"In 10 jaar tijd gegroeid naar team van 24 medewerkers "

Edwin

Op 1 maart 2022 bestaat het bedrijfsonderdeel beveiligingstechniek van BINK tien jaar. BINK, een familiebedrijf dat sinds 1979 is uitgegroeid van een eenmanszaak naar een betrouwbare dienstverlener met vier disciplines: elektrotechniek, beveiligingstechniek, zonnepanelen en installatietechniek. Bedrijfsonderdeel beveiligingstechniek startte klein, met Edwin van Mook aan het hoofd. Directeur beveiligingstechniek Van Mook vertelt over het begin, de groei en de ambities binnen deze discipline van BINK. 

edwinvanmook

“Voor 2012 nam de service afdeling van BINK de beveiligingswerkzaamheden voor rekening. De vraag groeide, vandaar de oprichting van het zelfstandige bedrijfsonderdeel beveiligingstechniek, waarover ik de leiding kreeg. In het begin draaide ik deels mee met de buitendienst en verzorgde ik de aanvragen en projectbegeleiding. Ik stond voor de uitdaging deze discipline uit te laten groeien tot een mooi bedrijfsonderdeel welke het merk BINK zou aanvullen om nog meer dienstverlenend te kunnen opereren”, geeft Van Mook een inleiding.

Afdelingen

Onder zijn leiding is het bedrijfsonderdeel beveiligingstechniek in tien jaar tijd gegroeid van een eenmansbedrijf naar een discipline met verschillende afdelingen. “Waaronder een projectafdeling, een service- afdeling en een afdeling verkoop. Sinds kort zijn we intern verhuisd naar een overzichtelijke vleugel binnen ons pand aan de Rucphensebaan. De verschillende afdelingen zijn gescheiden door glazen wanden, hetgeen niet alleen efficiënt werkt maar ook bijdraagt aan onze transparantie. In totaal telt ons team vierentwintig medewerkers. De projecten die wij aanbieden zijn heel divers, van beveiliging voor gebouwen, distributiecentra en winkels tot de aanleg van een alarmsysteem bij een particulier, en natuurlijk het onderhoud daarvan”.

Combinatieprojecten

Edwin vervolgt: “We werken dan ook geregeld samen met de andere disciplines van BINK. Daarom kunnen wij mooie offertes aanbieden waarin naast de aanleg van het beveiligingssysteem ook het complete pakket van leidingen en bekabelingssystemen kan worden opgenomen. De kracht van onze afdeling schuilt in combinatieprojecten waarbij service en onderhoud heel hoog staan aangeschreven”.

Onderhoudscontract

Edwin van Mook over kwaliteit:  “We hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in erkende kwaliteit. Zo zijn we een erkend branddetectiebedrijf en BORG Beveiligingsbedrijf. Certificeringen waar verzekeraars steeds vaker op aansturen om voor vergoeding na inbraak of brand in aanmerking te komen. We werken uitsluitend met gediplomeerde vakmensen die de aanleg en het onderhoud verzorgen. Klanten maken vaak gebruik van het onderhoudscontract dat wij voor een gunstig tarief kunnen aanbieden”.

Uitbreiding

Bedrijfsonderdeel beveiligingstechniek heeft nog zeker wensen voor de komende jaren. “Uitbreiding naar een team van vijfendertig medewerkers. We hebben de ambitie om ons werkgebied te vergroten waarbij we behalve op het gebied van Bergen op Zoom tot Breda ook inzetten op de regio Den Bosch en Tilburg. Op 1 januari 2022 heeft BINK het bedrijf KIN Installatietechniek overgenomen. Een bedrijf met vijfenzestig werknemers dat gespecialiseerd is op het gebied van sanitaire en werktuigbouwkundige installaties. Met dit honderd jaar oude bedrijf, dat we in Kaatsheuvel gaan onderbrengen, zijn we totaalinstallateur. Naast Elektro, Solar en Beveiliging hebben we nu ook alle kennis en kunde in huis voor W- installaties waaronder sanitair, riolering en klimaatinstallaties als warmtepomp en airco, vallen”.

Tekst en afbeeldingen: Corine Roks

Meer collega's aan het woord

"Geen elektrische auto en toch elke avond aan de lader"

Wilco Mol

Creativiteit is een van Wilco’s sleutelwoorden in zijn vak als service technicus. “Vroeger haalde ik altijd alles al uit elkaar”, omschrijft hij de oorsprong waarom hij in dit vak terecht is gekomen. Hij is duidelijk: “Ik verveel me nooit in dit vak. En op het werk kijken ze naar de mens, wat wil je”. En dat past prima bij deze duizendpoot, zo blijkt als we hem spreken.

Bekijk het verhaal van Wilco Mol

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK