solaredge omvormer

SolarEdge omvormer

Heb je interesse in een SolarEdge omvormer? Dan ben je bij BINK aan het juiste adres. Bij de aanschaf van zonnepanelen speelt de omvormer een belangrijke rol. Deze zet namelijk de gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. SolarEdge is een wereldwijde speler op het gebied van omvormers. Wij helpen je graag met een advies op maat zodat jij kan genieten van een hoog rendement.

Vraag een offerte aan

Over het merk

SolarEdge is opgericht in 2006 en is inmiddels uitgegroeid tot de allergrootste leverancier wereldwijd op het gebied van smart energie technologie. Met meer dan 4.100 medewerkers heeft SolarEdge 2,6 miljoen gemonitorde systemen aangelegd. Binnen de zonne energiebranche staat het bedrijf op nummer drie als ‘s werelds grootste fabrikant van omvormers en optimizers voor zonnepanelen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Israël, maar ze leveren wereldwijd een breed scala aan omvormers voor zowel particulieren als bedrijven en instellingen.

SolarEdge Omvormers

Een omvormer is een belangrijk onderdeel van elk zonnepanelensysteem. Zonder een omvormer zou namelijk de opgewekte stroom niet bruikbaar zijn. BINK installeert verschillende typen omvormers van SolarEdge, altijd in combinatie met een zonnepaneleninstallatie. SolarEdge biedt omvormer-oplossing op basis van power optimizers. Dat houdt in dat elk zonnepaneel een eigen optimizer krijgt zodat het in ieder omstandigheid de hoogste energieopbrengst kan bewerkstelligen. Negatieve invloeden zoals schaduwwerking, producttoleranties, onregelmatigheden, veroudering of vervuiling worden geneutraliseerd op andere panelen die in dezelfde opstelling zitten.

1 fase

SolarEdge 1 fase omvormers

De SolarEdge 1 fase omvormers zijn doorgaans een goede oplossing voor installaties bij particulieren. Het vermogen van de SolarEdge 1 fase omvormers liggen tussen de 1kW en 20kW. Deze omvormers zijn goed te combineren met de SolarEdge Power Optimizers, waardoor een optimaal rendement behaald wordt uit de zonnepanelen.

3 fase omvormer

SolarEdge 3 fase omvormers

De SolarEdge 3 fase omvormers zijn juist geschikt voor grotere opstellingen van zonnepanelen. Deze omvormers combineren geavanceerde digitale regeltechnieken met een doeltreffend ontwerp voor vermogensomzetting van zonne energie in bruikbare wisselstroom. Deze technologie zorgt ervoor dat de omvormers geschikt zijn voor grotere oppervlakte.

Maximaal rendement door Power Optimizers

De SolarEdge Power Optimizer is een omzetter van gelijkstroom. De Power Optimizers installeren wij in combinatie met zonnepanelen, waardoor het slimme panelen worden. Ze verhogen de energieopbrengst van alle zonnepanelen door continu het maximale vermogenspunt van ieder paneel afzonderlijk te volgen. Hierdoor zijn de prestaties van elk paneel makkelijk te monitoren. Bij een geoptimaliseerd systeem waarbij een of meer panelen gedeeltelijk in de schaduw liggen, omzeilen of compenseren de optimizers de vermogensopbrengst zonder de output van de andere panelen in de string te beïnvloeden. Ook kan je met de SolarEdge optimizer panelen onder verschillende hellingshoeken en oriëntaties op het dak plaatsen om zo het dak volledig te benutten.

Met de optimizers van SolarEdge worden de panelen afzonderlijk gemonitord in het monitoringsportaal. Het systeem is geautomatiseerd en geeft een waarschuwing in het geval van een systeemprobleem. Hierdoor ontstaat er kosteneffectief onderhoud en is er probleemoplossing op afstand mogelijk.

Klant aan het woord

printscreen

"Energie wordt duurder, met zonnepanelen heb je daar geen last van"

Bij dit project is er gekozen voor REC panelen en een 1-fasige omvormer van SolarEdge. De 18 Power Optimizers van SolarEdge zijn onder ieder paneel geplaatst, waardoor ieder paneel apart uitgelezen kan worden. "De reden waarom wij voor zonnepanelen hebben gekozen is omdat het momenteel veel opbrengt. Het is namelijk goed voor 11,5% rendement. Daarnaast zien wij de energie ook steeds duurder worden.'' Over de installatie en het gehele proces bij BINK is meneer Schijfs erg tevreden. ''Alles is goed en snel verlopen. De afspraken zijn nagekomen en er was een goede communicatie. Wij zijn erg vriendelijk geholpen!"

Meer over de ervaring van De heer Schijfs

Monitoring via de app

Met een app op je telefoon heb je, waar je ook bent, inzicht op je zonnestroominstallatie. Door monitoring via de app krijg je inzicht in je energieverbruik en opbrengst en hoe het is met de status van je batterij opslagsysteem. Ook kan je je energiestroom optimaliseren en aansturen. De app stuurt je aanbevelingen voor een optimaal energieverbruik door naar het systeem. Hierdoor kan je je energieverbruik verlagen en besparen op energiekosten. De app biedt je ook een mogelijkheid om je elektrische auto op een slimme manier op te laden. Je kan namelijk instellen dat je je auto wil opladen tegen minimale laadkosten of alleen met jouw zelf opgewekte zonne energie. Bij BINK ben je ook aan het juiste adres voor elektrische laadpalen. Wij koppelen deze aan je zonnenstroominstallatie.

De voordelen van SolarEdge

  • Maximaal vermogen uit elk zonnepaneel
  • Meer panelen op het dak door maximaal flexibiliteit in het ontwerp
  • Monitoring van elk individueel zonnepaneel en probleemoplossing op afstand
  • Meer veiligheid door automatische DC uitschakeling
  • Lange standaard garanties: 25 jaar op de SolarEdge power optimizers en 12 jaar op omvormers

Levensduur en garanties

De omvormers van SolarEdge werken met een optimizer per zonnepaneel. Optimizers zorgen voor een maximale opbrengst van elk afzonderlijk zonnepaneel. Omvormers van SolarEdge bestaan uit minder technische componenten dan bijvoorbeeld string omvormers. Dat komt omdat het MPPT deel is overgebracht naar de optimizer. De SolarEdge omvormer hoeft alleen maar de gelijkstroom om te zetten in wisselstroom. Dat is een eenvoudig proces, waar minder onderdelen of componenten voor nodig zijn en waardoor de levensduur dus langer is. Hierdoor gaat de omvormer over het algemeen langer mee dan een string omvormer. SolarEdge biedt standaard 12 jaar fabrieksgarantie op alle omvormers in hun assortiment. Voor de power optimizers zelfs 25 jaar.

optimizers

Kies voor een ervaren installateur

Met ruim 40 jaar ervaring op het gebied van zonnepanelen zijn wij de juiste partner voor jou. Onze installateurs beschikken over de juiste certificaten en geven altijd een advies op maat. BINK zet volop in op professionalisering door voortdurend te investeren in het optimaliseren van de dienstverlening, bedrijfsprocessen, veiligheidsnormen en uitstraling. Kies voor zekerheid en ga voor een ervaren installateur als BINK.

De prijs

De prijs van een SolarEdge omvormer hangt af van verschillende factoren, maar vooral van het vermogen en of het gaat om een SolarEdge 1, 2 of 3 fase omvormer. Ben je benieuwd naar een richtprijs van de SolarEdge omvormers dan kan je het beste een offerte aanvragen. Een van onze adviseurs zal een plan op maat maken met een passende prijsopgave.

Complete set + aansluiten

BINK levert alleen SolarEdge omvormers in combinatie met een zonnepaneleninstallatie. Naast het leveren van de panelen en omvormer, installeren we deze ook. Op die manier zijn alle elementen goed op elkaar afgestemd en kan jij genieten van een optimale opbrengst.

BINK staat voor je klaar

Wil je graag meer informatie over onze omvormers? BINK staat voor je klaar. Onze adviseurs maken graag een advies op maat die is afgestemd op jouw wensen en situatie. Neem direct contact met ons op door te bellen naar 076 599 1700 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het onderstaand formulier. Onze adviseurs komen dan zo snel mogelijk bij je terug.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
prijzen adviseren