Nieuwbouw voor basisschool de Griffioen in Prinsenbeek

29-09-22

Basisschool de Griffioen in Prinsenbeek krijgt een nieuw schoolgebouw. Het bestaande gebouw wordt in twee fasen gesloopt en herbouwd. Tijdens deze faseringen blijft de school in gebruik, zodat de leerlingen op dezelfde locatie les kunnen blijven volgen. In de zomervakantie van 2022 wordt aangevangen met de sloop van fase 1. De verwachte oplevering van de nieuwbouw is in Q3 2024.

kbsdegriffioen

BINK mag in opdracht van BreedSaam het nieuwe schoolgebouw voorzien van elektro- en beveiligingstechnische installaties en een compleet pv-systeem. Het realiseren van de nieuwbouw is gegund aan Bouwbedrijf Boot.

Tijdens een Europese aanbestedingsprocedure kwam BINK het beste uit de test. BreedSaam heeft BINK inmiddels voor meerdere projecten als e-installateur ingeschakeld.

Werkzaamheden

BINK voorziet het nieuwe schoolgebouw van een datacommunicatiesysteem, licht- en krachtinstallatie, zonweringinstallatie, verlichtingsinstallatie met noodverlichting en tot slot hoofdstroomvoorzieningen. Aan beveiligingstechnische installaties wordt onder andere een inbraakdetectiesysteem en een brandmeld- en ontruimingsinstallatie gerealiseerd. Ook wordt het nieuwe schoolgebouw voorzien van een pv-installatie, bestaande uit 111 zonnepanelen die jaarlijks goed zijn voor het opwekken van 36.630 kWh aan groene stroom.

Foto: Marquart Architecten

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK