verduurzamen vastgoed

Verduurzamen vastgoed

Het verduurzamen van vastgoed is een belangrijk onderwerp. Vooral voor maatschappelijk en gemeentelijk vastgoed. Naast het feit dat het besparingen met zich meebrengt, zijn er ook eisen vanuit de overheid gesteld rondom verduurzaming van gebouwen. Laat ons ervaren team je helpen met een succesvolle energietransitie.

4,3

Gebaseerd op 64 Google-reviews

Vraag een gratis offerte aan

Lagere energierekening
Voldoe aan nieuwe wetgeving
Grote impact op het milieu

Een groene toekomst

Het verduurzamen van vastgoed is belangrijk voor een groene toekomst en gaat hand in hand met de energietransitie en de klimaatdoelen van 2030 en 2050. Met milieuvriendelijke technologieën kan je een bijdrage leveren aan het verlagen van de CO2-uitstoot. Energie-efficiëntie speelt hierbij een grote rol: van zonnepanelen tot warmtepompen. Daarnaast verlagen ze niet alleen de energiekosten, maar dragen ook bij aan een prettig leef- of werkcomfort.

warmtepomp maatschappelijk vastgoed

Duurzame installaties

  • LED verlichting
  • Zonnepanelen
  • Zonnecollectorensysteem
  • HVAC systeem
  • Warmtepomp
  • WTW-systeem
  • Gebouwbeheersysteem
  • Domotica
  • Regenwateropslagsysteem
  • Waterbesparend sanitair

Maatschappelijk vastgoed

Het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed is cruciaal om bij te dragen aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord, dat streeft naar 49% minder CO2-uitstoot in 2030 vergeleken met 1990. Maatschappelijk vastgoed is een bredere categorie die niet alleen gemeentelijk vastgoed omvat, maar ook eigendommen van andere publieke en non-profit organisaties, zoals zorginstellingen en culturele centra. Door de energie-efficiëntie te verhogen en duurzame installaties te implementeren, kunnen exploitatiekosten worden verlaagd en wordt het binnenklimaat verbeterd. De RVO biedt ondersteuning door middel van kennis, netwerken en financiering.

Gemeentelijk vastgoed

Het verduurzamen van gemeentelijk vastgoed is essentieel voor het realiseren van een energie-neutrale en klimaatbestendige gemeente. Gemeenten hebben een voorbeeldfunctie en kunnen door het implementeren van energiebesparende maatregelen zoals betere isolatie, LED-verlichting en duurzame energiebronnen, een aanzienlijke impact maken. Gemeentelijk vastgoed omvat alle gebouwen en terreinen die eigendom zijn van een gemeente, zoals gemeentehuizen, sportfaciliteiten, scholen en bibliotheken. Dit vastgoed heeft een belangrijke voorbeeldrol.

Commercieel vastgoed

Het verduurzamen van commercieel vastgoed is cruciaal om te voldoen aan overheidseisen zoals de energielabel C verplichting voor kantoren vanaf 2023. Dit omvat het verbeteren van isolatie, energie-efficiënte verlichting en installaties, en het gebruik van hernieuwbare energie. Deze maatregelen verlagen de energiekosten, verhogen de vastgoedwaarde en verminderen de ecologische voetafdruk. Subsidies en fiscale voordelen kunnen de investering aantrekkelijker maken, terwijl een duurzaam gebouw aantrekkelijker is voor huurders die waarde hechten aan milieuvriendelijke bedrijfsvoering.

In 5 stappen energie besparen
1
Vraag een vrijblijvende offerte aan

Via onderstaand formulier vraag je eenvoudig een offerte aan.

2
Onze adviseur neemt contact op

Samen met een adviseur bespreek je jouw wensen. Op basis daarvan stelt de adviseur een offerte op.

3
Samen plannen we de installatie in

Tevreden over de offerte? Dan maken we een afspraak voor de verduurzaming van jouw vastgoed.

4
Alles wordt vakkundig geïnstalleerd

Onze monteurs komen vakkundig en op de afgesproken datum de installaties plaatsen.

5
Genieten van de besparingen

Als alles goed is geïnstalleerd kun jij genieten van alle besparingen!

Enkele duurzame oplossingen
HVAC systeem
HVAC systeem

Een HHAC systeem zorgt voor een optimaal binnenklimaat

  • Energie efficiënt waardoor je kosten bespaard.
  • Verhoogt het comfort en de luchtkwaliteit.
  • Hoge efficiëntie betekent ook minder CO2-uitstoot.
hoe werken zonnepanelen
Zonnepanelen

Zorg voor je eigen energie en bespaar met zonnepanelen.

  • Bespaar op je maandelijkse energiekosten.
  • Minder afhankelijk van energiemaatschappijen.
  • Verlaag je ecologische voetprint.
gebouwbeheersysteem
Gebouwbeheersysteem

Een gebouwbeheersysteem optimaliseert de controle en monitoring van gebouwfuncties.

  • Verlaagt de operationele kosten.
  • Verbetert het comfort en de veiligheid.
  • Maakt onderhoud en beheer effectiever.
Jouw vastgoed verduurzamen?

Jouw vastgoed verduurzamen begint bij BINK. Onze adviseurs voorzien je graag van de juiste informatie over toekomstbestendig vastgoed.

4,3

Gebaseerd op 64 Google-reviews

installateur van een nieuwe cv ketel

Klanten aan het woord

"Een slim en duurzaam ontwerp"
bink   architect ad schoenmakers   03
Ad Schoenmakers
"Multimate Zundert verduurzaamt met zonnepanelen"
multimate
Piet Oomen
"Segers Transport investeert in duurzaamheid"
3853 segersreferentie
Segers Transport
"Zonnepanelen horen bij onze duurzame instelling!"
img 20170907 wa0014
Lodders Boomkwekerijen BV

Uitgelichte projecten

totaalinstallateur voor nieuw en duurzaam schoolgebouw [1]

Nieuw en duurzaam schoolgebouw voor Yuverta

Slokker Bouwgroep

Bekijk project
bink zuivelfabriekdegraafstroom[16]

BINK helpt Zuivelfabriek De Graafstroom aan duurzame bedrijfsvoering

Zuivelfabriek De Graafstroom

Bekijk project
Sporthal de Hil

Verduurzaming en uitbreiding van Sporthal de Hil

Gemeente Alphen aan den Rijn

Bekijk project

Financieringsmogelijkheden en subsidies

Voor het verduurzamen van vastgoed zijn er verschillende financieringsmogelijkheden, zoals gunstige leningen en investeringen, subsidies en belastingvoordelen. Door het gebruiken van dergelijke mogelijkheden kun je de kosten van je verduurzamingsprojecten verlagen en tegelijkertijd werken aan een groene toekomst. BINK is op de hoogte van alle mogelijkheden. Wil je advies hierover? Onze experts informeren je graag.

Bijblijven met wet- en regelgeving

Duurzame wet- en regelgeving voor gebouwen verandert voordurend. Er komen nieuwe regels bij en bestaande regels veranderen. Voor eigenaren van een gebouw is het lastig om bij te houden waar je je aan moet voldoen. Bij BINK zijn wij op de hoogte van alles wat er speelt rondom dit thema. Wij zorgen dat nieuwbouw volgens BENG eisen wordt gebouwd en dat huidige gebouwen voldoen aan onder andere het juiste energielabel.

Veelgestelde vragen

Op wat de kosten zijn, kunnen wij geen eenduidig antwoord geven. Dit hangt af van meerdere factoren. Welke installaties zijn er nodig? Hoe groot is het gebouw? Dit zijn slechts enkele aspecten die meespelen bij de kosten. Wil jij weten wat het verduurzamen van vastgoed in jouw situatie kost? Laat een expert van BINK met je meekijken voor een offerte op maat.

Verschillende certificeringssystemen en beoordelingsmethoden worden gebruikt om de duurzaamheid van gebouwen te beoordelen en te verbeteren. De meest bekende zijn EPC (Energieprestatiecertificaat), BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) en BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen). Elk systeem heeft zijn eigen criteria en niveaus van certificering, maar ze streven allemaal naar het bevorderen van energie-efficiëntie, milieuverantwoordelijkheid en gezond binnenklimaat.

Er zijn veel langetermijnvoordelen te benoemen zoals kostenbesparing, waardestijging van het pand, verbetering van het milieu, gebruikscomfort en gezondheid. Jouw pand wordt aantrekkelijker voor huurders of kopers en je ecologische voetafdruk wordt minder.

De DUMAVA (Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed) subsidieregeling is bedoeld om eigenaren van maatschappelijk vastgoed te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen. De subsidie kan worden aangevraagd voor verschillende maatregelen zoals isolatie, installatie van zonnepanelen en vervanging van verouderde verwarmingssystemen. Een aanvraag indienen doe je hier.

Voor commercieel vastgoed zijn er verschillende subsidiemogelijkheden, zoals de ISDE, EIA, MIA en SDE++. Laat je door een medewerker van BINK informeren over de mogelijkheden.

Je kan bestaand vastgoed prima verduurzamen zonder grote renovaties. Denk aan energiezuinige verlichting zoals LED-verlichting. Laat het bestaande gebouw beter isoleren (muren, vloeren en daken). Vervang oude apparaten zoals koelkasten, boilers en HVAC-systemen. Nieuwe modellen verbruiken vaak minder energie dan de oude modellen. Installeer waterbesparende douchekoppen, kranen en toiletten zodat het waterverbruik omlaag gaat. En als laatste: investeer in zonnepanelen om zonne-energie op te wekken.

Waar BINK bij kan helpen

20201104-clboosterhout-binkgroep-spotcompanion_a7725.jpg

Zonnepanelen

Expert in zonnepaneleninstallaties

Lees verder
gebouwgebonden installaties

Werktuigbouwkunde

Deskundig in installatietechniek

Lees verder
20211109-binkgroep-dhgmaasvlakte-spotcompanion_c6053.jpg

Elektrotechniek

Partner in elektrotechniek

Lees verder
beveiligingstechniek

Beveiligingstechniek

Specialist in beveiligingstechniek

Lees verder

Vraag een gratis offerte aan

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
medewerkers BINK