transportbeveiliging

TAPA certificering voor logistiek- en transportbeveiliging

Er worden steeds vaker goederen gestolen uit logistieke voertuigen en locaties. Wereldwijd waren er in 2022 13.416 diefstallen (of pogingen tot) gerapporteerd aan TAPA, waarbij het schadebedrag neer kwam op ruim 324 miljoen. De meeste ladingdiefstallen vinden in Europa plaats. Het beveiligen van je wagenpark of magazijn is dan ook geen eenvoudige klus. Door te voldoen aan de TAPA certificering minimaliseer je de kans op schade door diefstal. Steeds meer bedrijven stellen deze eis. BINK helpt je de juiste maatregelen te nemen, zodat jij aan de eisen van de TAPA certificering voldoet.

Vraag een offerte aan
tapa certificering

Wat is TAPA certificering

TAPA staat voor Transported Asset Protection Association. Deze non-profitorganisatie richt zich wereldwijd op het beveiligen van goederen tijdens het transport, maar ook als ze liggen opgeslagen. Een TAPA certificaat wordt toegekend als jij voldoet aan hun beveiligingsnormen, waardoor diefstal en verlies van producten worden geminimaliseerd. Hiervoor worden onder andere trainingen gegeven. Met deze certificering kun jij laten zien dat je alles hebt gedaan om de lading zo veilig mogelijk op te slaan en te transporteren. Heb jij een TAPA certificaat, dan straal je aantoonbare kwaliteit uit en dit zorgt voor vertrouwen bij klanten en partners in de supply chain.

3 verschillende certificaten

Steeds vaker vragen verladers om een TAPA certificaat. De eisen rondom dit certificaat worden ook steeds strenger. TAPA heeft drie verschillende certificeringen.

TAPA FSR

TAPA FSR staat voor Facility Security Requirements. Dit TAPA certificaat is de officiële standaard voor de opslag van waardevolle goederen en voor processen en specificaties waar logistieke dienstverleners aan moeten voldoen. Denk aan de opslag van apparatuur, kleding, geneesmiddelen, maar ook aan tabak. Heb je een TAPA FSR certificaat dan heb je een voorsprong op concurrenten die dat niet hebben.

TAPA FSR

TAPA FSR staat voor Facility Security Requirements. Dit TAPA certificaat is de officiële standaard voor de opslag van waardevolle goederen en voor processen en specificaties waar logistieke dienstverleners aan moeten voldoen. Denk aan de opslag van apparatuur, kleding, geneesmiddelen, maar ook aan tabak. Heb je een TAPA FSR certificaat dan heb je een voorsprong op concurrenten die dat niet hebben.

TAPA PSR

De laatste certificering is TAPA PSR, wat staat voor Parking Security Requirements. Deze is speciaal ontwikkeld zodat je kan laten zien dat een geparkeerde vrachtwagen, met waardevolle producten, goed beveiligd is. Niet alleen de vrachtwagen moet aan bepaalde eisen voldoen, maar ook de parkeerplaats zelf.

vrachtbeveiliging

Het belang van transportbeveiliging

Een TAPA certificering is in het leven geroepen om verlies van goederen voor logistiek dienstverleners te minimaliseren. Diefstal tijdens transport komt steeds vaker voor, wat miljarden euro’s kost. Hierdoor worden de eisen voor het vervoeren van bepaalde goederen steeds strenger. Naast het voorkomen van diefstal is er nog een andere reden waarom een TAPA certificaat wordt aangeraden. De markt vraagt erom. Steeds meer verladers eisen een dergelijk certificaat. Hiermee laat je aan jouw klanten zien dat je de veiligheid op orde hebt. Je hebt een streepje voor op de concurrentie die dit niet heeft. 

Klant aan het woord

logorabengroup

"Met BINK schakelen we snel en persoonlijk, de lijntjes zijn kort"

Voor het logistieke bedrijf Bas Group BV (onderdeel van Raben Group) heeft BINK vier jaar geleden het technische aspect van het nieuwbouwproject neergezet. Dat doen wij nu ook voor uitbreiding. Van zonnepanelen, tot beveiliging en elektrotechniek; wij verzorgen het gehele pakket. Lorenzo Bas, CEO Bas Group BV: "BINK ontzorgt ons volledig."

Meer over de ervaring van Lorenzo Bas

TAPA audit

Een TAPA audit is een onafhankelijke beoordeling met betrekking tot de transportbeveiliging van jouw bedrijf. Tijdens de TAPA audit worden procedures en maatregelen van de beveiliging beoordeeld en geëvalueerd om te bepalen of jouw bedrijf aan de eisen en normen van TAPA voldoet zodat je in aanmerking komt voor een centificering. De audit is natuurlijk op locatie zelf. Naast visuele controles van de voertuigen, wordt er ook een documentenonderzoek gedaan en worden medewerkers geïnterviewd. Als de audit is afgerond krijgt het bedrijf een rapport met alle resultaten plus aanbevelingen voor verbeteringen. Voldoet het bedrijf al gelijk aan alle eisen van TAPA, dan krijgt het een TAPA certificaat uitgereikt.

beveiliging distributiecentrum

Geaccrediteerd beveiligingsbedrijf

TAPA certificering wordt alleen uitgevoerd door een geaccrediteerd certificeringsbedrijf. Daarnaast moet het bedrijf ook goedgekeurd zijn door de Transported Asset Protection Association (TAPA) zelf. BINK is een BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Wij leveren, installeren en onderhouden beveiligingssystemen om te voldoen aan de TAPA eisen.

Ladingdiefstal voorkomen met vrachtbeveiliging van BINK

Wil je ladingdiefstal voorkomen en je onderscheiden in de logistieke sector? Overweeg dan een TAPA certificering en beiliging die voldoet aan de TAPA norm. De experts van BINK staan voor je klaar om je te helpen bij het implementeren van de vereiste maatregelen. Zo zorgen we samen voor een optimale beveiliging van je waardevolle goederen en medewerkers. Een TAPA certificaat laat zien dat je bedrijf voldoet aan hoge beveiligingseisen, wat leidt tot vertrouwen bij je klanten en partners binnen de supply chain. Neem contact met ons op of vul onderstaand formulier in om de eerste stap te zetten naar een veiligere toekomst.

Vraag gratis een offerte aan

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK