tuinverlichting laten aanleggen

Tuinverlichting laten aanleggen voor een veilige en sfeervolle tuin

Wil jij tuinverlichting laten aanleggen om jouw favoriete plekken in de tuin mooi uit te lichten? Denk bijvoorbeeld aan het terras waar je ’s avonds gezellig kan dineren, een vlonder aan het water waar je nog even nageniet van een zwoele zomeravond of een bordes met mooie beplanting die je graag goed laat uitkomen. Wij hebben voor elke plek in de tuin de juiste lichtoplossing en stijlvolle armaturen, zodat jij nog langer en meer van je tuin kan genieten.

Vraag een offerte aan

Tuinverlichting laten aanleggen

De voordelen op een rijtje

 • Veiligheid rond je huis
 • Functioneel gebruik
 • Sfeervolle tuin

Naast dat verlichting zorgt voor sfeer en gezelligheid, zorgt het ook voor veiligheid en functionaliteit in de tuin. Inbrekers slaan vaak 's avonds en 's nachts toe, om niet op te vallen in het donker. Jij wilt natuurlijk een inbraak voorkomen! Buitenverlichting is daarvoor een zeer effectief middel. Denk bijvoorbeeld aan lampen met een bewegingssensor, tuinverlichting met licht/donker sensor, schemer- of tijdschakelaar en buitenlampen bij toegangsdeuren.

Verlichting langs paden en op de oprit zorgt voor functionaliteit. Zo kan je makkelijk in het donker parkeren of over het pad naar je container lopen. 

Sfeerverlichting, zoals spotjes in de grond of aan de muur, creëren een gezellige sfeer rondom je woning. Daarnaast kan een goed gekozen buitenlamp een mooie boom of bijzondere hoek extra aandacht geven. 

buitenverlichting   veranda-lichtplan

Bepaal de lichtpunten

Welke punten in je tuin wil je graag extra accenturen? Of op welke plek wil je zorgen voor extra veiligheid? Deze twee vragen vormen het uitgangspunt voor het samenstellen van een lichtplan. Dit plan is de basis voor het laten aanleggen van tuinverlichting. Wil je graag tips over het laten aanleggen van tuinverlichting? Wij geven graag advies over het lichtplan voor je tuin. Daarnaast is ook mogelijk dat je het lichtplan voor de buitenverlichting in je tuin zelf ontwerpt. Is het lichtplan helemaal naar wens? Dan is het tijd voor het aansluiten van de tuinverlichting. Aangezien dit een lastige klus is, voeren wij deze graag vakkundig voor je uit! Voor welke tuinverlichting kies jij? Laat je informeren over de verschillende mogelijkheden of doe hieronder inspiratie op.

Soorten armaturen

Voor welke soort buitenverlichting ga jij? Wij hebben voor iedere stijl en smaak een ruime keuze aan energiebesparende armaturen. Bekijk de verschillende mogelijkheden hieronder.

 • Grondspots
 • Wandlampen
 • Staande buitenlampen
 • Tuinlantaarns
 • Vijververlichting
 • Sensorlampen

Meer weten over een bepaald type buitenverlichting of het laten aansluiten hiervan? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via 076 599 1700 of het contactformulier. Zij vertellen je hier graag meer over.

 grondspot

Veilig aan laten sluiten door een expert

Het aanleggen van tuinverlichting is een specialistische klus. Er moeten veel keuzes gemaakt worden en één verkeerde keuze kan al snel leiden tot kortsluiting. Bovendien is het belangrijk dat de verlichting aan alle veiligheidseisen voldoet. Naast de klus van het aanleggen van de buitenverlichting moeten er ook diverse randvoorwaarden in orde zijn. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten van de bliksembeveiliging en het uitkiezen van geschikte kabels. Heb je geen of weinig ervaring met dergelijke elektrische installaties en wil jij graag de tuinverlichting laten aanleggen door een expert? Wij nemen het werk graag uit handen en zorgen er voor dat het aanleggen van jouw tuinverlichting op professionele wijze gebeurt.

Buitenverlichting in 5 eenvoudige stappen

1. Vraag een gratis offerte aan

Vul eenvoudig het contactformulier boven aan de pagina in of bel ons direct op.

2. Bespreek je wensen

Elke situatie is uniek, welke wensen heb jij? Wij maken graag een offerte op maat.

3. Akkoord op het plan

Jouw wensen en ideeën concretiseren wij door onze kennis en ervaring eraan toe te voegen.

4. Vakmannen op locatie

Onze vakmannen leggen zorgvuldig de tuinverlichting aan.

5. Een veilige en sfeervolle tuin

Geniet langer en meer van je tuin door de veilig aangelegde buitenverlichting.
 

Klant aan het woord

buitenverlichting

"Met veel vakkennis en creativiteit is over elk deel van de tuin nagedacht"

"Wij wilden graag onze nieuw aangelegde tuin voorzien van passende verlichting. In ons drukke bestaan is ons huis een plek om ons terug te trekken en tot rust te komen. Dit moest ook voor de tuin gaan gelden. Adrie van Geel, directeur service & onderhoud elektrotechniek bij BINK, heeft veel vragen gesteld, goed geluisterd en vervolgens onze wensen omgezet naar een uitvoerbaar lichtplan. Met veel vakkennis en creativiteit is over elk deel van de tuin nagedacht. Overal waar wij in onze tuin gaan zitten is iets anders uitgelicht en zien we weer iets bijzonders. Om die reden raden we iedereen BINK als installateur aan!"

Meer over de ervaring van Familie van Dijk

Verschillende voltages

Voor het aanleggen van tuinverlichting heb je meestal de keuze tussen verschillende voltages.12 volt tuinverlichting is een populaire keuze omdat het veilig en energiebesparend is. Een andere optie die vaak voorkomt is tuinverlichting van 220 volt. Beide varianten vereisen een specifieke werkwijze bij het aanleggen van verlichting in je tuin. Als erkende elektriciens zijn wij op de hoogte van alle procedures en eisen. Wij bekijken graag welk type het best bij jouw tuin en behoeftes past en voeren de installatie vervolgens vakkundig en veilig uit. Wil je advies over tuinverlichting laten aansluiten? Neem direct contact op met onze ervaren adviseurs. Ze staan je graag te woord en voorzien je van professioneel advies.

12 volt

Bij het aanleggen van 12 volt tuinverlichting is het belangrijk om een transformator te gebruiken. De bijbehorende eis is dat deze de capaciteit van alle verlichting tezamen aankan. Ook kan je met de transformator een tijdschakelaar instellen om de verlichting te regelen. Wat ook belangrijk is om te weten bij 12v tuinverlichting is dat je hiervoor een grondkabel moet aanleggen. Let er op dat deze ongeveer 60 centimeter diep in de grond komt te liggen. Anders heb je namelijk veel kans op kortsluiting of een beschadiging aan de kabel. Wil je jouw 12 volt tuinverlichting vakkundig laten aanleggen door een erkend elektricien? Bespreek je wensen met ons en wij helpen je graag verder met professioneel advies!

220 volt tuinverlichting laten aanleggen.

Het aanleggen van 12v tuinverlichting wordt nogal eens zonder het inschakelen van een elektricien gedaan. Met tuinverlichting van 220v is dit eigenlijk geen optie. Het kan tot gevaarlijk situaties leiden wanneer deze niet op de juiste wijze wordt aangesloten. Bij het aanleggen van verlichting in je tuin stellen wij jouw wensen altijd voorop. Wil je bijvoorbeeld bovengrondse verbindingen? Dan zorgen wij ervoor dat de kabels diep worden ingegraven. Vervolgens bekijken wij op welke plek de kabeldoos of het waterdicht stopcontact geplaatst kan worden. Tot slot zorgen wij er uiteraard voor dat de aarding in orde is zodat je kunt genieten van een veilige en mooi verlichte tuin! Wil jij tuinverlichting laten aansluiten door een erkend elektricien? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

tuinlamp   boom-uitgelicht

Grondkabel leggen en aansluiten

Bij het aanleggen van tuinverlichting spelen grondkabels een belangrijke rol. Allereerst moeten de grondkabels een keurmerk hebben. Zo weet je dat je kwalitatief goed materiaal gebruikt. Ook moet je zorgen dat de grondkabels niet beschadigd kunnen raken. Als erkend elektricien weten wij precies hoe wij veilig en vakkundig grondkabels moeten leggen en aansluiten. Moet de grondkabel bijvoorbeeld onder de oprit worden aangelegd? In dat geval is het van belang dat deze dieper dan 60 centimeter komt te liggen. Verder zorgen wij ervoor dat alle materialen waterdicht zijn zodat je kunt genieten van veilig aangelegde verlichting. Interesse in buitenverlichting in je tuin? Neem direct contact op met onze adviseur of vraag online een offerte aan.

Daarom kies je voor BINK

Het staat mooi en gezellig, al die verlichting in je tuin. Maar je wilt natuurlijk geen problemen krijgen met kortsluiting of lampen die het ineens niet meer doen. Goede tuinverlichting vraagt om een grondige voorbereiding en kennis op het gebied van elektriciteit. Buitenverlichting moet aan een aantal voorwaarden voldoen om veilig te zijn. Kabels die je in je tuin gebruikt moeten geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Daarnaast moeten alle materialen die je gebruikt waterdicht zijn. Het kan best lastig zijn om de juiste keuzes te maken. Ook is werken met elektriciteit, zeker als er water bij kan komen, een gevaarlijke klus. Wil jij een mooie én veilig verlichte tuin? Laat dan je tuinverlichting aansluiten door een erkend elektricien die ervaring heeft met tuinverlichting.

Wij helpen je graag met:

 • Professioneel advies
 • Veilig aangelegde verlichting
 • Snellle installatie
 • Energie besparende armaturen 
 • Vakkundig werk, zodat je lang kan genieten van het eindresultaat


Kortom, tuinverlichting laten aanleggen is een zeer goede investering waar je jarenlang profijt van zult hebben. Interesse? Wij denken graag met je mee en helpen je van A tot Z. 

BINK helpt je graag met de verlichting in je tuin

Tuinverlichting aanleggen is een lastige klus als je geen kennis hebt van elektriciteit. Wil je een mooie én veilig verlichte tuin? Laat dan je tuinverlichting aansluiten door BINK! Bespreek je wensen met onze adviseur door te bellen naar 076 599 1700 of vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstand formulier. Onze adviseur komt dan zo snel mogelijk bij je terug.

Vraag gratis een offerte aan

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

076 599 1700 Ma. t/m vr. van 08:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00
buitenlamp