlijnen is. Daarnaast nemen wij je persoonlijke situatie en wensen mee in ons advies dat is gebaseerd op de VRKI-kaart. Na de installatie ontvang je een BORG certificaat/opleverbewijs om aan te tonen dat je alle eisen voldoet. Wij zorgen ervoor dat het personeel, de gasten en de inboedel goed beveiligd zijn. Daarnaast zorgen wij ervoor dat jaarlijks honderden huishoudens een veilige thuisbasis hebben. Wij staan voor het leveren van kwaliteit op het gebied van veiligheid. Dat is ook terug te zien in onze hoge klantbeoordelingen.
Bink hanteert de verbeterde risicoklassenindeling
Als BORG-gecertificeerd beveiligingsbedrijf maken wij van BINK gebruik van de nieuwe inzichten op het gebied van beveiliging, onder andere door de VRKI 2.0 richtlijnen te hanteren. Alle producten en diensten die wij leveren voldoen dus aan deze normen en hier worden wij op gecontroleerd. Op basis van de uitkomsten in de VRKI-kaart geven wij je advies over hoe je jouw bedrijf, huis of pand kunt beveiligen. We informeren je graag over de mogelijkheden zoals het installeren van een camerasysteem, nieuwe inbraakbeveiliging, innovatieve brandmelders of een intercom. Ons advies is altijd maatwerk dus onze adviseurs gaan graag persoonlijk met je in gesprek. Bel naar 076-599 17 00 of vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier. Wij komen dan zo snel mogelijk bij je terug.